03.12.2006, Miroslav Fuks

Bývalým hráčům se na podzim příliš nedařilo

Bývalým hráčům se na podzim příliš nedařiloOdchovancům či bývalým hráčům FC Vysočina v jiných prvo či druholigových klubech se během podzimní části příliš nedařilo. Pojďme si nyní na stránkách našeho webu shrnout jejich působení v této sezóně, kterou uzavřelo víkendové kolo Gambrinus ligy. Z odchovanců mohl být s podzimem nejvíce spokojen mladoboleslavský Lukáš Vaculík.

 
Podzimní bilance odchovanců (= hráči, kteří prošli jihlavským dorostem):

Robert Caha (FC Persepolis Tehran) – v sezóně 2005/06 předčasně ukončil angažmá v polském Groclinu. Tento světoběžník, který v minulosti krom Baníku či Sigmy hrál i v Číně a Bulharsku, zamířil na další exotické angažmá do iránského Teheránu.

Petr Filipský (1.FC Slovácko – 3 starty) – jihlavský dres tento krajní záložník opustil ještě v dorostu a namířil si to do tehdejšího Synotu. Zde se však zatím nedokáže trvale prosadit, i proto loňskou sezónu strávil v Drnovicích. Do nejvyšší soutěže začal naskakovat až v závěru podzimu pod vedeném nového kouče Slovácka.

Tomáš Kaplan (FK Marila Příbram – 8 startů / 1 gól) – jihlavská kanonýrská legenda letní přípravu strávila v nejistotě a angažmá získala až těsně před startem Gambrinus ligy. Přesto Kaplan podzim zahájil v základní sestavě Příbrami, z níž se bohužel začal postupně vytrácet. Po vyhazovu kouče Tobiáše se na hřiště nedostával ani jako střídající hráč.

Milan Kopic (AC Sparta Praha – 0 startů) – talentovaný obránce během celého podzimu hrál pravidelně za třetiligové „béčko“, kam byl dokonce přeřazen po nástupu nového sparťanského kouče Michala Bílka.

Vladimír Peška (SK Sigma Olomouc – I. liga: 4 starty, II. liga: 8 startů) – během hostování v Olomouci se neprosadil. Do Sigmy přišel až po startu podzimní části na přání kouče Paličky, který však byl brzy vystřídán známým trenérem Petrželou. Ten Peškovi dal jen jednou příležitost v základní sestavě při porážce v Plzni. Naposledy ho postavil do zápasu 1. října. Už týden předtím ho však přeřadil do druholigové juniorky. V ní nastupoval častěji, ale ani zde se střelecky neprosadil. I proto sílí spekulace o předčasném ukončení jeho hostování a návratu na Vysočinu.

Radek Sláma (FK Baník Sokolov – 8 startů) – po svém letním návratu z druholigového kyperského angažmá se usadil v dresu nováčka české II. ligy Sokolova. Do sestavy týmu kouče Pulpita se však naplno neprosadil a spíše střídal.

Jan Štohanzl (FK Teplice – 7 startů) – i na podzim v teplickém dresu paběrkoval. V základní sestavě nastoupil pouze ve 2. kole na Slavii a v 17. kole v Brně. Jinak spíše střídal do závěrečných fází zápasů.

Lukáš Vaculík (FK Mladá Boleslav – 12 startů / 1 gól) – na podzim se mu ze všech odchovanců klub dařilo nejvíce. Většinou nastupoval v základní sestavě a nebýt virového onemocnění a časté rotace kádru kvůli velkému vytížení hráčů, tak by si jistě připsal více startů. Důvěru kouče Uhrina měl i v zápasech evropských pohárů, kde na sebe upozornil zejména výborným výkonem proti Marseille.

A jak si na podzim vedli bývalí hráči FC Vysočina?

Milan Bakeš (FK Baník Sokolov – 10 startů) – bývalý ligový hráč Liberce a odchovanec Olomouce, který v Jihlavě hrál v dobách FC PSJ v MSFL, pokračoval se svými Pardubicemi i v Sokolově. Většinou nastupoval v základní sestavě na postu středního záložníka.

David Čep (Tatran Prešov – 14 startů / 1 gól) – v druholigovém Prešově patřil k oporám, ale ani to nestačilo k očekávanému umístění v první čtyřce tabulky. Konečné 5. místo znamená, že Tatran bude hrát jen o záchranu.

Martin Černoch (FC Politehnica Iasi/RUM – 16 startů / 2 góly) – v rumunském angažmá, kde působí od letošního jara, se mu v nejvyšší soutěži daří a pravidelně nastupuje v základní sestavě.

David Kotrys (Dukla Banská Bystrica – 15 startů) – devětadvacetiletý levý obránce v létě přestoupil z mistrovského Ružomberoku do Banské Bystrice. Svými výkony přispěl k umístění Dukly v první osmičce, která znamená jarní boj o slovenského mistra

David Lafata (FK Jablonec – 17 startů / 7 gólů) – tento podzim znamenal velký zlom v jeho kariéře. Poprvé dostal pozvánku do české reprezentace a hned v premiérovém duelu se stal hrdinou kvalifikace proti Walesu, který rozhodl dvěma brankami. V lize patří k oporám Jablonce, ale stále není zcela spokojen s počtem gólů na svém kontě.

Jiří Liška (FC Slovan Liberec – 1 start) – na podzim odehrál pouhých 6 minut při vítězném utkání v Olomouci a pravidelně nastupoval jen za divizní juniorku. V dalších pěti ligových zápasech zůstal na lavičce loňského mistra. Nepřipsal si ani žádný start v evropských pohárech. Tento levý bek však jistě svoji šanci dostane.

Ľubomír Perniš (Tatran Prešov – 5 startů) – velká posila druholigového slovenského týmu nesplnila očekávání. Více nastupoval za „B“ mužstvo, gólově se neprosadil a navíc ho trápila zranění.

Karel Večeřa (1.FC Brno – 3 starty) – vinou zranění nestihl začátek nového soutěžních ročníku a ve druhé části podzimu se již do ustálené brněnské sestavy nedokázal prosadit. Až v závěru sezóny si alespoň připsal několikaminutové starty.

Jiří Vít (FK Mladá Boleslav – 7 startů) – dříve stabilní člen elitní jedenáctky nyní musí v Mladé Boleslavi o místo tvrdě bojovat se silnou konkurencí na postu stoperů. Podobně nepravidelně nastupoval i v evropských pohárech.

Pavel Vojtíšek (FC Dosta Bystrc – 8 startů) – během podzimní části zamířil na hostování do druholigové Bystrce. Zde se nastálo usadil v základní sestavě.

Michal Vorel (SK Slavia Praha – 2 starty) – na podzim ho pronásledovala zranění, která mu neumožnila obhájit pozici jarní slávisté jedničky. Na jaře se jistě pokusí svoji pozici dvojky za talentovaným Kozáčikem změnit.

Ivo Zbožínek (FC Tescoma Zlín – 16 startů / 1 gól) – urostlý obránce, který se v Jihlavě objevil jen krátce na hostování z Blšan, na podzim zápasech Zlína chyběl v základní sestavě jen jednou kvůli žlutým kartám.

Marek Zúbek (FC Tescoma Zlín – 5 startů / 1 gól) – ze smlouvy v Ostravě ho až na začátku září letošního roku vyvázal Zlín, kde okamžitě získal místo v základu. Vleklé svalové zranění mu však bohužel umožnilo jen 5 startů.

Pavel Simr (1.FC Brno: 2 starty / FC Dosta Bystrc: 9 startů / 3 góly) – Sezónu zahájil v prvoligovém brněnském kádru, kde však po příchody Pacandy začalo být velmi těsno a tak byl vedením klubu převelen do druholigové Bystrce. A to i přesto, že byl s FC Vysočina domluven na hostování v Jihlavě. Slušnou podzimní bilanci si pokazil zbytečným vyloučením v posledním kole.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu