26.02.2018, Miroslav Fuks

Martin Svědík: Kluci znovu mákli jeden za druhýho

Martin Svědík: Kluci znovu mákli jeden za druhýhoKouč Martin Svědík zažil neuvěřitelnou domácí a venkovní ligovou premiéru na lavičce FC Vysočina! Ve dvou nesmírně těžkých bitvách proti úřadujícímu mistrovi ligy a jasnému lídrovi současné tabulky, který před pár dny postoupil do osmifinále Evropské ligy, jeho tým vyválčil senzačních šest bodů a přitom ani jednou neinkasoval! Co řekl do novinářských diktafonů krátce po výhře na stadiónu Viktorie?

 

„Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký zápas, což se od začátku potvrdilo. V první půli jsme byli velice aktivní, co se týče presinku. Dařilo se nám narušovat plzeňskou rozehrávku a nutit domácí hráče k chybám. Následně se nám dařila i přechodová fáze a dostávali jsme se do nadějných situací a šancí. Zejména Davis Ikaunikes jednu ze dvou možností mohl proměnit. Do vedení jsme se přesto dostali, když jsme si pomohli standardní situací. Přestože jsme se místy dostali pod plzeňský tlak, který vzešel z křídelních prostorů, tak si myslím, že jsme v první půli odehráli velmi dobrou partii,“ řekl kouč Svědík k úvodní pětačtyřicetiminutovce a následně v hodnocení duelu pokračoval: „Ve druhém dějství jsme se zase nevyvarovali hluché čtvrthodině, kdy jsme se dostali pod tlak a místy jsme pouze bránili. Na druhou stranu jsme byli o to pozornější v naší šestnáctce. Bylo to jen několik závarů nebo hlaviček vedle. A když už míč na branku prošel, tak byl na místě Matej Rakovan. V dalších minutách jsme se více dostali do hry a kouskovali jsme hru. Bylo vidět, že se Plzeň tlačí alespoň za vyrovnáním, což nám ale otevíralo prostor k nebezpečným akcím. Škoda, že jsme žádnou z nich nevyužili. Samozřejmě, že jsme za tento úspěšný výsledek rádi a jaro jsme odstartovali takto dobře.

Svědíka mohly těšit nejen tři body, ale zopakování čistého konta jihlavské defenzívy: „Plzeň opravdu hrozila jen z křídelních prostor, ale v pokutovém území či před ním narážela na náš velice silný a koncentrovaný val. Kluci znovu mákli jeden za druhýho. Součinnost našeho defenzivního bloku byla velmi dobrá. Za tímto zlepšením vidím tvrdou práci v zimní přípravě. Vedle trochu se trochu vyčistil kolektiv a mužstva cítím, že se z něj stal dobře fungující tým, který má velice silnou defenzívu. To je nezbytný recept na úspěch, když bojujete o záchranu, což jsem zdůrazňoval už při mém nástupu na Vysočinu. Doufám, že neusneme na růžích a takto budeme pokračovat dál. Teď jsme se odrazili za záchranou, ale před námi je ještě dalších 12 nesmírně těžkých zápasů. Ještě přijdou důležitější duely, na které se musíme pečlivě připravit a maximálně koncentrovat. Pro celý náš tým je každopádně velkou výzvou a motivací, abychom se postavili faktu, že nás všichni považují za jasného sestupujícího.“

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Martina Svědíka a Pavla Vrby přinášíme slova Hráče zápasu a střelce jediné branky Petra Tlustého!

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu