10.11.2006, iDnes.cz - Martin Mutl

Život zachránil praporek rozhodčího

Život zachránil praporek rozhodčíhoPříběhy fair play, 13. díl: fotbalista Padrnos Na utkání fotbalové divize mezi domácí Třebíčí a Velkým Meziříčím nikdo z pěti stovek účastníků a diváků zřejmě nezapomene. V derby na Vysočině šlo obránci hostů Zdeňku Muchovi o život.

 
V prvním poločase se jedenadvacetiletý Mucha nešťastně srazil s útočníkem Durdou a zůstal bezvládně ležet.

"Ztratil vědomí, měl otřes mozku a s tím související křečový stav. Zapadl mu jazyk a byl problém uvolnit mu dýchací cesty," popsal lékař třebíčského týmu Jiří Kucharský, který k postiženému doběhl ve chvíli, kdy mu gólman Martin Padrnos zapadlý jazyk vytáhl.

"Když jsem tam přiběhl, měli kluci pokousané ruce. Nemohli se dostat k jazyku, tak jsem to zkusil brankářskými rukavicemi," vzpomíná Padrnos. "Chvíli jsme uvažovali, že mu budeme muset vyrazit zuby, ale pak nás napadlo použít praporek rozhodčího a tím mu pusu rozevřít."

Padrnos připomíná, že záchrana kamaráda není rozhodně jen jeho zásluhou. "Stejnou měrou se o to zasloužili i Lukáš Staněk, Kamil Průša a Jirka Hort."

Podobnou situaci už devětadvacetiletý gólman Velkého Meziříčí na trávníku zažil. "V jihlavském dorostu dvakrát zachránil hráče soupeře trenér Novický. Tenkrát nikdo jiný nevěděl, co dělat. Teď jsme už zachovali chladnou hlavu."

Mucha už se cítí dobře, ale z utkání si nic nepamatuje. "Všechno vím jen z vyprávění kluků. Až v nemocnici mi začalo docházet, co všechno se mohlo stát," říká. Chuť hrát však neztratil. "Při fotbale na to myslet nebudu. Už se těším zpátky na hřiště."

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu