18.11.2016, Miroslav Fuks

Vysočině proti Zlínu v mlžném podvečeru nebylo přáno

Vysočině proti Zlínu v mlžném podvečeru nebylo přánoFotbalová Vysočina nesmírně toužila po navázání na výhru proti Mladé Boleslavi a druhém skalpu 2. celku tabulky v řadě. Do duelu proti Zlínu dobře vstoupila a ujala se zaslouženého vedení po trefě Pavla Dvořáka. Bohužel, Zlín dokázal vyrovnat díky Diopovi a ve druhé dějství se dostal do vedení po střele Hnaníčka, která byla uznána až po málo vídaném fair-play gestu stopera Rosy. Bojovný výkon Jihlavě k vyrovnání nestačil, naopak Jordan dal duelu v nastaveném čase konečnou podobu 1:3 (1:1).

 
FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, pátek 18.11.2016, 18:00
1:3
(1:1)
ZlínZlín
 

Góly: 16. Dvořák – 27. Diop, 53. Hnaníček, 90. Jordan
ŽK: 28. Hanuš, 43. Batioja, 87. Štěpánek – 42. Bačo, 67. Diop
Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Pelikán
Diváci: 2643
FC Vysočina: Hanuš – Tlustý, Rosa, Krejčí, Mišůn – Urblík (68. Hronek), Štěpánek – Zoubele (86. Šamánek), Dvořák (74. Ikaunieks), Batioja – Rabušic. Náhradníci: Rakovan – Záviška, Vaculík, Šulek.
Zlín: Dostál – Kopečný, Bačo, Hájek, Matejov – V.Vukadinovič (83. Jordan), Traoré, Hnaníček, Štípek (67. Fantiš) – Diop (90. Hubáček), Harba. Náhradníci: Holý – Malý, Masař.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti duelu proti Mladé Boleslavi neučinil žádnou změnu a v úvodní pětadvacetiminutovce se zdálo, že měl při skladbě základní jedenáctky šťastnou ruku. Jeho svěřenci do utkání vstoupili s velkou vervou a už ve 2. minutě se Urblík proháčkoval do velké šance, ovšem obránce jej v poslední chvíli stihl zablokovat. V 10. minutě zprava odcentroval Zoubele, našel hlavu Rabušice a jeho pokus ještě stihl tečovat Dvořák. Gólman Dostál však míč v cestě do sítě zabránil. V 16. minutě už ale bylo exhradeckému útočníkovi přáno, aby otevřel skóre utkání. Rosa poslal dlouhý centr za obranu na Zoubeleho, který balón dokázal hlavou posunout na Dvořáka, jenž zachoval chladnou hlavu, zbavil se obránce a vyslal nechytatelnou střelu od tyče do sítě – 1:0. K další nebezpečné ráně se ve 24. minutě dostal stoper Krejčí, jenž získal odražený míč, elegantně se zbavil zlínského hráče a z hranice vápna vypálil do Dostálovy náruče. Ve 27. minutě se za stopera protlačil Dvořák a před Dostálem se ve velké šanci pokusil o kličku, která mu však optimálně nevyšla. Nedáš – dostaneš bohužel zase platilo. Rychlonohý Vukadinović vzápětí pláchl po pravém křídle a předložil míč Diopovi, jenž na hraně ofsajdového postavení doklepl kulatý nesmysl do sítě – 1:1. Po půlhodině hry naopak při domácích stálo štěstí, neboť nepolapitelný Vukadinovíć si našel hlavičkovou malou domů Mišůna, udělal kličku i vyběhnuvšímu Hanušovi, ovšem po kličce zakončil vedle branky! Ve 41. minutě se Hanušův souboj se srbským křídelníkem opakoval – jihlavský gólman musel vyrazit nepříjemný střílený centr. První půle tak skončila za nerozhodnutého stavu.

Vysočina musela zvítězit a její touha byla patrná i zkraje druhého poločasu. Ve 49. minutě mnoho nechybělo Rabušicově hlavičce po standardní situaci. Následný roh přinesl velký závar, při nichž Štěpánek ani Mišůn hradbu zlínských těl nepropálili. Utkání rozhodla 53. minuta a situace, na níž se asi bude dlouho vzpomínat s ohledem na málo vídané gesto fair-play. Hnaníček vypálil zhruba z 25ti metrů a tečovaný míč zapadl přesně na opačnou stranu, než padal gólman Hanuš. Sudí však branku nejprve neuznali v domnění, že střelu tečoval zlínský Diop, jenž v tu chvíli byl za předposledním bránícím hráčem Jihlavy. Po vášnivých debatách se však jihlavský stoper Rosa přiznal a hlavní sudí Ardeleánu původní verdikt změnil – 1:2. Vysočina se rozhodně nevzdávala a v emotivním duelu bojovala s podporou diváků na tribunách alespoň o bod. V 57. minutě Urblík zahrával v nadějné pozici přímý kop, ale trefil jen zeď. O chvíli později Rabušicův pokus zhruba o půl metru minul levou tyč Dostálovy klece. Nejblíže k vyrovnání byl v 77. minutě Krejčí, ke kterému propadl míč po standardní situaci, ovšem jihlavský stoper v nadějné pozici místo střely volil přihrávku na Rabušice, jenž na míč ve skluzu nedosáhl. Na druhé straně hosté zahrozili z rohového kopu a v poslední chvíli musel zachraňovat Mišůn. Až v 85. minutě se v zápase první střelou připomněl exjihlavský útočník Harba. Jeho pokus letěl vysoko na břevno. V poslední minutě se po závaru dostal ke střele střídající Šamánek, ale ani on zlínské obránce nepropálil. Jak už to bývá, tak z tlaku a otevřené obrany vzešel gól v nastaveném čase z rychlého brejku, jenž definitivně zlomil jihlavský odpor. Postaral se o něj Jordan po přihrávce Fantiše. Tak se zrodil konečný výsledek 1:3.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Zlín | 1:3
28.kolo | Zlín - FC Vysočina | 0:3
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu