01.12.2016, Vojtěch Fuks

Smejkal: Nejdůležitější je, že tým má charakter a dokáže držet při sobě

Smejkal: Nejdůležitější je, že tým má charakter a dokáže držet při soběDorostenecká šestnáctka FC Vysočina zakončila podzim vítězně a v počátku sezóny dokonce útočila na přední příčky Moravskoslezské ligy. Přes krátkodobý pokles bodového přívalu nakonec přezimují na lichotivé 6. příčce se ziskem 35 bodů, který jim zajistil postup do Top fáze nejsilnějších devíti celků soutěže. O zhodnocení uplynulé půlsezóny jsme poprosili trenéra týmu Libora Smejkala.

 

Po herní stránce se nám nad očekávání dařilo, protože letní příprava byla velmi krátká. Proto jsme udělali o letních prázdninách narychlo soustředění v Koněšíně u Třebíče. Na začátku podzimní sezóny jsme po herní i výsledkové stránce propadli v Opavě a ve Vítkovicích. Poté jsme udělali šňůru deseti zápasu, kdy jsme nepoznali hořkost porážky. Ve 12. kole jsme hráli o průběžné první místo proti Zbrojovce Brno. Hrál se velmi kvalitní zápas, ale bohužel jsme prohráli 3:4, i když mě hlavně potěšil náš dobrý výkon. V závěru podzimu byla na hráčích znát únava a dostavilo se i zranění a nemoci. Nejdůležitější je, že tým má charakter a dokáže držet při sobě. 

Jaké cíle jste si tedy stanovil pro jaro?
Určitě zapracujeme v zimní přípravě na síle, protože v zápasech jsme často prohrávali osobní souboje. Uvidíme, s jakým kádrem nastoupíme v jarní fázi, protože zřejmě může dojít i k posunům hráčů do U17. Chtěli bychom hrát se špičkou tabulky minimálně vyrovnané zápasy a prosazovat se individuálně na hřišti. 

Které podzimní zápasy řadíte mezi nejvydařenější? Které duely se týmu naopak nepovedly?
Já osobně za nejvydařenější beru zápas proti Baníku Ostrava, kde jsme podali velice dobrý výkon a dokázali jsme otočit i celý výsledek na naši stranu. Dále bych chtěl zmínit vítězné zápasy proti Sigmě Olomouc (3:2) a Slovácku (3:0). Celkově jsme vyhořeli po všech směrech proti Opavě, Vítkovicím a Hlučínu.

Které hráče byste chtěl za podzimní sezónu vyzdvihnout? Kdo učinil výrazný herní vzestup?
Ve své oblibě nemám rád, když vyzdvihuji konkrétní hráče, protože bych na některé třeba zapomněl. Ale musím určitě zmínit Honzu Růžičku, který během tří let několikrát marodil s nohou a od mého působení u kategorie U16 se dostal do takové formy, že se stal velkým strůjcem našich dobrých výsledků. Bohužel se opět zranil a na hře to bylo hned znát, protože když se nedařilo, tak on dokázal strhnout hráče na svoji stranu a donutil je bojovat až do samého závěru utkání. Nejlepším střelcem soutěže se stal Mirek Malata, který vstřelil úctyhodných 22 gólů.  

Jaký je nyní před hráči program? Kdy jim začíná zimní příprava?
Hráči budou trénovat do 7. prosince a následně budou mít volno až do 8. ledna. V pondělí 9. ledna začneme připravovat hráče pro jarní sezónu. Samozřejmě dostanou hráči i individuální plány, tak aby to pro ně bylo na startu přípravy jednodušší. 

Hráčské statistiky

Góly: 22 - Mirek Malata, 11 - Růžička, 8 - Vošmera, 5 - Havlín, Lukáš Trnka, 4 - Šrámek, 3 - Havel, Pojezný, Vraspír, 2 - Časta, Fila, 1 - Novák, Zrůst.

Asistence: 10 – Vošmera, 7 – Lukáš Trnka, Mirek Malata, 5 – Havlín, 4 – Šrámek, 3 – Marek Malata, Růžička, 2 – Časta, Pojezný, Michal Trnka, Vraspír, 1 – Havel, Nováček, Novák, Vácha, Zrůst.

Odehrané minuty: 1.390 – Šrámek, 1.240 – Marek Malata, 1.230 – Mirek Malata, 1.157 – Lukáš Trnka, 1.122 – Pojezný, 1.085 – Vraspír, 1.011 – Vošmera, 960 – Doležal, 949 – Novák, 936 – Havlín, 852 – Havel, 700 – Nováček, 684 – Růžička, 422 – Vácha, 400 – Wendl, 362 – Zrůst, 315 – Samek, 255 – Geist, 250 – Michal Trnka, 249 – Časta, 121 – Trinh, 80 – Mastný, 31 – Fila.

Odehrané zápasy: 18 – Pojezný, 18 – Šrámek, Lukáš Trnka, Wendl, 17 – Časta, Mirek Malata, 16 – Doležal, Marek Malata, Novák, Vošmera, 15 – Geist, Vraspír, 14 – Havel, Havlín, Nováček, 12 – Růžička, Michal Trnka, 11 – Vácha, Zrůst, Samek, 3 – Trinh, 1 – Mastný, Fila.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu