26.11.2016, Miroslav Fuks

V duelu dvou posledních celků se zrodila bezbranková remíza

Fotbalisté FC Vysočina vezou z Příbrami bod za bezbrankovou remízu. Tento bodový import z horké příbramské půdy, kde se Jihlavě dlouhodobě nedaří, by za jiné situace byl jistě cenný, ovšem je nedostatečný s ohledem na současné postavení jihlavského týmu v ePojisteni.cz lize. Duel dvou posledních celků tabulky mnoho velkých šancí nenabídl a byl spíše velkým bojem s řadou nepřesností na obou stranách.

 
PříbramPříbram
15.kolo, sobota 26.11.2016, 15:00
0:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

ŽK: 6. Trapp, 14. Majtán – 26. Štěpánek, 45+1. Šulek, 83. Rabušic
Rozhodčí: J. Jílek – J. Moláček, J. Kříž (P. Rejžek)
Diváci: 1736
Příbram: Hruška – Tregler, Chaluš, Trapp, Divíšek – Krameš, Květ – Brandner, Pilík, Rezek – Majtán (56. Kacafírek, 62. Borek). Náhradníci: Boháč – Ferrara, Januška, Mareš, Holý
FC Vysočina: Hanuš – Tlustý (46. Vaculík), Krejčí, Rosa, Šulek – Štěpánek, Urblík – Zoubele (79. Ikaunieks), Dvořák, Hronek (89. Záviška) – Rabušic. Náhradníci: Rakovan – Mišůn, Batioja, F. Novotný
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti duelu proti Zlínu v sestavě učinil dvě změny. Na postu levého obránce nahradil Šulek Mišůna a na kraji zálohy dostal důvěru místo Batiojy Hronek.

Už v 1. minutě domácí zahrávali standardní situaci ze strany, která však k ohrožení Hanušovy branky nevedla. Ve 3. minutě se po spolupráci s Šulkem dostal ke střele z rohu vápna Zoubele, ale branku přestřelil. V 9. minutě Rabušic rozvlnil síť po přihrávce Zoubeleho, ovšem ten dle sudích stál v ofsajdu. Předčasnou gólovou radost ve 13. minutě zažil i Rezek, kterého Pilík po rychlém kontru též našel v ofsajdovém postavení. Ve 23. minutě po centru Tlustého zazdil velkou šanci Dvořák, k němuž propadl míč a ten dokázal z malého vápna usměrnit jen vedle branky. Ve 24. minutě se po centru zprava vrhnul do hlavičky Rezek, ale v těžké pozici prostor mezi třemi tyčemi minul. Chvíli poté Vysočina zahrávala roh, při němž se na hranici vápna dostal k odraženému balónu Hronek, ale jeho rána letěla nad břevno. Ve 29. minutě se v rychlém brejku prosadil Rabušic, uvolnil se ve vápně ke střele, ale hradbu těl hráčů v černých dresech nepropálil. V 31. minutě roh vrátil do vápna rohový kop na hlavu Rosy, kterého však Hruška vychytal. V 33. minutě se k táhlé střele z pětadvaceti metrů odhodlal Tregler, jenže branku minul. V 39. minutě balón vybojoval Dvořák, potáhl ho k vápnu a míč se po několik odrazech dostal k Urblíkovi, ten se uvolnil ke střele, ale jeho tvrdý pokus byl zablokován. Ve 41. minutě Zoubele hlavou posunul míč do vápna na Dvořáka, který se na dlouhou nohu pokusil o pohotové zakončení, které však branku minulo. Ve 43. minutě se po centru zleva ocitl v dobré příležitosti Chaluš, ale zakončení nezvládl. Úvodní dějství tak skončilo bez branek.

Do druhé půle musel kouč Bílek učinit jednu změnu v sestavě, když pravého beka Tlustého nahradil Vaculík. První nebezpečí se urodilo v 52. minutě po rohovém kopu příbramských, kdy se Hanuš musel pořádně natáhnout pro střílený centr Brandnera. Na druhé straně si v 53. minutě šanci vybojovali Dvořák s Rabušicem, ovšem druhý jmenovaný při střele znovu narazil na blokujícího domácího beka. V 55. minutě si po rohovém kopu našel míč v pokutovém území Zoubele, jenže střela mu nesedla a proskákala těsně vedle levé tyče. V 57. minutě se po rohu dostal k hlavičce Rabušic, ale trknul mimo branku. V 64. Hanuš zachytil nepříjemný střílený centr před branku po průniku Pilíka. V 67. minutě se do křídelního úniku dostal Dvořák, zpětnou přihrávkou našel Hronka, ale jeho střela byla tečovaná na roh. V 73. minutě z dvaceti metrů napřáhl Rezek, ale našel jen Hanušovu náruč. V 75. minutě po závaru v jihlavském vápně z úhlu střílel Tregler a Hanuš musel jeho tečovaný pokus reflexivně vyrážet. V 76. minutě zprava parádně odcentroval Vaculík, ovšem Rabušic ani Zoubele se k optimálnímu zakončení neprotlačili. V 80. minutě místo Zoubeleho nastoupil Ikaunieks a chvilku poté se po dlouhém autu Hronka dostal ke střele. Skákavý míč mu ale ideálně nesedl a letěl vysoko nad břevno. Utkání mohla v 90. minutě rozhodnout hlavička Chaluše po rohovém kopu. Gólman Hanuš ji však dokázal vyškrábnout z šibenice a zachránil tak FC Vysočina alespoň bod. Zároveň tak poprvé v sezóně udržel čisté konto.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | Příbram - FC Vysočina | 0:0
29.kolo | FC Vysočina - Příbram | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu