23.10.2017, Juniorskaliga.cz

Juniorský tým čtyřmi brankami porazil Baník

Juniorský tým čtyřmi brankami porazil BaníkJuniorský tým FC Vysočina si po dvouzápasové odmlce připsal vítězství, když v areálu Na Stoupách přesvědčivě porazil BAník Ostrava 4:1 (1:0). Dvě jihlavské branky zaznamenal navrátilec do sestavy Ladislav Kolčava a jednou se trefili Patrik Demeter a Tomáš Smejkal.

 
FC VysočinaFC Vysočina
11.kolo, pondělí 23.10.2017, 13:00
4:1
(1:0)
OstravaOstrava
 

Góly: 14. a 67. Kolčava, 58. Demeter, 81. Smejkal – 70. Hykel (pen.)
ŽK: Vedral, Vrzal – Jakubov, Kubík
Rozhodčí: Severýn – Ratajová, Šimáček
Diváci: 0
FC Vysočina: Soukup – Vrzal (76. Vašíček), Rychetník, Vedral, Dujmović - Kolčava (70. Fikar), Svatík – Pecháček, Smejkal, Demeter – Klíma (84. Průša).
Ostrava: Chmiel – Kania, Lehnert (K), Breda, Panič, Bolf, Mládek, Macej, Buchta, Jakubov, Kubík Náhradníci: Matějka, Dendis, Hejl, Hykel, Purič
 

Komentář

Utkání začalo ve vysokém tempu a bylo k vidění dost šancí na obou stranách. Nejprve se ke střele z hranice vápna dostal Demeter, ale míč minul Chmielovu branku. Ve 14. minutě už ale domácí byli o něco přesnější. Z rychlého brejku se dokázal prosadit Kolčava a otevřel střelecký účet tohoto utkání. Jihlavští měli i po brance stále navrch, ale v koncovce se jim zpočátku nedařilo. A tak se ve 31. minutě připomněli i hosté, když po centru z pravé strany skončila hlavička jednoho z útočníku na tyči. Možná právě tato akce Baník nabudila, jelikož hned o dvě minuty se dostali do samostatného úniku, ale Soukup zachránil svůj tým od vyrovnání. I když byli do konce poločasu aktivnější hosté, tak žádné další brankové příležitosti se diváci nedočkali, a tak se do šlo do kabin za stavu 1:0 pro Vysočinu

I druhý poločas začal Baník aktivněji, ale nakonec to byli domácí, kteří slavili navýšení skóre. Demeter se ve vápně opřel do voleje, který přeletěl ostravského brankáře a nakonec skončil v síti. Hosté tak po druhé brance byli nuceni otevřít hru a to se jim vymstilo. V 67. minutě Kolčava využil další brejkové situace, obstřelil brankáře a zvýšil už na 3:0. Baník to ani po třetí inkasované brance nezabalil a hned využil chvilkové nepozornosti domácí obrany. Po faulu v pokutovém území si míč na penaltový puntík postavil Hykel a nabídnutou příležitost bezpečně proměnil. V dalších deseti minutách jsme měli možnost vidět festival neproměněných šancí. Za zmínku stojí únik Vašíčka, který ani z dorážky nedokázal dostat míč do odkryté brány. O chvíli později se totožná situace naskytla i hostům, ale ani oni prázdnou bránu netrefili. Vše tak uzavřel v 81. minutě Smejkal, ke kterému se i s trochou štěstí dostal míč, ale Chmiela dokázal prostřelit. Tato branka už definitivně rozhodla o osudu zápasu. Domácí si tak nakonec dokráčeli pro pohodlné vítězství 4:1.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"Dnes můžeme být spokojení. Herně nám pomohl návrat uzdraveného středopoloře Kolčavy, který si dnes připsal dvě branky, a stoperů Vedrala a Rychetníka, kteří nás drželi v defenzívě. Pochvalu zaslouží i gólman Soukup, jenž nám podržel při šancích soupeře. V útoku odvedl velký kus práce útočník Klíma, který oběhal velký prostor a ostravské obraně zatápěl. Baník dobře kombinoval, byl nebezpečný a jeho výkon asi neodpovídal tomu, aby čtyřikrát inkasoval," řekl k vítěznému utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
8.kolo | FC Vysočina - Ostrava | 2:1
22.kolo | Ostrava - FC Vysočina | 3:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu