08.09.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Mám příjemné starosti se složením sestavy

Hipp: Mám příjemné starosti se složením sestavyV sobotu 10. září sehrají fotbalisté FC Vysočina premiérové prvoligové utkání proti Karviné. Naváží tak na poměrně bohatou bilanci vzájemných druholigových zápasů s tímto slezským klubem. Důležité utkání 6. kola ePojisteni.cz ligy vypukne na novém karvinském stadiónu v 17:00 hodin.

 

Prvoligový fotbal se v létě vrátil do Karviné po sedmnácti letech. Stalo se tak v ideální moment, neboť byla právě završena výstavba útulného městského stadiónu, která probíhala přes dva roky. Zároveň se Karviná po sestupu Baníku Ostrava stala jediným zástupcem Slezska mezi českou fotbalovou elitou. Zdá se, že nováček je na ligové boje připraven velmi dobře. Ustál výrazné oslabení dlouholetého generálního partnera v podobě společnosti OKD, dokázal posílit kádr a po 5. kolo ePojisteni.cz ligy má na svém kontě cenných 7 bodů za výhry nad Duklou Praha a v Mladé Boleslavi. Tým kouče Webera navíc remizoval s Brnem a blízko bodového zisku byl v úvodním kole v Jablonci.

Jaké informace má o nadcházejícím soupeři jihlavský kouč Michal Hipp? Jsou pro něj dosavadní výsledky a výkony Karviné překvapením? „Karviné se podařilo sestavit kvalitní a ambiciózní kádr. Jeho výsledky rozhodně nejsou náhodné. Náš nadcházející soupeř se prosazuje týmovostí a hladem po úspěchu. Rozhodně netrpí nováčkovskou ustrašeností. Karvinský kádr představuje zajímavý mix hráčů. Jsou tu mimořádně zkušení fotbalisté, jako Laštůvka, Janečka, Eismann, Jurčo nebo Košťál, dále hráči, kteří se jiných klubech neprosadili, jako Moravec, Dreksa, Hošek, Okleštěk či Budínský. Další skupinu tvoří hostující fotbalisté Voltr či Holík a pak se trenéru Weberovi daří do týmu zapracovávat mladé odchovance.“

Na které hráče si budete muset dát v sobotu pozor? „Karvinská hra se opírá o výraznou osu, kterou tvoří gólman Laštůvka, stoper Dreksa, středové duo Šisler a Janečka a kanonýr Jurčo,“ upozornil Hipp.

Jak jste strávili čtrnáctidenní tréninkový blok během reprezentační pauzy? „Myslím si, že nám přišla vhod. Měli jsme prostor důkladně si zanalyzovat pět odehraných kol a kvalitně potrénovat. Přitom jsme se soustředili na momenty, u nichž jsme cítili, že nás v dosavadním průběhu sezóny tlačí bota. Zaměřili jsme se na organizaci hry směrem do ofenzívy i defenzívy, věnovali jsme se týmové i individuální taktice a naše pozornost se zaměřila na finální fázi a zakončení. Z tréninkového mikrocyklu mám velmi dobrý pocit. Nejen proto věřím, že je v našich silách v Karviné bodovat,“ zdůraznil kouč FC Vysočina.

Podařilo se během reprezentační přestávky zeštíhlit marodku v kádru FC Vysočina? „Velice rád konstatuji, že máme marodku takřka vyprázdněnou. Zůstává na ní jen Kryštůfek. Naplno už trénují i Novotný, Tlustý, Šulek a Krejčí. Po pěti odehraných ligových kolech mám konečně příjemné starosti, jak složit základní sestavu,“ uvedl Hipp.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a MFK Karviná: 10 utkání  5 – 4 – 1   20 : 12

Poslední vzájemné utkání: 29.4.2012 - Vysočina využila šanci na druhou příčku II. ligy, když po bezbrankové půli remizovala na půdě MFK OKD Karviná 1:1. Skóre utkání otevřel v 61. minutě zkušený bývalý bosenský reprezentant Vladavić, ovšem snahu Vysočiny o vyrovnání dokázala korunovat v 79. minutě Igor Obert, který se šťastně trefil po odraženém míči z rohového kopu - 1:1. Jihlavští fotbalisté jsou nyní na postupovém místě a udělají maximum pro to, aby už z ní nespadli!

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Ikaunieks, 1 - Urdinov

Inkasované karty: 3 - Urdinov, 2 - Rosa, Batioja, 1 – Šulek, Rabušic.

Absence: Kryštůfek (zranění)

MFK Karviná

Trenér: Jozef Weber

Střelci: 3 – Jurčo, 1 – Dreksa, Janečka, Galuška, Voltr, Šisler.

Sestava v posledním utkání: Laštůvka – Holík, Dreksa, Hošek, Eismann – Janečka, Šisler – Voltr (65. Okleštěk), Budínský, Zelený (34. Moravec) – Jurčo (80. Panák).

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Okleštěk (přestup z 1. SC Znojmo FK), Galuška (přestup z 1. FC Slovácko), Toml (hostování z FK Mladá Boleslav), Jurčo (přestup FC DAC 1904 Dunajská Streda), Košťál (hostování z FK Senica), Voltr a Holík (hostování SK Slavia Praha), Mensah (přestup FK Haugesund / NOR).

Odchody: Vaněk a Glaser (konec smlouvy), Růžička, Sedlák, Pospěch a Puri (konec hostování), Urgela (hostování FC Baník Ostrava), Fiala (přestup MFK Vítkovice).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu