16.11.2016, Miroslav Fuks

Porazí FC Vysočina znovu 2. tým ligové tabulky – Zlín?

Porazí FC Vysočina znovu 2. tým ligové tabulky – Zlín?Ta paralela se prostě nabízí. V posledním ligovém kole před reprezentační pauzou fotbalisté FC Vysočina vybojovali velmi cennou výhru nad tehdy druhým celkem tabulky – Mladou Boleslaví. Získali první vítězství v sezóně a přičinili se tak o to, že na 2. příčku tabulky ePojisteni.cz ligy se posunuli hráči Zlína. A právě zlínský Fastav se v pátek 18. listopadu od 18:00 hodin představí na jihlavském stadiónu!

 

Bude to důležitá bitva! Vysočina do konce podzimu nutně potřebuje významně navýšit svůj dosavadní bodový zisk a hostující Zlín by rád potvrdil své skvělé podzimní vystoupení a přezimoval na předních pozicích tabulky. Před jihlavským týmem je velmi těžký duel, neboť Zlín prožívá opravu báječnou sezónu. V tomto ročníku zatím utrpěl jedinou porážku, když prohrál v Teplicích! Na hřištích soupeřů je soubor trenéra Bohumila Páníka velmi nebezpečný, což dokazuje remíza na Slavii a tříbodové zisky z Plzně, Slovácka, Hradce Králové i Mladé Boleslavi!

Jak jihlavský trenér Michal Bílek vnímá hru nadcházejícího soupeře FC Vysočina? Co je základem zlínského podzimního tažení? „Hra Zlína je postavena na týmovém projevu. Má velmi kvalitní přechodovou fázi a je nesmírně nebezpečný v rychlých protiútocích. Na tento aspekt hry si v pátek musíme dát velký pozor. Zlín na podzim předvádí výborné výkony a oprávněně se nyní pohybuje na špici tabulky. Díky skvělé sérii, kdy Fastav na podzim pouze jednou prohrál, jsou jeho hráči v očividné herní pohodě.“

Jak hodnotíte uplynulý čtrnáctidenní tréninkový cyklus? „Trochu nás ovlivnil nástup zimy, tudíž jsme několikrát museli využít umělé trávy na místo přírodní. Každopádně jsme kvalitně potrénovali. Někteří hráči dostali prostor k uzdravení či zvládnutí manka v kondiční připravenosti,“ sdělil Bílek.

Nakolik se změnil pohled na marodku? Které hráče budete v pátek postrádat? „Těší nás, že se do zápasů může vrátit Šulek. Kryštůfek už začal vyklusávat. Naopak jsou bohužel zranění Urdinov a Blaić,“ doplnil kouč FC Vysočina.

Vzájemná bilance: 14 utkání   2 – 6 – 6   19 : 25

Ze vzájemných zápasů:

jaro 16 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FC Fastav Zlín  2:2 (1:1)
Gól: 34. Vaculík (pen.), 84. Mešanović – 13. Železník, 74. Koreš
Sestavy: VYS: Hanuš – Kryštůfek, Šourek, Tlustý, Šulek – Jánoš, T. Marek (C) – Kukoľ (69. Fulnek), Nerad (77. Dvořák), Vaculík – Mešanović. ZLI: Holý – Pazdera, Hájek, Jugas, Matějov – Živulić, Janíček (68. Holík) – V. Vukadinovič (77. Hubáček), Železník (81. Malý), Koreš – Poznar.

pod. 15 - SYNOT liga: FC Fastav Zlín - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 10. Železník
Sestavy: ZLI: Holý – Pazdera, Hájek, Jugas, Matějov – Kopečný (74. Malý), Holík, Janíček (64. Živulić), Koreš – Železník, Poznar (86. Jordan). VYS: Hanuš – Tlustý (83. Vaculík), Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Kukoľ, Marek (64. Šulek), Jánoš, Batioja – Dvořák (70. Přeučil), Mešanović.

jaro 12 - FNL: FC Vysočina Jihlava – FC Tescoma Zlín  3:3 (2:1)
Góly: 6. Halama, 16. Tecl (pen.), 81. Karlík - 5. a 52. Poznar, 73. Železník
Sestavy: VYS: Blažek - Helísek (74. Obert), Tlustý, Halama, Šilinger - Karlík - Vaculík, Kučera (66. Sedláček), Mešanović - Jungr, Tecl. ZLI: Kořínek - Jugas, Malý, Hájek, Pazdera - Motal, Bublák (46. Železník), Polách - Poznar, Bača, Švach (90. Zlatković).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Ikaunieks, 2 - Rabušic, 1 – Dvořák, Urdinov, Zoubele, Urblík.

Inkasované karty: 3 - Rosa, Urdinov. 2 – Batioja, Urblík. 1 – Šulek, Hronek, Rabušic, Zoubele, Ikaunieks, Tlustý.

Absence: Kryštůfek, Urdinov a Blaić (zranění).

FC Fastav Zlín

Pravděpodobná sestava: Dostál – Kopečný, Malý, Hájek, Matejov – Traoré, Holík - V.Vukadinović, Fantiš, Štípek - Jordan.

Trenér: Bohumil Páník

Střelci: 6 – Harba, 4 - Diop, 3 – Jugas, 2 – Hájek, Holík, Vukadinović, 1 – Štípek, Kopečný, Jordan.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Traore (přestup FC MAS Táborsko), Harba (host. FC Vysočina Jihlava), Hnaníček (přestup 1.FK Příbram), Kopečný (konec host. FK Baník Sokolov), Štípek (host. FC Viktoria Plzeň).

Odchody: Poznar (přestup FC Viktoria Plzeň), Benčík (konec smlouvy), Motal (přestup 1.SC Znojmo), Koreš (konec host. SK Slavia Praha).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu