21.06.2017, Miroslav Fuks

Mladíci FC Vysočina zanechali na All Stars Cupu dobrý dojem

Mladíci FC Vysočina zanechali na All Stars Cupu dobrý dojemMladší dorostenci FC Vysočina se ve dnech od 16. do 18. června premiérově představili na prestižním mezinárodním turnaji All Stars Cup. V obrovské konkurenci se v Praze rozhodně neztratili a při měření sil proti špičkovým nejen evropským klubům zanechali dobrý dojem. Po úvodních dnech jim jen těsně unikl postup do finálové osmičky a zaujali remízou s Arsenalem a výhrou nad Borussií Dortmund. Nakonec se však museli spokojit s „až“ 14. příčkou.

 

O zhodnocení jihlavského účinkování na turnaji jsme požádali trenéra Libora Smejkala.
Než jsme odjížděli na turnaj do Prahy, tak jsem měl menší strach, jestli vůbec turnaj zvládneme, protože All Stars Cup byl přímo našlapaný velkými klubovými jmény. Hráči ke každému utkání přistoupili velmi zodpovědně a nervozitu si nechali v kabinách. Já jsem celkově s turnajem spokojen, protože se nám všechny duely vyvedly po herní stránce a většinou i výsledkově. Udělali jsme před organizátory velmi dobrý dojem a naklonili jsme si na naši stranu všechny fanoušky, protože jsme byli sympatickým týmem, který hrál srdíčkem.

O pouhý bod vám unikl postup do finálové osmičky a po úvodních dvou dnech jste byli dle průběžné tabulky desátí, tudíž z tohoto pohledu může být konečné 14. místo lehkým zklamáním...
Samozřejmě došlo po vyhraném zápase proti Borussii Dortmund (2:0) k lehkému smutku. Ale zase na druhou stranu, jsme v té době nechali za sebou Spartu Prahu, Paris Saint-Germain, turecký Izmir a další. Po šesti zápasech jsme byli na 10. místě a jeden jediný bod nám chyběl k naprostému úspěchu. V té době jsme byli třetím nejlepším českým celkem. Před námi byla jen Slavia Praha a Zbrojovka Brno.  

Z kterého utkání jste měl nejlepší dojem? Jaký zápas se týmu naopak povedl nejméně?
Těch nejlepších dojmů bylo skoro ve všech zápasech, ale nejlepší zápas jsme odehráli právě proti Borussii Dortmund. Před zápasem jsme se domluvili, že budeme vysoko napadat a dostávat Dortmund pod tlak. Po krásném rohovém kopu na přední tyč se prosadil Mirek Malata hlavou. O pár minut později vyslal Havlín do rychlého protiútoku Mirka Malata, který střelou podél brankáře zvýšil náš náskok na 2:0. Po zbytek zápasu jsme si výsledek pohlídali a po tvrdé práci jsme si vítězství zasloužili. Podle mě se nám nevydařil zápas proti vicemistrům Avistě Fukuoce z Japonska, se kterými jsme se utkali v našem prvním zápase. Prohráli jsme 2:0 a byla na nás znát velká nervozita, protože jsme nevěděli, co čekat od soupeře, a hlavně od turnaje. Ale i tak jsme ve druhém poločase bojovali.

Kteří ze slovutných zahraničních soupeřů jihlavský tým nejvíce prověřili?
V prvním zápase to byla Avista Fukuoka, která nám ukázala, jak se hraje rychlostně-technický fotbal. Japonci byli skvělí na míči a vstřelili nám i krásné dva góly. Určitě za zmínku stojí i FC Porto, které nám ukázalo, jak se hraje fotbal na vrcholové evropské úrovni.  

Nakolik se na výkonech FC Vysočina projevovala narůstající únava?
Snažili jsme se hráče často rotovat na pozicích, tak aby vystačili se sílami. Největší únavu jsem zaznamenal na hráčích v posledním utkání proti Paris Saint-Germain, když jsme hráli na pokraji vyčerpání, protože v té chvíli panovaly vysoké teploty a hráči měli v sobě 8 těžkých utkání. Jsem moc rád, že nic kluci nezabalili a rvali se do posledních minut.

Kteří fotbalisté jihlavského výběru se na turnaji prezentovali nejlepšími výkony?
Nechci opět jmenovat hráče, protože to nerad dělám, ale chtěl bych výjimečně vyzdvihnout výkon Mirka Malaty, který si načasoval skvělou formu na vrchol sezóny. Nejen, že hrál velmi dobře, ale vstřelil všechny naše góly a po zásluze se stal společně se třemi hráči nejlepším střelcem turnaje. Klobouk před ním, co dokázal. Ale je to i zásluha všech jeho spoluhráčů. Proto musím všechny hráče pochválit za reprezentaci klubu.

Jak jste byli spokojeni s organizačním zabezpečením turnaje?
Já si nemůžu samotný turnaj vynachválit, protože všechno klapalo jak hodinky. All Stars Team měl vše pod kontrolou. Spali jsme v naprosto luxusním hotelu TOP Praha, kde byla výborná strava ve formě švédských stolů. Během turnaje byl k dispozici VIP stan, kde bylo vše. Kluci měli zajištěný po celý turnaj pitný režim i obědy. Každý tým měl přiřazeného patrona, který se staral o své týmy. Ještě jednou musím ředitelovi turnaje panu Novákovi poděkovat za to, že nás protlačil na tento prestižní turnaj. Díky našemu společnému přátelskému vztahu jsme měli možnost se zúčastnit turnaje. Dal mi v této podobě krásný vánoční dárek. Jinak bych chtěl poděkovat všem rodičům a fanouškům, že nás podporovali všechny tři dny. V neposlední řadě i celému realizačnímu týmu, a to mému asistentovi Ladislavu Němcovi, vedoucímu týmu Josefovi Morkusovi a v neposlední řadě lékaři pJaroslavu Havlíčkovi, který dělal přímo zázraky se zraněnými. Všem velký dík.

Je reálné, aby výběr FC Vysočina za rok svoji účast zopakoval?
Uvidíme v budoucnu, jak se to bude všechno vyvíjet. Samozřejmě jsem v kontaktu s panem Novákem. Chtěl bych pro svůj tým mladší dorost U17 sehnat nějaký velmi kvalitně obsazený zahraniční turnaj.

Výsledky FC Vysočina na All Stars Cupu:

Pátek – skupina C:
FCV - Avispa Fukuoka  0:2
FCV – Slavia Praha  1:0 – gól: Mir.Malata
FCV – Arsenal FC  1:1 - gól: Mir.Malata - záznam utkání

Sobota – skupina H:
FCV – FC Porto  0:1
FCV - FK Altinordu Izmir  0:0
FCV – Borussia Dortmund  2:0 – góly: Mir.Malata - záznam utkání

Neděle – boje o umístění:
čtvrtfinále: FCV – Plzeň  1:2 – gól: Mir.Malata
semifinále: FCV – Bohemians Praha 1905  0:0 – 3:2 na penalty
o 13. místo: FCV - Paris Saint-Germain  0:4

Celkové pořadí turnaje:

1. FC Porto
2. Avispa Fukuoka
3. Atlético Madrid
4. Chivas Guadalajara
5. SK Slavia Praha
6. FC Midtjylland
7. Borussia Dortmund
8. FC Zbrojovka Brno
9. Arsenal FC
10. FC Viktoria Plzeň
11. AC Sparta Praha
12. FK Altinordu Izmir
13. Paris Saint-Germain
14. FC Vysočina Jihlava
15. FK Dukla Praha
16. Bohemians Praha 1905

  • fotografie z turnaje ZDE

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu