16.04.2017, Juniorskaliga.cz

Juniorka na půdě Sparty podlehla 3:0

Juniorka na půdě Sparty podlehla 3:0Juniorský tým FC Vysočina své kolegy z "áčka" nenapodobil. Na půdě Sparty Praha, 3. celku Juniorské ligy, ukončil svoji čtyřzápasovou sérii bez porážky a favorizovanému soupeři podlehl 3:0 (2:0).

 
SpartaSparta
24.kolo, pondělí 17.4.2017, 13:00
3:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 26. Špaček, 30. Císařovský, 46. Matoušek
ŽK: 36. Pěnkava (VYS)
Rozhodčí: Severýn – Kotalík, Poživil
Diváci: 154
Sparta: Budinský – Pavlík, Penc, Vatajelu, Nový, Cabadaj (75. Sváta), Špaček (75. Wala), Moravec, Císařovský (75. Surmaj), Matoušek (81. Palečko), Frýdek Ch. (81. Eichler).
FC Vysočina: Kolář – Hron (61. Včelka), Pedro, Rychetník, Fiala (75. Beseda) - Vitásek, Svatík - Záviška, Sargsyan, Popović – Pěnkava. Náhradníci: Soukup – Dujmović.
 

Komentář

Utkání začali možná překvapivě aktivněji hosté z Vysočiny, kteří hned z první akce vybojovali rohový kop a po jeho odvrácení se ke střele dostal Záviška, jehož rána pořádně protáhla Budínského, nicméně brankář Sparty hned na úvod předvedl dobrý a důležitý zákrok. Sparťané se postupem času dostali do hry a začali hrozit zejména z dlouhých centrů, ale v úvodních dvaceti minutách se žádný z nich neujal. Nakonec domácí udeřili po necelé půlhodině hry. Na přesný Moravcův centr si naběhl neobsazený Špaček a prudkou hlavičkou trkl míč za záda brankáře Koláře, který proti jeho razantní ráně neměl nárok - 1:0. Už za čtyři minuty bylo v domácím týmu ještě veseleji, když se tentokrát k centru dostal Vatajelu, jeho pas zamířil na zadní tyč, kam si zaběhl rychle Císařovský a z první poslal prudkou ranou míč za záda brankáře Jihlavy - 2:0. Spartě dva rychlé góly v krátkém sledu hodně pomohly a byla aktivní, nicméně Jihlava už do konce prvního poločasu další závar ve vápně a ohrožení branky nepovolila, a tak Letenští odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Druhý poločas začal pro celek z hlavního města skvěle. Už po půlminutě hry se dostal k balónu Špaček, který povedeným obloučkem našel volného Matouška a kapitán Sparty hlavou zvýšil náskok domácích na tři branky. Tempo utkání po třetí brance opadlo a Sparta si velmi zkušeně hlídala výsledek. K dispozici měla nespočet rohových kopů, ale ani z jednoho si šanci nepracovala, podobně jako z dlouhých centrů ze stran hřiště. Jihlava hrozila zejména z brejků, ale obrana Pražanů byla v utkání téměř nepřekonatelná.

Ohlasy trenérů

„Do utkání jsme velmi dobře vstoupili a troufám si říci, že jsme do 25. minuty hráli výbornou partii. Blízko gólu jsme byli při úniku Závišky a později tentýž hráč trefil po standardní situaci tyč. Bohužel, pak se zrodily dvě naše chyby a po dvou centrech z levé strany jsme rychle prohrávali 2:0. Navíc domácí rychle po nástupu na hřiště zvýšili 3:0, čímž prakticky bylo po zápase. Nám odešla kombinace, často jsme chybovali a Sparta nás přehrávala. Hrozili jsme jen z občasných brejků. V naší hře citelně scházel nemocný Šerý,“ řekl k utkání Pavel Procházka, jenž byl po přesunu Michala Kadlece k prvnímu týmu ustanoven hlavním koučem juniorky. Pozici asistenta trenéra u juniorky zaujal Jan Kameník.
 
Zápasy
10.kolo | Sparta - FC Vysočina | 3:0
24.kolo | FC Vysočina - Sparta | 1:0
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu