02.01.2017, Miroslav Fuks

Na startu přípravy: změny v hráčském i trenérském týmu

Na startu přípravy: změny v hráčském i trenérském týmuFotbalisté FC Vysočina ve středu 4. ledna absolvují první tréninkovou jednotku v roce 2017. Na startu zimní přípravy budou registrovat změny v hráčském i trenérském kádru. Jedinou novou tváří bude krajní obránce Martin Nový, naopak bude scházet asistent trenéra Michal Hipp, kterého nahradí dosavadní kouč juniorky Jan Kameník.

 

„Michal Hipp končí své působení v FC Vysočina přesně po roce. K rozvázání smlouvy s asistentem kouče Michala Bílka došlo po vzájemné dohodě. Na jeho místo jsme se rozhodli angažovat trenéra z vlastních zdrojů – čtyřiatřicetiletého Jana Kameníka,“ poskytl základní informace ředitel klubu Zdeněk Tulis.

Jan Kameník do Jihlavy přišel v létě 2015 ze Slovácka, aby se stal prvním manažerem nově vzniklé Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina. Po roce přijal nabídku FC Vysočina, aby se posunul do dospělého fotbalu a převzal juniorský tým.

FC Vysočina do zimního drilu vstoupí s kádrem dvaadvaceti hráčů a tří brankářů. „Soupisku opustili útočník Rostislav Šamánek a chorvatský pravý bek Zvonimir Blaić. Naopak jsme z hostování stáhli krajního záložníka Jakuba Fulneka a útočníka Tomáše Dubu. Jsem rád, že jsme v závěru roku uplatnili opci na přestup lotyšského reprezentanta Davise Ikauniekse, jenž v Jihlavě na podzim hostoval z FK Liepaja,“ uvedl sportovní manažer Milan Bokša a objasnil příchod zatím jediné nové tváře v kádru: „Martina Nového jsme delší dobu sledovali a vážně jsme o jeho angažování uvažovali už v létě, kdy dal nakonec přednost hostování v Jablonci. Po skončení podzimu se znovu naskytla možnost tohoto sparťanského odchovance angažovat ve formě hostování a my jsme ji uvítali. Jde o univerzálního fotbalistu, který spolehlivě zastane posty pravého i levého obránce, ale může nastoupit i na obou krajích zálohy.“

Martin Nový (nar. 23.6.1993) prošel všemi mládežnickými kategoriemi Sparty Praha. V průběhu sezóny 2012/13 se nadějný obránce začal prosazovat ve sparťanské juniorce a zároveň naskočil i do několika zápasů „B“ týmu v ČFL. V sezóně 2013/14 už se stal pilířem zadních řad juniorky. Po přesunu do dospělé kategorie se v létě 2014 jeho dalším působištěm stala Vlašim. V druhé lize během uplynulých dvou ročníků nastoupil do 49 zápasů a připsal si v nich celkem sedm vstřelených branek. Další krok v jeho kariéře představovalo podzimní hostování v Jablonci, kde nastoupil do 9 zápasů ePojisteni.cz ligy, v nichž odehrál 779 minut. V jabloneckém dresu odehrál i celé utkání proti Jihlavě, které se uskutečnilo 17. září 2016.

Kádr FC Vysočina na začátku zimní přípravy 2017

Brankáři: Hanuš, Kotnour, Rakovan
Obránci: Krejčí, Kryštůfek, Mišůn, Rosa, Tlustý, Urdinov, Nový
Záložníci: Batioja, Fulnek, Hronek, Novotný, Štěpánek, Šulek, Urblík, Vaculík, Vitásek, Záviška, Zoubele
Útočníci: Duba, Dvořák, Ikaunieks, Rabušic

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu