05.05.2017, Miroslav Fuks

Kadlec: V Mladé Boleslavi se musíme soustředit na náš výkon

Kadlec: V Mladé Boleslavi se musíme soustředit na náš výkonFotbalovou Vysočinu čeká další velmi těžký zápas na půdě soupeře. V neděli 7. května nastoupí od 19:00 hodin v přímém přenosu O2 TV Sport proti Mladé Boleslavi. Jihlavský tým bude chtít navázat na výkon proti Brnu a bude toužit po důležitém bodovém zisku proti 4. celku tabulky a tradičnímu aspirantovi na účast v evropských pohárech.

 

Vítězstvím v nedělním utkání si Mladá Boleslav může prakticky zajistit 4. pozici v tabulce a tím i jistotu startu v předkole Evropské ligy. V první třetině sezóny přitom útočila i na mistrovský titul, ovšem konec podzimu ji zastihl v útlumu. Dokumentovala to série devíti zápasů v řadě, v nichž mladoboleslavští nedokázali zvítězit. Nepříznivou šňůru uťala až březnová výhra nad Spartou. Poté sice přišla porážka na Slovácku, ovšem v posledních pěti kolech tým kouče Svědíka neprohrál, když doma remizoval s Jabloncem a Bohemians a hned třikrát získat plný bodový zisk na půdě soupeřů – v Mladé Boleslavi, v Brně a ve Zlíně.

Vysočina se v Mladé Boleslavi v prvoligovém zápase dosud představila čtyřikrát, přičemž z těchto zápasů vytěžila jedno vítězství a čtyřikrát odešla poražena. Poslední tříbodový zisk se zrodil zkraje září 2012, když se pod výhru 1:3 podepsaly dvě branky Tecla a jedna přesná trefa v podání Kolouška. Následná tři představení FC Vysočina na mladoboleslavském stadiónu dopadly neslavně – tři porážky s celkovým skóre 2:12.

Mladé Boleslavi se v lize v posledních kolech daří, ovšem v minulém týdnu utrpěla nepříjemnou domácí porážku v pohárovém semifinále s druholigovou Opavou. Může být tento duel vodítkem k cestě FC Vysočina za bodovým ziskem v městě automobilů? S jakou hrou chce Jihlava uspět? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Michala Kadlece: „Nemyslím si, že musíme hledat nějaké vodítko k úspěchu. Musíme se soustředit na náš výkon a pokusit se navázat na kompaktní hru v posledním duelu proti Brnu. Favoritem utkání je samozřejmě Mladá Boleslav, která disponuje velice silným týmem a je schopná výsledkově zvládat zápasy. Paradoxně se jí možná více daří venku, kde se nemusí tolik potýkat se zataženým defenzivním blokem soupeře.“

Můžete poukázat na silné stránky mladoboleslavského týmu? Kteří fotbalisté náleží k jeho oporám? „Těžko prostupní jsou oba stopeři Stronati a Da Silva, klíčovou roli ve středu pole sehrává Matějovský, jenž v posledním utkání scházel kvůli žlutým kartám, a velkou sílu mají domácí v útoku, kde nastupují gólově nebezpeční Magera, Mebrahtu či Chramosta. Mladá Boleslav disponuje velice kvalitní osou týmu, její tým je silný na míči, dobře kombinuje a je schopná si velmi účinně pomoc standardními situacemi,“ uvedl asistent hlavního trenéra Josefa Jinocha.

Je něco nového na rozsáhlé jihlavské marodce? „Pozitivní je, že na ni nikdo nepřibyl, naopak s týmem už začal trénovat Mišůn. V minulém utkání proti Brnu byl do zápasu připraven i Kryštůfek. Hronek, Hanuš a Novotný zatím jen vyklusávají, pro utkání ještě k dispozici nebudou,“ uzavřel svůj komentář Kadlec.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Mladé Boleslavi: 17 utkání   5 – 4 – 8   15 : 29

Poslední vzájemné utkání: 4.11.2016 - Fotbalisté FC Vysočina se konečně dočkali vítězství v aktuálním ročníku ePojisteni.cz ligy. Po velmi dobrém a bojovném výkonu se postarali o překvapení na úkor 2. celku tabulky. Mladou Boleslav porazili díky brankám Michaela Rabušice a Jozefa Urblíka 2:1 (1:1) a svému soupeři připravili vůbec první prohru na venkovních hřištích v této sezoně.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 7 - Ikaunieks, 4 – Dvořák, 3 - Hronek, 2 – Rabušic, Zoubele, 1 - Urdinov, Fulnek, Urblík.

Žluté karty: 6 – Rosa, Urdinov, 5 – Batioja, 4 – Štěpánek, 3 – Urblík, Hronek, 2 – Hanuš, Krejčí, Vaculík, Zoubele, Ikaunieks, Rabušic, 1 – Tlustý, Dvořák.

Absence: Urblík, Novotný, Hanuš a Hronek (zranění).

FK Mladá Boleslav

Trenér: Martin Svědík

Střelci: 8 – Chramosta, Mebrahtu, 4 – Přikryl, Magera, 3 – Da Silva, 2 – Rada, Železník, 1 – Mareš, Matějovský, Takács, Fabián, Nečas.

Sestava v posledním utkání: Vejmola - Kysela (87. Čmovš), Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács - M.Vukadinovič (56. Jánoš), Levin, Železník, Přikryl - Mebrahtu (63. Magera).

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Železník (přestup SK Slavia Praha), Levin (přestup Dinamo Moskva / RUS), Stronati (host. Austria Vídeň / RAK), Nečas (host. AC Sparta Praha).

Odchody: Kúdela (přestup FC Slovan Liberec), Hůlka (host. FK Hradec Králové), Vodháněl (host. FK Pardubice), Kalabiška (host. MFK Karviná).

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu