15.09.2016, Miroslav Fuks

Bílek: Mužstvo chce zlomit současnou nepříznivou sérii

Bílek: Mužstvo chce zlomit současnou nepříznivou sériiFC Vysočina zažívá druhé nejdelší čekání na ligovou výhru ve své historii od roku 2000. Už šest kol jihlavský účastník ePojisteni.cz ligy neúspěšně usiluje o tříbodový zisk a v tabulce se s pouhými dvěma body propadl na sestupové 15. místo. Není divu, že význam nadcházející domácí bitvy proti Jablonci je enormní. Vysočina prostě v sobotu 17. září od 19:15 hodin musí vyhrát! Přijďte ji podpořit a staňte se 12. hráčem svého týmu!

 

V nejvyšší fotbalové soutěži není lehkých zápasů a v sobotu to z jihlavského hlediska bude platit dvojnásob. Tým kouče Michala Bílka nutně potřebuje konečně vydolovat tři body, jenže narazí na velmi silného a ambiciózního soupeře. Projekt jabloneckých „Galacticos“ už má podle všeho svůj vrchol za sebou, ovšem na severu Čech nadále disponují nabitým kádrem s celou řadou hvězd a osobností. I proto dosavadní osmibodový zisk Jablonce zůstává trochu za očekáváním. Vzešel z výhry v nad Karvinou a v Hradci Králové a z remízy se Slováckem a Duklu Praha.

Jak současnou sílu jabloneckého týmu vnímá hlavní kouč Michal Bílek? Na které hráče soupeře by upozornil? „Jablonec má opravdu dobrý tým. Přestože v poslední době nedosahoval očekávaných výsledků, tak ho pořád řadím mezi přední týmy ligy. Nebezpeční jsou hrotoví góloví útočníci Wagner a Doležal, ve středu pole jsou kreativní Trávník a Pospíšil, na kraji hrozí rychlonozí Masopust a Mihálik a mají nepříjemné standardní situace. Na toto vše si budeme muset dát velký pozor.“

Stojíte před velmi těžkým duelem. Přitom atmosféra v týmu a v celém klubu určitě není uvolněná? Jak za takové situace probíhá příprava na utkání? „Předně bych chtěl říci, že současné dva body, které má Vysočina na kontě, neodpovídají skutečnému dění na hřišti. Například v posledním duelu v Karviné měl tým dost smůly při prakticky všech inkasovaných brankách. Teď štěstí musíme jít naproti. Pozitivní je fakt, že kluci na tréninku velmi dobře pracují a cítím, že mužstvo chce zlomit současnou nepříznivou sérii. I proto jsem do sobotního utkání optimistou,“ uvedl nový lodivod FC Vysočina.

Uvažujete nad změnami základní sestavy? Budou k dispozici Šulek a Rakovan? „Zatímco gólman Rakovan po zranění z utkání juniorky dnes začal trénovat, tak u středopolaře Šuleka je prognóza horší. Se zraněním kotníku může scházet až šest týdnů. Do ligového utkání s týmem absolvuji jen tři tréninky, tudíž zatím nelze očekávat, že bych v sestavě činil velké změny. Nevylučuji však, že se v úvodní jedenáctce objeví hráč, který toho na podzim zatím moc neodehrál,“ informoval Bílek.

Vzájemná bilance: 10 utkání  2 – 4 – 4   7 : 15

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 16 - SYNOT liga: FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava  2:0 (0:0)
Góly: 58. Pernica, 78. Tecl z pen.
Sestavy: JAB: Bárta – Kysela, Pernica, Beneš, Karavaev – Hübschman – Masopust (53. Doležal), Greguš, Pospíšil (53. Trávník), Breda (73. Mihálik) – Tecl. VYS: Hanuš (45. Rakovan) – Vaculík, Krejčí, Šourek, Mišůn - Kučera, Hronek – Kukoľ, Šulek, Bazal (66. Jungr) – Voltr (82. Fulnek).

Podzim 15 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FK Jablonec  1:0 (1:0)
Gól: 19. Jungr
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – T. Marek, Šulek – Batioja, Jungr (82. Nerad), Vaculík (61. Fulnek) – Mešanović (73. Dvořák). JAB: Hrubý – Karavaev, Pernica, Beneš, Novák – Hübschman, Greguš - Masopust (46. Mingazov), Pospíšil (69. Trávník), Tecl - Doležal (59. Wágner).

Jaro 15 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FK Jablonec  1:1 (0:1)
Góly: 54. Šulek – 32. Crnkić
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Tlustý, Hybš – Marek, Kučera – Fulnek, Šulek (74. Harba), Vaculík (85. Kliment) – Mešanović (62. Marcin). JAB: Hrubý – Romera, Pernica, Beneš, Novák – Greguš, Hübschman – Kopic (69. Masopust), Pospíšil (90+1. Rossi), Crnkić (59. Mingazov) – Šabala.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 – Ikaunieks, 1 - Urdinov

Inkasované karty: 3 - Urdinov, Rosa, 2 - Batioja, 1 – Šulek, Hronek, Rabušic.

Absence: Kryštůfek a Šulek (zranění)

FK Jablonec

Pravděpodobná sestava: Hrubý – Nový, Beneš, Pernica, Kubista – Jiráček, Trávník – Masopust, Pospíšil, Mihálik - Wágner.

Trenér: Zdenko Frťala

Střelci: 4 – Wágner, 2 - Mihálik 1 – Beneš, Pernica, Mehanović, Doležal.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Kouřil (přestup FC Baník Ostrava), Nový a Jiráček (host. AC Sparta Praha), Bazal (host. SK Slavia Praha), Končal (přestup FC Viktoria Plzeň), Mehanović (přestup FK Varnsdorf).

Odchody: Špit (konec hráčské kariéry), Romera (přestup FC Dinamo Bukurešť / RUM), Karavajev (konec host. CSKA Moskva / RUS), Greguš (přestup FC Kodaň / DÁN), Mingazov (přestup SK Slavia Praha), Rossi (konec smlouvy).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu