07.04.2018, Miroslav Fuks

Dvořák: Důležité je, že jsme bod neukopali zanďourem

Dvořák: Důležité je, že jsme bod neukopali zanďouremÚtočník či ofenzivní záložník Pavel Dvořák vstřelil svůj další důležitý gól v jihlavském dresu a druhý na jaře! Ten první rozhodl úvodní bitvu proti Slavii a druhý padl na olomouckém stadiónu a znamenal cennou remízu 1:1. Exhradecký fotbalista k němu navíc přidal velmi kvalitní a obětový výkon. Není divu, že se po utkání ocitl v centru pozornosti novinářů.

 

Po dvou prohraných zápasech jste znovu dokázali zaskočit favorita…
S ohledem na naši situaci jsme samozřejmě s vybojovaným bodem spokojení. V takto vyrovnané soutěži je cenný každý bod z venku. Myslím, že už v prvním poločase jsme hráli dobře. Kombinovali jsme a řekl bych, že jsme byli trochu lepší. I když Sigma tam měla dvě gólovky a dala jeden gól. Škoda, že domácí šli do vedení. My jsme však za nepříznivého stavu a v oslabení o jednoho hráče prokázali nejen bojovnost, ale taky kvalitu. Myslím, že jsme to zremizovali zaslouženě.

Po celý zápas jste byli nebezpeční ze standardních situací. Jak se vyrovnání z tvé hlavy zrodilo?
Ano, byli jsme se spoluhráči v chumlu, díky kterému jsme si udělali takové bloky. To zafungovalo. Už předtím to při našich standardkách smrdělo gólem. Myslím, že tohle byla třetí taková nebezpečná, ze které to konečně vyšlo. Martin Nový to dobře kopl, mně se podařilo odpoutat od obránce a hlavou jsem se trefil.

Ještě předtím jste ale přišli o vyloučeného Kamsa Maru. Toho trest hodně zarmoutil a zdálo se, že svou druhou žlutou dokonce oplakal...
Byl hrozně nešťastný, protože poctivě maká, čekal na svou šanci, která teď přišla. Hrál výborně. Jenže nastala taková nešťastná situace. Nevím, jak to vypadalo v televizi, ale přišlo mi to jako hodně přísně posouzené.

V té chvíli jste prohrávali 0:1. Co jste si na hřišti v dané situaci řekli?
Prohrávali jsme a věděli jsme, že do toho musíme dát všechno. Důležité bylo, že jsme navázali na první poločas a pořád hráli dobře kombinačně. Myslím, že jsme vyrovnali zaslouženě. Je možné, že nás vyloučení trochu nakoplo a semklo.

Po dvou porážkách musíte tuto remízu na horké půdě vnímat jak určitou úlevu, že?
Samozřejmě. Je důležité, že jsme nezískali bod ukopaný zanďourem. Naopak. Navázali jsme na ty první čtyři jarní kola, kdy jsme hráli dobře. Po dvou utkáních, která se nám nepovedla, byl tohle zase konečně výkon, jakými bychom se chtěli i dál prezentovat.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu