28.07.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Z týmu cítím velké odhodlání a natěšení na první duel

Hipp: Z týmu cítím velké odhodlání a natěšení na první duelFotbalisté FC Vysočina ještě nikdy v historii nezvítězili v úvodním utkání nejvyšší soutěže. Z pěti zápasů vždy dosáhli maximálně na remízu. Šestý pokus o výhru nese punc obrovské výzvy, neboť jihlavský tým se na úvod nového ročníku v sobotu 30. července od 15:00 hodin střetne s úřadujícím českým mistrem a aspirantem Ligy mistrů – Viktorií Plzeň!

 

Atraktivitu nadcházející bitvy zvyšuje odhodlání, které z posíleného kádru FC Vysočina po úspěšné letní přípravě zaznívá. Jak vidí šance svého týmu kouč Michal Hipp? „Z týmu cítím velké odhodlání a natěšení na úvodní duel proti úřadujícímu mistrovi a týmu ze špičky ligy. Každý zápas proti Plzni je svátkem nejen pro Jihlavu, ale i pro další české celky. Věřím, že je v našich silách odehrát kvalitní zápas a velkého favorita zaskočit.“

Náboj zápasu nepochybně dává i fakt, že si v sobotu odbude ligovou premiéru na plzeňské lavičce exjihlavský trenér Roman Pivarník. V roli kouče Bohemians byl proti FC Vysočina úspěšný. Jak se mu povede ve Viktorii? Změnil nějak herní projev Plzně? „Viděl jsem poslední čtyři plzeňské zápasy. Lze registrovat, že trenér Pivarník navázal na práci trenéra Krejčího. Kádr doznal minimální obměny a nemyslím si, že nastaly velké rozdíly v herním projevu. Přesto lze některé novinky vypozorovat například ve způsobu bránění standardních situací, kdy Plzeň odstoupila od kombinovaného bránění. Nyní brání zónově, což předtím předváděla i Bohemka,“ upozornil Hipp.

Jaký význam přisuzujete faktu, že Plzeň na startu sezóny bojuje jak na domácím, tak i na evropském poli? Může být pro Jihlavu sled plzeňského dvojzápasu proti Karabachu výhodou? „To je otázka. Myslím si, že mistrovská Plzeň má natolik kvalitní kádr, že je schopná postavit dvě kvalitativně zhruba stejné jedenáctky,“ uvedl slovenský lodivod.

V jaké stavu je Váš kádr před sobotním duelem? Které hráče budete postrádat? „Vedle dlouhodobě zraněných stoperů Tlustého a Mišůna se vznáší otazník nad startem Hronka a Zoubeleho,“ doplnil kouč FC Vysočina.

Vzájemná bilance: 16 utkání 3 – 3 – 10 13 : 24

Ze vzájemných zápasů:

jaro 16 - SYNOT liga: FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava  2:0 (1:0)
Góly: 7. Kovařík, 72. Kolář
Sestavy: PLZ: Kozáčik – Matějů, Hubník, Baránek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (78. Krmenčík), Kolář (89. Vaněk), Kovařík – Ďuriš (66. Holenda). VYS: Hanuš – Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Urdinov (81. Mišůn) - Šulek, Nerad (75. Jungr) - Bazal, Hronek, Vaculík (75. Kukoľ) - Voltr.

podzim 15 – SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava – FC Viktoria Plzeň  2:4 (0:0)
Góly: 76. Mešanović, 84. Mišůn – 50. Kovařík, 61. Ďuriš, 77. Ďuriš, 90+1. Mahmutović
Sestavy: VYS: Hanuš – Marek, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Jánoš, Demeter – Fulnek (83. Přeučil), Mešanović, Vaculík (70. Jungr) – Batioja (59. Dvořák). PLZ: Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (61. Petržela), Kučera (89. Hejda), Kovařík – Ďuriš (79. Mahmutović).

jaro 15 - SYNOT liga: FC Viktoria Plzeň – FC Vysočina Jihlava  2:0 (2:0)
Góly: 38. Hubník, 42. Rajtoral
Sestavy: PLZ: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Baránek, Limberský - Procházka, Hrošovský (87. Horváth) - Pilař (67. Petržela), Kolář, Kovařík - Holenda (56. Mahmutović). VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Jánoš, Demeter (46. Nerad) – Kukoľ, Šulek (83. Batioja), Vaculík (34. Fulnek) – Mešanović.

FC Vysočina Jihlava

Absence: Tlustý a Mišůn (zranění), Hronek a Zoubele (nejistý start – zranění)

FC Viktoria Plzeň

Pravděpodobná sestava: Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Kolář, Kovařík - Ďuriš.

Trenér: Roman Pivarník

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Hromada (přestup SK Senica / SK), Bakoš (přestup FC Slovan Liberec), Kučera /konec host. FC Vysočina Jihlava), Šiman (přeřazen z juniorky).

Odchody: Vaněk (FK Ufa), Končal (FK Jablonec), Pavlík (konec kariéry), Vůch (host. FC Slovan Liberec), Mahmutović (host. 1. FK Příbram), Stratil (host. MFK Frýdek Místek), Chrien (host. FK Ružomberok / SK), Kratochvíl (SK Senica / SK), Štípek (host. Fastav Zlín).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu