21.05.2017, Miroslav Fuks

Jinoch: Zápas byl hodně o fyzické i psychické kondici

Jinoch: Zápas byl hodně o fyzické i psychické kondiciPo 23. kole ePojisteni.cz ligy měli jihlavští fotbalisté na předposlední příčce tabulky čtyřbodovou ztrátu na čtrnácté Votroky a po pětizápasové sérii, v níž získali jediný bod, byli velice blízko tomu, aby jejich účinkování mezi českou elitou po pěti letech skončilo. S následným nástupem hlavního kouče Josefa Jinocha a jeho nového realizačního týmu však tým dokázal vybojovat deset nesmírně důležitých bodů, poprvé v historii porazit Spartu a již kolo před koncem dal FC Vysočina jistotu dalšího působení v nejvyšší soutěži!

 

Na Josefu Jinochovi byla znát na tiskové konferenci po záchranářském duelu proti Příbrami úleva: „Viděli jsme hektický zápas, kdy obě mužstva chtěla vyhrát. Nám se na začátku podařilo vstřelit gól, kdy jsme využili standardní situaci. V průběhu první půle jsme neproměnili další dvě nebo tři šance. Příbram hrála uvolněně a velmi dobře, což jsme jí umožnili tím, že jsme nebyli důslední v osobních soubojích uprostřed hřiště. Od hostujících hráčů jsme byli daleko a pouštěli jsme je do hry. Druhý poločas se odvíjel ve stejném duchu. Z brejkové situace jsme si vypracovali vyloženou šanci, kdy jsme utkání mohli rozhodnout, jenže střela Rabušice skončila jen na tyči. Místo toho jsme v závěru duelu inkasovali vlastní gól a poté jsme přežili hodně nervózní koncovku utkání. Jsme moc rád, že už jsme poté neinkasovali a zápas skončil remízou, která při prohře Hradce znamenala záchranu.“

Jak několik minut po skončení enormně důležité a napínavé bitvy popsal své pocity: „Jsem unavený a myslím, že hráči jsou také velice unavení. Tento zápas byl hodně o fyzické i psychické kondici. Jsem rád, že to hráči dokázali zvládnout. Bylo vidět, že se opravdu vydali ze všech sil. Jsem šťastný, že se FC Vysočina udržel v první lize. Těší mne, že jsem naplnil důvěru lidí, kteří věřili, že nejvyšší soutěž pro Jihlavu zachráníme. Poděkování náleží i mým spolupracovníkům z realizačního týmu – Petrovi Čuhelovi, Michalu Kadlecovi a vůbec všem, kteří naší záchranářské misi věřili. Zpočátku bylo těžké hráče přesvědčit, že jsou schopní tento těžký úkol zvládnout, ovšem další zápasy ukázaly, že záchrana byla v jejich silách,“ uzavřel svůj komentář Josef Jinoch.

Nabízíme pozápasové ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenéra Josefa Jinocha z tiskové konference přinášíme i slova střelce jediné jihlavské branky Petra Hronka a kapitána Lukáše Vaculíka, kterého doplňoval jeho syn.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu