09.01.2018, Miroslav Fuks

Vysočina ve středu sehraje první zimní přípravu proti Hradci Králové

Vysočina ve středu sehraje první zimní přípravu proti Hradci KrálovéFotbalisté FC Vysočina mají za sebou prvních osm tréninkových jednotek zimní přípravy, funkční a diagnostické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze a chystají se na vstup do Tipsport ligy. Na xaverovské hornopočernické trávě ve středu 10. ledna od 11:00 hodin změří síly s druholigovým Hradcem Králové.

 

V úterý 9. ledna se jihlavská umělá tráva v areálu Na Stoupách zaplnila hráči. Třicítka fotbalistů v hlavní fázi tréninku herní formou pracovala na všech činnostech včetně kondice a taktiky. Náročný trénink jim zpříjemnil pohled na teploměr, který v tento kalendářní den ukazoval na jihlavské poměry nezvykle vysokých šest stupňů. Pod vedením „východočeské“ trenérské trojice Svědík – Šmarda – Přibyl se už nepřipravovali útočník Tomáš Duba a záložník Tomáš Smejkal, kteří zamířili na testy v druholigovém Varnsdorfu, a ani gólman Pavel Soukup, jenž se zapojil do tréninku s taktéž druholigovou Viktorií Žižkov. Už v minulém týdnu kariéru na nejvyšší úrovni ukončil stoper Antonín Rosa a do juniorky byli přeřazeni stoper Filip Vedral a obránce Milan Mišůn, pro něž by mělo být nalezeno hostování v jiných klubech.

Hráčský pohyb v kádru ještě rozhodně neustal. Premiéru v jihlavském dresu ve středu absolvuje gólman Roman Valeš, defenzivní záložník Kamso Mara a útočník Daniel Turyna. „Proti Hradci Králové plánujeme nasadit dvacet fotbalistů, další zůstanou trénovat v Jihlavě. Budeme mít snahu dát šanci mladíkům, kteří do kádru byli zařazeni z juniorky a dorostu, a též testovaným hráčům. Nastoupit by měl i sparťanský defenzivní hráč Martin Nový, jenž se do Jihlavy vrátil po krátké anabázi v Mladé Boleslavi a jeho jarní působení na Vysočině je nyní předmětem jednání. Z hostování v druholigové Olympii zamířil zpět na Vysočinu stoper Marek Opluštil. Zatím však do utkání není připraven a trénuje individuálně společně s rekonvalescentem Petrem Neradem a také Miroslavem Kerestešem, který je momentálně zraněný,“ poskytl aktuální pohled do kádru FC Vysočina kouč Martin Svědík.

Nový jihlavský lodivod může být s dosavadním průběhem přípravy spokojen: „Stále jsem ve fázi poznávání jednotlivých hráčů. Těch se připravuje opravdu hodně, což klade vyšší nároky na organizaci tréninků. Těší mne, že nám přeje počasí a nalezli jsme dobré sportovní podmínky na přípravu. Dokonce jsme jeden trénink absolvovali na přírodní trávě a další nás čeká ve čtvrtek. V tomto ročním období a v této fázi přípravy jde o velmi příjemný fakt. V tréninku se už nyní zaměřujeme na aspekty, které budeme chtít přenést do naší hry v ligových zápasech. V přípravných duelech od hráčů budeme chtít, aby postupně začali vstřebávat naše nároky a požadavky. Týkají se kompaktnosti defenzívy a vůbec celé organizace hry, zodpovědného přístupu či maximální koncentrace na každý moment utkání. Náš úspěch musí vycházet z toho, že přestaneme dostávat laciné branky,“ zdůraznil Svědík.

Jak Martin Svědík vnímá výkony mladíků z klubové líhně, kteří byli do přípravy zařazeni? „Všichni se nacházejí v nejdůležitější etapě jejich fotbalového vývoje. Od klubu dostali šanci seznámit se s dospělým fotbalem a nabrat nesmírně cenné zkušenosti z konfrontace s prvoligovými hráči. Uvidíme, jak se bude jejich působení v prvním týmu dále vyvíjet. Je jasné, že všichni v kádru "áčka" nesetrvají. Rozhodně však dostanou další impuls do svého fotbalového vývoje a poté už bude záležet jenom na nich, zda na sobě budou nadále pracovat a prosadí se.“

  • fotogalerie z úterního odpoledního tréninku - ZDE
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu