16.02.2017, Miroslav Fuks

FC Vysočina jarní boje odstartuje na půdě Slavie Praha

FC Vysočina jarní boje odstartuje na půdě Slavie PrahaFotbalisté FC Vysočina si těžko mohou představit těžší start jarní části ePojisteni.cz. Na druhou stranu je v sobotu 18. února od 16:30 hodin v Edenu čeká duel, v němž je rozhodně nebude tížit úloha favorita. Proti Slavii Praha budou bojovat o překvapení a budou se snažit navázat na velmi dobrý výkon z generálky na půdě Liberce.

 

Jihlava se představí na hřišti slavného soupeře, s nímž má překvapivě dobrou bilanci. Na slavistické půdě ze čtyř utkání podlehla pouze jedinkrát a hned dvakrát zvítězila. Lépe pro FC Vysočina vyznívá i celková vzájemná bilance ligových utkání, v nichž sešívaní vyhráli pouze dvakrát z jedenácti pokusů. Jenže pohled do aktuální tabulky odráží zcela jinou realitu. Slavia se ziskem 35 bodů z 2. příčky ligové tabulky útočí na mistrovský titul, pyšní se jedinou podzimní porážkou a sérií 11 utkání bez prohry.

Nejvyšší ambice týmu z Edenu podtrhuje a finanční sílu klubu odráží zimní posílení mužstva. Už tak nabitý kádr kouče Jaroslava Šilhavého posílili Jan Sýkora, Stanislav Tecl, Michal Lüftner či norský reprezentant Per-Egil Flo. Místo ve slavistické kabině tak nezbylo na Mihálika, Mikulu, Železníka nebo van Kessela.

Sešívaní jsou jasným favoritem zápasu, ovšem Vysočina do Prahy rozhodně nepojede smířená s porážkou: „K jarní premiéře určitě nenastoupíme odevzdaní. Když zopakujeme výkon z generálky v Liberci, tak by pro nás utkání nemuselo dopadnout zle. Až teprve po sobotním zápase se ukáže, zda byla výhoda či nevýhoda, že nás los svedl proti notně posíleným slávistům hned v úvodním jarním kole," řekl k nadcházejícímu duelu kouč Michal Bílek.

Jihlavský lodivod může sestavu vybírat z prakticky kompletního kádru: „Zraněný je pouze Vitásek a oželet musíme start zkušeného stopera Rosy, jenž v závěrečném podzimním duelu obdržel čtvrtou žlutou kartu. Máme tak docela příjemné starosti s optimálním složením základní jedenáctky."

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a SK Slavia Praha: 11 utkání  5 – 4 – 2   11:14

Poslední vzájemné utkání: 14.8.2016 - I ve třetím velmi těžkém utkání proti jednomu z českých pohárových zástupců fotbalisté FC Vysočina herně obstáli. Stejně jako proti Plzni se i proti Slavii Praha ujali vedení a do kabin šli za stavu 1:0, když skóroval Davis Ikaunieks. Ve druhém dějství však sešívaní přidali na ofenzivní aktivitě a dočkali se vyrovnání z kopačky van Kessela. Pražané mohli před vyprodanými ochozy brát i tři body, ovšem gólman Jan Hanuš skvěle chytil penaltu Bílkovi. Zrodila se tak zasloužená remíza 1:1

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Ikaunieks, 2 - Rabušic, Dvořák, 1 – Hronek, Urdinov, Zoubele, Urblík.

Inkasované karty: 4 - Rosa, 3 - Urdinov, Batioja, Štěpánek, Urblík. 2 – Hanuš, Rabušic, Šulek. 1 – Tlustý, Vaculík, Zoubele, Hronek, Ikaunieks.

Absence: Rosa (4 ŽK), Vitásek (zranění).

SK Slavia Praha

Trenér: Jaroslav Šilhavý

Střelci: 8 – Škoda, 7 – Mešanović, 5 – Zmrhal, 3 – Barák, 1 – Bílek, Frydrych, Ngadeu, Hušbauer.

Sestava v generálce na ligu: I. půle: Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Sýkora, Hušbauer, Ščuk, Zmrhal – Mešanovič, Škoda. II. půle: Pavlenka – Bořil, Bílek, Lüftner (60. Žežulka), Flo (60. Mareš) – Alvir, Souček, Barák, Zmrhal (Čermák) – Tecl, van Buren.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Sýkora (přestup FC Slovan Liberec), Tecl (přestup FK Jablonec), Flo (přestup FK Molde / NOR), Lüftner (přestup FK Teplice), Kovář (přestup Černo More Varna / BUL), Alvir (přestup NK Domžale / SLO)

Odchody: Berkovec (host. Bohemians 1905), Řehák (host. MFK Vítkovice), Mihálik (host. KS Cracovia / POL), Jablonský (přestup FC Zbrojovka Brno), Mikula (host. FC Slovan Liberec), Železník (přestup FK Mladá Boleslav), van Kessel (host. Lechia Gdaňsk / POL).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu