07.04.2017, Miroslav Fuks

Jozef Urblík: Už koukám pouze dopředu

Jozef Urblík: Už koukám pouze dopředuUž je to půldruhého měsíce, co na tréninku FC Vysočina vážně zranil dvacetiletý středopolař Jozef Urblík. Utrpěl na jedno z nejhorších zranění - poškození předního zkříženého vazu. Ve čtvrtek 2. března podstoupil operační zákrok, po 14 dnech odhodil berle a nyní už intenzivně pracuje na svém návratu na zelené trávníky.

 

Kdy vypukl dlouhý proces rehabilitace? Neodložil jsi berle dříve, než se očekávalo?
Je pravdou, že původní předpoklad byl takový, že budu 3 až 4 týdny chodit o berlích. Doktor Petr Krejčí mi ale řekl, že pokud mne koleno nebude bolet, tak mohu berle odložit už po dvou týdnech. Jsem rád, že jsem tak mohl učinit. Teď už docela dobře chodím. Přesně měsíc po operaci jsem absolvoval vyšetření u MUDr. Krejčího v Ústřední vojenské nemocni v Praze, který mi dal zelenou k tomu, aby zahájil rehabilitaci a postupné rozcvičení nohy. Ve středu 5. března jsem se už hlásil v Jihlavě a začal jsem makat na svém návratu. S klubovým fyzioterapeutem rozcvičuji nohu a též v jihlavské nemocnici využívám elektroléčbu, ultrazvuk a vodoléčbu.

Kdo ti je oporou v tomto složitém úseku tvé slibně se rozvíjející fotbalové kariéry?
Určitě přítelkyně, která se mnou byla tři dny v nemocnici a teď je mi oporou i v Jihlavě, kde budu podstupovat celou regenerační fázi. Rozhodně ale nemohu opomenout ani podporu mé rodiny, známých a též fanoušků.

Jak složité je vytěsnit z hlavy obrovské zklamání z vážného zranění a přeorientovat své myšlenky směrem k intenzivní léčbě a návratu na hřiště?
Přiznám se, že první dva týdny byly v tomto ohledu strašně těžké. Stále jsem si říkal, proč takové zranění muselo postihnout zrovna mne, zrovna v tento moment, kdy jsem potřeboval pravidelně hrát, rozvíjet svoji kariéru a chtěl jsem pomoci FC Vysočina k ligové záchraně. Už jsem se ale dal dohromady a teď už koukám pouze dopředu. Koncentruji se na každý den rehabilitace a těším se, až se vrátím do fotbalového tréninku a zase začnu hrát zápasy. Věřím, že to nebude dlouho trvat a naplní se optimistické prognózy, že bych mohl být fit už v létě.

Co říkáš na jarní výsledky FC Vysočina?
Zatím jsem bohužel žádný zápas neviděl na vlastní oči. Škoda, že bodový zisk z uplynulých čtyř duelů zůstal za přáním či očekáváním. Pořád je však ve hře spousta bodů a záchrana je nadále reálná. Věřím, že v sobotu dokážeme zvítězit v důležitém duelu na půdě Bohemians. To by mohl být ten potřebný impuls do zbývajících bitev o záchranu.

Jozef Urblík v šatně FC Vysočina při postupném rozcvičování operovaného kolena.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu