28.03.2018, Miroslav Fuks

Vysočinu v pátek čeká důležitá bitva v Ostravě

Vysočinu v pátek čeká důležitá bitva v OstravěHokejisté hrají baráž o záchranu a přitom se možná trochu zapomíná, že fotbalisté hrají stejně klíčové a vypjaté zápasy celé jaro! V situaci, kdy do sestupového boje v HET lize zabředlo osm klubů, je nesmírně důležitý každý duel! O utkání FC Vysočina na půdě ostravského Baníku, které proběhne v pátek 30. března od 20:15 hodin před kamerami ČT Sport, to platí dvojnásob!

 

Baník Ostrava musel v létě 2016 strávit nečekaný sestup a v loňském ročníku II. ligu ne zcela přesvědčivě vybojoval krok zpět mezi elitu. Podpořen ekonomickou stabilizací, příchodem posil a návratem Milana Baroše věřil v klidnou sezónu a postupné prosazení do horních pater prvoligové tabulky. Jenže podzimní realita byla z ostravského pohledu velmi nevydařená. Tým kouče Radima Kučery sice zvítězil hned v úvodní bitvě v Brně, ovšem po zbytek podzimu nasbíral pouze 11 bodů. Několik remíz doplnila vydřená domácí výhra s Karvinou. Nelichotivá situace vedla klubové vedení k výraznému posílení v podobě známých a zkušených fotbalistů – gólmana Laštůvky, stopera Procházky, beka Fleišmana, krajního záložníka Filla či útočníka Diopa. Jenže na úvod jara Ostrava na svém stadiónu nečekané podlehla Slovácku, remizovala v Teplicích, podlehla v Jablonci a v posledním kole utrpěla další tvrdou domácí ránu, když nestačila na Duklu. V tomto utkání nepomohl ani fakt, že tým převzal zkušený exzlínský kouč Bohumil Páník.

Změnil se podle jihlavského asistenta trenéra Michala Šmardy herní projev Baníku s nástupem nového lodivoda? „Ostravě se poslední zápas výsledkově nepovedl, ovšem určitý herní posun bylo možné pozorovat v organizaci hry, ve větším zaujetí hráčů, týmovém výkonu a nasazení. Víme, že nás v pátek čeká velmi těžké utkání na půdě soupeře. Můžeme očekávat, že Baník s ohledem na svoji bodovou i tabulkovou situaci půjde za vítězstvím. Na utkání se velice zodpovědně připravujeme. Těšíme se na něj a chceme napravit nepovedený domácí duel s Jabloncem.“

Kteří fotbalisté podle asistent kouče Martina Svědíka představují osu ostravského mužstva? „Jsou jimi nepochybně gólman Laštůvka, obránce Procházka, středopolaři Hrubý a Fillo a na hrotu nelze opomenout Baroše. Toto jsou hráči, kteří mají množství zkušeností a zároveň je doplňují další kvalitní fotbalisté i talentovaní mladíci. Tento tým rozhodně ještě neřekl poslední slovo.“

Jak jste vlastně strávili minulý týden, kdy měla HET liga prezentační pauzu? „Kvalitním tréninkovým procesem a též nezbytnou regenerací. Hráči absolvovali menší kondiční blok, který v pátek završil tréninkový duel dvou kombinovaných jedenáctek. Zapojili se do něj i někteří hráči z juniorky,“ doplnil Šmarda.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Baník Ostrava: 11 utkání  5 – 2 – 4  13:10 / doma: 6 utkání  4 – 1 – 1  10:4 / venku: 5 utkání  1 – 1 – 3  3:6

Poslední vzájemné utkání: 24.9.2017 - Na jihlavském stadiónu se o výhru bojuje až do konce a rozhodně se divákům nedoporučuje opouštět svá místa! Po strhujícím finiši v utkání proti Dukle Praha dokázali fotbalisté FC Vysočina strhnout na svoji stranu též bitvu proti Baníku Ostrava! Hosté šli do vedení z penalty, kterou proměnil de Azevedo, ovšem Davis Ikaunieks ještě do poločasu zaslouženě vyrovnal. Jihlava ve druhém dějství bojovala o vítězství a svoji snahu dokázala vystupňovat v závěru utkání. Nakonec jí štěstí přálo, neboť Jakub Fulnek v poslední minutě nastavení strhl tříbodový zisk na domácí stranu – 2:1 (1:1)!

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 8 – Ikaunieks, 3 - Fulnek, 2 - Dvořák, Záviška, Krejčí, Tlustý, 1 – Zoubele, Urblík, Klíma, Daníček.
Žluté karty: 4 – Krejčí, Nový, 3 – Keresteš, Ikaunieks, 2 - Zoubele, Rosa, Rakovan, Urblík, Popovič, Klíma, Fulnek, Vaculík, Levin, Schumacher, 1 – Dvořák, Tlustý, Marcin, Štěpánek, Daníček.
Absence: Turyna (individuální trénink po zranění)

FC Baník Ostrava

Trenér: Bohumil Páník
Střelci: 7 – Baroš, 4 – Hrubý, 3 – De Azevedo, 2 – Mičola, Poznar, 1 – Šindelář, Stáňa.
Sestava v posledním utkání: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Psyché, Granečný - Hlinka - Fillo, Hrubý (71. Poznar), Jirásek (46. Diop), De Azevedo - Baroš.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu