29.07.2016, Miroslav Fuks

Jan Kameník: Letní příprava naplnila naše očekávání

Jan Kameník: Letní příprava naplnila naše očekáváníVe stínu pozornosti, který je aktuálně upřen na ostře sledovaný prvoligový start „áčka“ FC Vysočina proti Plzni, se schyluje k výkopu nového ročníku Juniorské ligy. Mladíci FC Vysočina se v souladu s novým modelem soutěže, jejíž sled zápasů kopíruje boje v ePojistenilize.cz lize, představí na půdě Viktorie Plzeň.

 

Tým v létě převzal nový kouč Jan Kameník, který měl pouhé čtyři týdny na to, aby výrazně omlazený a pozměněný tým na start soutěže připravil. Jaký má z průběhu přípravy pocit? Splnila jeho očekávání? „Myslím si, že naše očekávání naplnila. Základní bylo, abychom společně s asistentem Josefem Matouškem nový kádr poznali a vyhodnotili si možnosti jednotlivých hráčů.“

Kolik tréninkových jednotek jste absolvovali? Jak se hráči se zvýšenými dávkami vypořádali?
Hráči týdně mají osm tréninků, z toho tři dny trénují dvoufázově. V pondělí a v pátek mají na programu jen jednu fázi. Tréninkový program se samozřejmě odvíjí i od zápasového programu. Jde o náročný režim, na který si hráči postupně zvykají. Čím dříve se adaptují na zvýšenou náročnost, tím reálnější je jejich budoucí proniknutí do kádru „áčka“.

Byl jste spokojen s výkony v přípravných duelech? Který se týmu nejvíce vydařil?
Sehráli jsme kvalitní zápasy proti juniorce Brna a třetiligovým celkům Velkého Meziříčí, Chrudimi a Třebíče. Výkony v těchto duelech byly jako na houpačce. V některých okamžicích jsme byli velice spokojení a místy naše hra nebyla v pořádku a vyprodukovali jsme spoustu taktických a individuálních chyb. Těší nás, že se hráči snaží vnímat naše pokyny a aplikovat je do zápasů. Vnímali jsme, že v utkáních postupně zlepšují.

Do kádru přibylo několik loňských dorostenců. Říkají si o místo v základní sestavě?
Toto lze těžko specifikovat, neboť složení naší jedenáctky se bude vždy významně odvíjet od potřeb prvoligového týmu. Pravdou je, že všichni mladíci, kteří v létě přešli ze staršího dorostu, potvrdili svoji kvalitu a ukázali, že s nimi můžeme počítat i do základní sestavy. Zároveň si ale uvědomujeme, že nemůžeme držet zbytečně široký kádr, v němž by někteří hráči nenašli pravidelné herní uplatnění. To je přitom pro jejich sportovní vývoj nezbytné. Nelze tedy vyloučit, že někteří v průběhu nadcházejících týdnů zamíří na hostování do regionálních dospělých týmů. Zároveň však budou mít možnost nadále se účastnit našeho tréninkového procesu. Takto bude fungovat působení gólmana Pokorného ve Velké Bíteši nebo dvojice v třetiligovém HFK Třebíč – stopera Rychetníka a gólmana Soukupa.

Nakolik vás v neděli posílí hráči z širšího kádru prvního týmu?
Jasno budeme mít až po pátečním odpoledním tréninku „áčka“. S určitostí nás ale někteří fotbalisté posílí.

Mimochodem, váš program v příštím týdnu rozšíří zajímavý přípravný duel…
Ano, oslovil nás Prostějov, nováček FNL, a nabídl nám sehrání přípravného utkání v Jihlavě. Uskuteční se v Jihlavě v areálu Na Stoupách ve čtvrtek 4. srpna od 17:00 hodin.

 
Související
Aktuálně

David Oulehla: Kvalita prostě byla vyšší na straně Dukly

Dukla Praha v Jihlavě potvrdila úlohu mírného favorita a cenným tříbodovým ziskem si upevnila pozici v čele tabulky. Vysočina bohužel potvrdila nevydařený březen, v němž získala pouze 1 bod ze čtyř utkání. Jak duel proti lídrovi FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zhodnotil kouč David Oulehla? Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu