09.12.2016, Miroslav Fuks

Jan Hanuš: Závěr podzimu jsme zvládli docela dobře

Jan Hanuš: Závěr podzimu jsme zvládli docela dobřeGólman Jan Hanuš dosáhl jubilejního desátého vítězství v anketě o Hráče měsíce FC Vysočina za měsíc listopad. O jeho stabilní výkonnosti a renomé mezi fanoušky svědčí i jeho velký bodový náskok před druhým středopolařem Jozefem Urblíkem a třetím útočníkem Michaelem Rabušicem. Tradičně vám nabízíme aktuální rozhovor s vítězem ankety.

 

Honzo, před měsícem jsi prezentoval svoji víru, že tým dokáže podzimní dojem napravit a těžké zkoušky znovu zvládne. Podařilo se to z tvého pohledu?
Myslím si, že jsme závěr podzimu zvládli docela dobře. Velká škoda, že jsme nedokázali porazit Zlín. Šlo o smolný zápas, v němž jsme na výhru určitě měli. Těší mne, že jsme vybojovali nesmírně důležitá domácí vítězství proti Mladé Boleslavi a Liberci. Výsledky posledních kol navíc ukazují, že i bod z Příbrami je cenný. I tam jsme ale měli na výhru. Pozitivní je, že jsme se dokázali dotáhnout na celky před námi. Jarní odvety budou velmi vyrovnané, boj o záchranu bude probíhat do posledního kola a určitě se bude týkat velké skupiny týmů.

Ze kterého z listopadových či prosincových zápasů jsi měl z hlediska svého výkonu nejlepší pocit?
Nejvíce práce jsem měl asi v utkání proti Mladé Boleslavi. Hodně si ale cením posledních dvou zápasů, kdy jsme týmově výborně pracovali a konečně jsme dokázali udržet čisté konto. Moc bych si přál, abychom tento zodpovědný kolektivní přístup přenesli i do jarních duelů.

Pokud bys měl hodnotit celý podzim, tak asi moc důvodů ke spokojenosti nemůžeš mít...
Vím, že pohled na tabulku a náš bodový zisk není příjemný. Nemyslím si však, že by šlo o skutečný odraz možností našeho týmu. Je třeba si uvědomit, že liga je nesmírně vyrovnané, prakticky každý je schopen porazit každého a opravdu rozhodují maličkosti či štěstí. Měli jsme velmi dobrou letní přípravu a herně jsme zvládli úvodní těžké zápasy proti favoritům. Jenže tolik potřebné body jsme nezískali a pak nás hodně srazil smolný duel s Hradcem Králové. Pak jsme se dostali do krize, vytratila se herní lehkost. Hodně těžko mi bylo po 10. kole na Spartě, kdy jsme jasně prohráli 3:0 a měli jsme na kontě pouze 4 body. Jenže tým se poté ještě více semknul a ukázalo se, že vše zlé je pro něco dobré. Nakonec jsme ve zbývajících šesti duelech vybojovali 9 bodů a prohráli pouze jednou – nešťastně se Zlínem. Věřím, že na závěr podzimu navážeme na jaře. V minulých letech načerpali dostatek zkušeností k tomu, abychom těžké jarní boje zvládli a nejvyšší soutěž pro Jihlavu a Kraj Vysočina udrželi.

Na svém sociálním profilu jsi za svůj nejemotivnější moment podzimu označil penaltu chycenou slavistickému Škodovi...
Tento okamžik se mi do paměti vryl asi nejvíce. Na stadiónu byla nejvyšší návštěva v sezóně, hráli jsme proti mému bývalému klubu a nařízená penalta byla velice sporná, čemuž dala později za pravdu i komise rozhodčích. Těch důležitých momentů, na které budu vzpomínat, ale byla za sezónu celá řada. Všechny zápasy jsem si užíval, opravdu mne bavily a pořádně jsem si zachytal. Věřím, že jsem se i po této sezóně ve svém sportovním vývoji zase o kus posunul.

Dnes jste se v kabině sešli naposledy a absolvovali jste závěrečný trénink tohoto roku. Budeš do konce roku trénovat individuálně nebo hodláš pouze odpočívat?
V prvních dnech rozhodně chci odpočívat, protože po náročné sezóně na sobě cítím potřebu relaxovat. Poté se začnu dle svých zvyklostí a zkušeností fyzicky připravovat, abych byl na startu zimního tréninkového bloku kondičně připraven.

Jak hodláš strávit období své zimní dovolené a vánočních svátků?
S manželkou navštívíme rodiče a objedeme známé. Plánujeme, že vyrazíme na nějaký welness pobyt. Na hory asi ne, nejsem jejich velkým příznivcem.

Rád bych touto cestou jménem svým i celého týmu poděkoval fanouškům za podporu. Přeji jim krásné prožití vánočních svátků a vše nejlepší do roku 2017! Ať se jim splní vše, co si přejí! Moc bych si přál, aby s námi i v nadcházejícím roce měli trpělivost. Doufám, že jim nabídneme co nejvíce radosti!

Pořadí ankety Hráč měsíce FC Vysočina za listopad 2016:

305 - Hanuš Jan, 163 - Urblík Jozef, 139 - Rabušic Michael, 113 - Rosa Antonín, 91 - Batioja Augusto, 87 - Hronek Petr, 84 - Dvořák Pavel, 74 - Tlustý Petr, 57 - Zoubele Lukáš.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu