13.01.2018, Miroslav Fuks

Tipsport liga: Vysočina Jablonci podlehla 2:1

Tipsport liga: Vysočina Jablonci podlehla 2:1Druhá zimní zápasová prověrka FC Vysočina v rámci Tipsport ligy nabídla proti Jablonci vyrovnaný průběh, vysoké nasazení a boj o každý metr umělé trávy. Z těsného vítězství 2:1 se radovali svěřenci Petra Rady, kteří využili dvou rychlých branek kolem 70. minuty. Jiří Klíma snížil deset minut před koncem, ovšem na vyrovnání už Jihlava nedosáhla.

 
JablonecJablonec
Turnaj, sobota 13.1.2018, 13:00
2:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 69. Pernica, 70. Mihálik – 80. Klíma
ŽK:Rozhodčí: Ardeleanu – Flimmel, Koval
Diváci: 90
Jablonec: Hanuš – Hübschman, Pernica, Diviš, Masopust, Trávník, Kubista, Lischka, Mihálik, Tecl, Holeš. Náhradníci: Hrubý – Hanousek, Schön, Breda, Doležal, Jankovič, Považanec.
FC Vysočina: I. půle: Rakovan – Vaculík, Tlustý, Krejčí, Schumacher – Záviška, Mara, Zoubele, Novotný – Dvořák, Ikaunieks. II. půle: Valeš – Nový, Štěpánek, Krejčí, Schumacher (70. Dujmović) – Fulnek, Levin, Urblík, Popović – Klíma, Turyna.
 

Komentář

Kouč Martin Svědík do Prahy vzal 21 fotbalistů, přičemž v Jihlavě ponechal trénovat skupinu hráčů, kteří jsou po zranění nebo se nevešli do nominace. Proti Jablonci, jež vedla exjihlavská trenérská dvojice Rada – Klucký a v jehož dresu nastoupila dobře známá trojice Hanuš, Masopust a Tecl, si premiéru v dresu FC Vysočina odbyl ruský středopolař Levin.

Poprvé v zimní přípravě nastoupil jihlavský útočník Ikaunieks, jenž byl od prvních minut hodně vidět. V 5. a 7. minutě střílel ze střední vzdálenosti, ovšem vždy těsně minul levou tyč Hanušovy branky. Jablonečtí odpověděli v 8. minutě nebezpečným závarem po rohovém kopu, kdy tečovaný pokus skončil mimo tři tyče na dalším rohu. Ve 27. minutě Vysočina potáhla rychlý kontr po ose Mara – Novotný – Schumacher, který posledně jmenovaný z úhlu pohotově zakončil střelou podél celé branky, která však zadní tyč minula. Ve 29. minutě si míč navedl ke střele ze středu hřiště Záviška, ale jeho technický pokus branku minul. Tentýž hráč byl o dvě minuty později v dobré pozici po nahrávce Dvořáka, ale zakončení prováhal. Poslední moment první půle, při němž byla branka ve vážném ohrožení, nabídl v 39. minutě Trávník, který natáhl z dvaceti metrů, a nescházelo mu málo ke gólovému úspěchu.

Ve druhém dějství se do sebe pustily dvě výrazně proměněné jedenáctky. Vysočina byla v první čtvrthodině aktivnější a nebezpečnější. V 53. minutě byl Popovićova střela z dobré pozice zablokovaná na roh. V 59. si míč na střelu z hranice vápna navedl Klíma, ale těsně minul Hanušovu branku. Jablonec zahrozil v 65. minutě pěknou střelou Považance, kterou však jeho bývalý spoluhráč Valeš dokázal vyrazit. V 68. minutě se Fulnek zařadil mezi další hráče Vysočiny, kteří v nadějné pozici netrefil branku. A tak se skóre zajímavého duelu poprvé měnilo na druhé straně. Jeden z mnoha rohů, které byly v utkání zahrávány, propadl v 69. minutě šťastně až na zadní tyč, kde měl snadnou úlohu Pernica – 1:0. Jihlava se z branky nestačila ani pořádně oklepat, když přišel parádní centr do křídla na rozběhnutého Diviše, který se dostal přes Dujmoviće a pod vyběhnuvším Valešem zvýšil na 2:0. Vysočina na výsledek rozhodně nerezignovala a nadále se pokoušela alespoň o korekci stavu. V 77. minutě po levém křídle unikl Dujmović a před brankou přízemním centrem našel Turynu, jenž střílel na dlouhou nohu z první a prostor tří tyčí minul. Hráči v modré oživili šanci alespoň na remízu deset minut před koncem. Urblík se uvolnil ke střele a vyslal parádní jedovku, kterou Hanuš dokázal pouze vyrazit před dobíhajícího Klímu, jenž se s dorážkou nemýlil – 2:1. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno, když se střelec gólu prosadil na pravé straně a před brankou v dobré pozici nalezl Turynu, který ale neskóroval, neboť v poslední chvíli mu nohy do střely vložil jeden ze stoperů a míč tak letěl těsně nad břevnem na roh. Když úspěchem neskončila ani nadějná Fulnekova možnost v poslední minutě, tak se oba týmy rozešly s výsledkem 2:1 pro Jablonec.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu