30.09.2016, Redakce

Bohemians znovu potvrdili, že na Vysočinu umí

Bohemians znovu potvrdili, že na Vysočinu umíAni desetileté čekání FC Vysočina na výhru proti Bohemians nestačilo. Zelenobílí znovu potvrdili, že jim jihlavská půda svědčí a že se v posledních ligových kolech těší z dobré formy. V zápase, který nabídl šance na obou stranách, byli herně lepším a efektivnějším týmem, tudíž zaslouženě zvítězili 0:2 (0:0), když skórovali Holenda a Havel. FC Vysočina doma utrpěl další nepříjemnou ztrátu a jeho čekání na první výhru v tomto ročníku se protáhlo už na hrozivých 9 duelů.

 
FC VysočinaFC Vysočina
9.kolo, pátek 30.9.2016, 18:00
0:2
(0:0)
Bohemians 1905Bohemians 1905
 
Góly: 56. Holenda, 76. Mašek.
ŽK: Gajič.
Rozhodčí: Hrubeš – Pospíšil, Vlček
Diváci: 0
FC Vysočina: Hanuš – Blaić (73. Záviška), Krejčí, Rosa, Mišůn – Zoubele, Štěpánek – Vaculík, Dvořák (65. Batioja), Ikaunieks – Rabušic. Náhradníci: Rakovan – Tlustý, Urdinov, Novotný, Šamánek.
Bohemians 1905: Budínský – Dostál, Gajić, Krch, Havel – Hubínek, Jirásek (89. Jindřišek) – Hašek (86. Berger), Mašek (81. Švec), Luts - Holenda. Náhradníci: Fryšťák – Křapka, Kuchta, Mikuš.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti poslednímu duelu na Slovácku neučinil žádnou změnu, ovšem minimálně v první půlhodině utkání Vaculík operoval netradičně ve středu zálohy a Zoubele působil na pravém okraji.

Duel měl pro Vysočinu enormní důležitost, ovšem lépe do něj vstoupili uvolněně hrající hosté. Už v 1. minutě musel po povedené kombinaci a střele Maška úspěšně zasahovat Hanuš. K první jihlavské střele se v 9. minutě odhodlal benjamínek Štěpánek, jenž utaženou střelou z dvaceti metrů nalezl pouze Budínského náruč. Na druhé straně se o dvě minuty později o zakončení pokusil Mašek, ale v pádu již nedokázal zamířit přesně a jeho střela šla nad branku. Nebezpečné parametry měla ve 13. minutě střela Rabušice zpoza vápna, která těsně přeletěla břevno. Hroťák Bohemians Holenda se převedl chvíli poté, když mimo tři tyče hlavičkoval standardní situaci zahrávanou Jiráskem. Hrál se poměrně ofenzivní fotbal s šancemi na obou stranách, což v 16. minutě dokumentoval rychlý kontr Vysočiny, kdy Dvořák zleva poslal střílený míč před branku, který ve skluzu v dobré pozici zakončoval Zoubele – těsně vedle tyče. Ve 25. minutě Rabušic využil dobré rozehrávky Krejčího a prověřil jedovatou střelou Budínského, který jen vyrazil před sebe. K dorážce se dral znovu útočník Vysočiny, ale tentokráte mu míč uskočil. Vzápětí měl na noze gól Holenda, ale na poslední chvíli do střely padl Rosa. Odražený míč poté Hašek poslal vysoko nad. Dobrou herní fázi Klokanů po chvilce umocnila střela Maška na vzdálenější tyč, která šla těsně vedle brány. V 32. minutě Holenda hlavičkoval na zadní tyč, jenže Hanuš jeho pokus lapil. V 38. minutě Jirásek střelou z 30 metrů protáhl Hanuše a ten tečovaný míč musel vytěsnit na roh. Blízko první brance byl v poslední minutě první půle Rosa, který z rohového kopu hlavičkoval pod břevno, jenž Budínský jeho pokus vytáhl mimo nebezpečí.

I do druhého poločasu lépe vykročili zelenobílí. V 54. minutě Havel poslal centr do vápna na Holendu, jehož hlavičku Hanuš lapil. V 56. minutě už šli hosté do vedení. Vlevo vykombinovali jihlavskou pravou stranu a Havel před branku předložil lehkou koncovku pro zkušeného Holendu – 0:1. O vyrovnání se hned z rozehrávky neúspěšně pokusil Rabušic, ovšem zkraje 58. minuty to mohlo být už 0:2, kdyby Luts ve velké šanci nepřestřelil. V 63. minutě Zoubele vyslal kolmicí do vápna Rabušice, jenže ten z úhlu branku netrefil. V 69. minutě hosté rozebrali domácí obranu, naštěstí gólová střela Haška trefila hráče v modrém. V 70. minutě do vápna krásně pronikl Mašek, ale pálil jen do boční sítě. V 73. minutě po centru Blaiće dobře hlavičkoval Batioja, ovšem gólmana hostí nepřekvapil. V 75. minutě Hanuše málem nachytala nepříjemná střela Havla. V 76. minutě se aktivní zelenobílí druhé branky dočkaly. Střídající Záviška, jenž debutoval v nejvyšší soutěži, na hranici vápna ztratil míč, ke kterému se dostal Mašek, pohrál si se zadáky a z úhlu nekompromisně propálil i Hanuše – 0:2. V 81. minutě hlavičkoval standardní situaci nad břevno Holenda. V 82: minutě dlouhý míč dobře prodloužil Ikaunieks na Rabušice, jenž ve vápně zpětnou přihrávkou hledal své spoluhráče, ovšem ti byli u míče vždy o zlomek vteřiny později, než zelenobílí. Neujala se ani pohotová střela Batiojy, kterou si u tyče našel Budínský. Aktivní Rabušic to v 86. minutě zleva zkoušel z velkého úhlu, ale kulatý nesmysl do sítě neprocpal. V 88. minutě si hosté znovu vychutnali jihlavskou pravou stranu a velkou šanci ke skórování vypracovali Dostálovi. Hanuše však tento pravý bek nepřekonal. Jihlava v závěru toužila alespoň po čestném úspěchu, ovšem ani ten jí nebyl dopřán. Klokani si z Vysočiny odvezli zaslouženou výhru.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Bohemians 1905 | 0:2
23.kolo | Bohemians 1905 - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu