21.06.2017, Miroslav Fuks

Kuchta: Kluci odehráli kvalitní zápasy i po karanténě

Kuchta: Kluci odehráli kvalitní zápasy i po karanténěPo mladším dorostu U16 vám nabízíme jarní hodnocení výkonů jejich starších parťáků – týmu 17. Ten v celkovém pořadí Moravskoslezské ligy obsadil slušnou 5. příčku se ziskem 26 bodů. Jak nejen na tuto bilanci nahlíží trenér mužstva Petr Kuchta? Jste s jarním vystoupením svého týmu spokojen?

 

Na podzim jsme splnili základní cíl, kterým byl postup do jarní TOP skupiny Moravskoslezské ligy. Bohužel, kádr jsme před těmito zápasy oslabili z hlediska kvality odchodem Mikušky a Křivánka do staršího dorostu U19. Naopak z týmu U16 nás doplnili Vraspír a Vošmera. Do jara jsme šli s poměrně úzkým kádrem, tudíž jsem měl trochu obavy, jak se tím vypořádáme. Nakonec však mohu být s našimi jarními výkony a výsledky spokojen.

Nakolik mančaft ovlivnila vynucená třítýdenní karanténa kvůli epidemii neštovic?
Nelze s určitostí tvrdit, nakolik nás tento výpadek ovlivnil. Nemyslím si, že by měl až tak zásadní dopad do konečné tabulky. Kluci i po této pauze odehráli kvalitní zápasy bez výrazných či kondičních výkyvů.

Odpovídá dosažené umístění možnostem týmu?
Umístění na 5. příčce se čtyřbodovou ztrátou na třetí příčku považuji za dobré a odpovídající možnostem týmu. Jak už jsem uvedl, tak můžeme být spokojení.

Který duel se vám nejlépe vydařil a naopak?
Mrzí mne hodně zbytečná porážka v úvodním jarním kole v Karviné v poměru 2:1. Byli jsme lepší a měli jsme více šancí. Nepříjemná byla domácí prohra s Brnem 1:3, která přišla jen pár dní poté, co jsme na Zbrojovce remizovali 1:1. Věřili jsme, že můžeme uspět, ovšem místo toho přišla bodová ztráta. Na druhou stranu mi udělaly radost dvě výhry nad Slováckem, s nímž jsem osobně dosud měl velmi špatnou výsledkovou bilanci.

Fotbal je týmová hra. Přesto, chtěl byste výkony některých hráčů vyzdvihnout?
Na prvním místě je u mne skutečně vždy kolektivní výkon. Pokud bych ale měl nějaká jména konkretizovat, tak uvedu dva pilíře naší hry a velice pracovité hráče – stopera Tomáše Svobodu a Jakuba Pavlase.

Jarní hráčská bilance

Vstřelené branky: 5 – Křivánek, 4 - Lokvenc, 3 - Čapek, 2 - Svoboda Tomáš, Svoboda Adam, 1 - Crha, Mlejnek, Mikuška, Vraspír, Pavlas, Vošmera.

Odehrané minuty: 1280 - Svoboda Tomáš, 1267 - Svoboda Adam, 1175 – Crha, 1055 – Čapek, 1026 – Pavlas, 1124 – Lokvenc, 937 – Šmíd, 897 – Vošmera, 773 – Křivánek, 735 – Vrba, 720 – Jágrik, 619 – Mlejnek, 590 – Vraspír, 430 – Procházka, 402 – Lát, 300 – Lancman, 135 – Točík, 80 – Mikuška

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu