06.02.2018, Miroslav Fuks

Starší dorost U19 absolvoval herní soustředění na Slovensku

Starší dorost U19 absolvoval herní soustředění na SlovenskuKádr staršího dorostu FC Vysočina se na jarní start od středy 31. ledna do neděle 4.2. připravoval na Slovensku. Sehrál zde tři kvalitní duely proti Nitře, Senici a Slovanu Bratislava, v nichž se předvedl ve velmi dobré herním světle. Vydařené sosuředění nám zhodnotil trenér týmu Kamil Průša.

 

„Když pominu výsledky, tak musíme být s odehranými zápasy opravdu spokojeni. Po herní stránce jsme ani v jednom zápase nebyli horším týmem. Navíc jsme ve všech třech utkáních byli vždy výrazně mladší. Vzhledem k onemocněním našich hráčů totiž dostali možnost s námi vycestovat a hrát hráči z mladšího dorostu," řekl v úvodu svého komentáře kouč Kamil Průša.

Ve svém hodnocení pobytu pak pokračoval: "První den soustředění jsme jeli přímo do Nitry, kde jsme se utkali s týmem, který postoupil do jarní fáze mládežnické Ligy mistrů. Naše utkání bylo pro Nitru generálkou na úterní domácí zápas s Feyenoordem Rotterdam. Hrálo se proto na hřišti s přírodním trávníkem, jehož kvalita však úrovni zápasu spíše uškodila. Následně jsme se přemístili do Senice, kde jsme strávili zbývající dny soustředění. Po středečním duelu jsme zde ve čtvrtek absolvovali jednu tréninkovou jednotku na hřišti s umělým povrchem a v odpoledních hodinách jsme měli tréninkovou jednotku s kompenzačními cvičeními. Ve středu jsme hráli proti domácí Senici. A k vidění byl opravdu kvalitní rychlý zápas. V sobotu jsme dvakrát trénovali, z toho jednou na venkovním hřišti a jednou ve vynikající nafukovací hale. Při nedělním odjezdu jsme zastavili v Bratislavě, kde jsme naše soustředění zakončili zápasem se Slovanem Bratislava."

Kamil Průša byl s pobytem na Slovensku spokojen: "Soustředění přesně splnilo svůj účel. Zápasovou zátěž jsme rozložili mezi všechny hráče, kteří tak měli možnost předvést své kvality. Z týmu, kde začínají převládat mladší ročníky, mám velmi dobrý pocit. Starší hráči cítí, že musí být jasně herně lepší, aby se nenechali ze svých pozic v sestavě vytlačit. Zároveň však mají snahu v tréninku těmto mladším pomáhat! Zkrátka se vytvořilo opravdu dobré konkurenční prostředí, které může všechny hráče posunovat výše!“

Přehled duelů na soustředění

FC Nitra – FC Vysočina  2:1 (1:0) - gól Vysočiny: 87. Crha

FK Senica – FC Vysočina  1:0 (1:0)

ŠK Slovan Bratislava – FC Vysočina  1:2 (1:1) - góly Vysočiny: 41. Šteffl, 64´ Urbánek

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu