03.02.2017, Miroslav Fuks

Místo Dunajské Stredy čeká Vysočinu duel proti Varnsdorfu

Místo Dunajské Stredy čeká Vysočinu duel proti VarnsdorfuStředeční duel FC Vysočina proti Táborsku měl být tím posledním, který jihlavský prvoligový tým v zimním bloku odehraje na umělé trávě. Bohužel, slovenská Dunajská Streda nedokázala v současných klimatických podmínkách připravit trávník svého nového stadiónu natolik, aby na něm bylo možné plánovaný zápas sehrát. Vysočina tak musela nalézt náhradní program, kterým se stane sobotní duel v Nymburku proti druholigového Varnsdorfu.

 

Zimní příprava FC Vysočina neprobíhá ideálně. Komplikuje ji mrazivé počasí, přívaly sněhu i početná marodka. Při absenci zahraničního soustředění v teplých krajích mělo utkání v Dunajské Stredě představovat vítaný a potřebný přechod na přírodní trávník. Místo toho se Bílkova družina střetne s 10. celkem Fortuna národní ligy na nymburské umělé trávě.

Nabízí se otázka, kdy se jihlavský tým poprvé dostane na přírodní trávník? „Ve druhé polovině ledna jsme z hrací plochy stadiónu odklidili většinu sněhu a už toto úterý 31. ledna jsme spustili systém vyhřívání trávníku. Jeho náběh je pozvolný, protože vysokými teplotami nechceme poničit kořenový systém trávníku. Předpokládáme, že o tomto víkendu bychom mohli pozorovat postupné mizení sněhu ze hřiště. Je nutné si uvědomit, že plocha byla promrzlá do hloubky 25 centimetrů. Za této situace očekáváme, že by naše „áčko“ mohlo na trávě poprvé trénovat v pátek 10. února. Pokud tedy nenastanou komplikace v podobě přívalu nového sněhu,“ poskytl informace Jindřich Březina, technický manažer klubu.

Vynucená změna programu jistě není příjemná, což si uvědomuje i asistent trenéra Jan Kameník: „Nepříjemné to každopádně je. Chtěli jsme na Slovensko vyrazit už v pátek, zápasu jsme přikládali důležitost a hlavně jsme se těšili na přírodní trávu. Bohužel, počasí ve střední Evropě je, jaké je. Ze strany Dunajské Stredy na poslední chvíli zazněla informace, že travnatou plochu nepřipraví. Duel na umělé trávě jsme s ohledem na vzdálenost odmítli. Musíme se tak spokojit s utkáním proti druholigovému Varnsdorfu. Ten zrušil plánovaný duel proti třetiligovým Štěchovicím, proti nimž v Praze nastoupí naše juniorka.“

Sobotním zápasem vlastně skončí zimní příprava a tým od pondělí najede na zápasový režim. Bude tomuto odpovídat i složení sestavy a porce minut, kterou jednotliví hráči odehrají? „Je to tak, v sobotu prakticky dospějeme k tečce zimního bloku. Od úterý najedeme na tréninkový program, který se bude významně podobat náplni před úvodním jarním ligovým zápasem. Určitě bychom proti Varnsdorfu chtěli pracovat na optimální podobě základní sestavy. Jenže to není ze zdravotního hlediska možné. Sice už můžeme počítat s Tlustým, ale nadále budeme postrádat osm hráčů! Aktuálně na marodku přibyl Zoubele,“ uvedl asistent kouče Michala Bílka.

Můžete poodhalit zdravotní stav hráčů, kteří do nadcházejícího utkání nebudou moci zasáhnout? „Duba musel s únavovou zlomeninou podstoupit operační zákrok. Vitásek si poranil kotník  v duelu proti Svätemu Juru, přičemž stále pociťuje bolest a trénuje individuálně. Štěpánek si natáhl zadní stehenní sval a v příštím týdnu by se měl zapojit do tréninkového procesu. S lýtkem marodil Mišůn, který už vyklusává a i on by se měl v nadcházejícím týdnu připojit k týmu. To stejné platí i pro Hronka. U Kryštůfka se objevil otok kolene a čekáme na výsledek vyšetření. Rosa se už opatrně zapojil do tréninku, přičemž v příštím týdnu by už mohl podstoupit plnou zátěž. Zoubele po středečním utkání s Táborskem pocítil svalový problém, tudíž jej raději šetříme, aby v nadcházejících dnech nic nebránilo jeho plnému tréninkovému zapojení,“ infomoval Kameník.

Druholigový Varnsdorf během dosavadní zimní přípravy sehrál čtyři duely proti účastníkům ePojisteni.cz ligy. Podlehl Mladé Boleslavi, Příbrami a Liberci a remizoval s Jabloncem. Poslední utkání Varnsdorfu proti Jihlavě proběhlo před čtyřmi lety taktéž na nymburské umělé trávě a druholigový celek v něm překvapivě zvítězil 1:0. Z kádru FC Vysočina jej pamatují pouze Tlustý a Vaculík.


 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu