22.04.2018, Miroslav Fuks

Buchta: Hrajeme do poslední chvíle a věříme, že branku dáme

Buchta: Hrajeme do poslední chvíle a věříme, že branku dámeStoper Petr Buchta se po vyloučení na Baníku dočkal uplynutí dvouzápasové stopky a mohl znovu vyběhnout do ligového duelu. A stalo se tak zrovna v utkání, které si rozhodně nechtěl nechal ujít – proti Bohemians. Postavil se tak klubu, jehož dres celý rok 2017 oblékal, nastoupil za něj do 13 ligových utkání a z nějž v Jihlavě hostuje. Jistě jej potěšilo, že zimní dohoda klubů nijak nebránila startu ve vzájemném utkání jemu, ani záložníkovi Janu Záviškovi.

 

Sehrál jsi specifický zápas ve známém prostředí. Jak jsi jej viděl?
Šlo o vyrovnaný zápas, v němž měla Bohemka více ze hry a měla míč častěji na svých kopačkách. Ale vyložených šancí si oba týmy vytvořily zhruba stejně. Mrzí mne, že jsme inkasovali zbytečný gól, když jsme na zadní tyči nepohlídali Maška. Naštěstí jsme dosáhli na vyrovnání, když se parádně trefil Kamso Mara. Myslím si, že remíza je celkově zasloužená.

Jak ses cítil po dvouzápasové pauze?
Je příjemné znovu vyběhnout do ligového utkání a nesledovat ho pouze z tribuny či televize. Cítil jsem se dobře, protože jsem kvalitně trénoval a minulou neděli jsem už nastoupil za juniorku.

Útočníci Mašek a Tetteh vás během utkání hodně zlobili, že?
Máša je takový skůtr, rychlý a na bránění nepříjemný „trpaslík“, Benji je zase hodně silový a je snad ještě rychlejší, tudíž hlídat tuto dvojku je hodně nepříjemně.

Nakolik se pro tebe utkání změnilo před jeho výkopem, kdy pro zranění odstoupil avizovaný Petr Tlustý a na plac šel Lukáš Vaculík?
Změnil se relativně dost, protože jsem měl hrát pravého beka. Logicky jsem se při přípravě na zápas koncentroval spíše na úkoly a protihráče na své lajně. Jenže chvíli před výkopem bylo vše jinak a šel jsem klasicky na stopera.

Třikrát jste v posledních třech duelech prohrávali 0:1 a třikrát jste duel dokázali srovnat na konečných 1:1. Jde o důkaz vnitřní síly týmu?
Rozhodně! Hrajeme do poslední chvíle! Náš problém je, abychom udrželi čisté konto, protože branku dokážeme vstřelit prakticky v každém utkání. Takže když se nám podaří udržet vzadu nulu, tak je velká pravděpodobnost, že duel dokážeme dovézt k vítězství.

Může vás série tří remíz v řadě nastartovat k tomu, co jste předváděli v úvodu jara?
Doufám, že zase přijde série výher. Hodně bychom to potřebovali, protože ve spodní části tabulky všichni bodují.

Má bod z Ďolíčku, kde soupeři bodují zřídka, cenu zlata? Vypsal jste pro spoluhráče v tomto pro tebe specifickém utkání nějakou prémii?
Jsme za něj moc rádi. Velmi si ho vážíme. O to více, že jsem se na tento duel hodně těšil. Mám rád prostředí v Ďolíčku i nedávné spoluhráče ze zelenobílého dresu. Teď jsem ale hrál za Jihlavu a doufal jsem, že vyhrajeme. Motivaci týmu jsem samozřejmě podpořil – hráli o „nadívanou labuť“. Máme remízu, tak si kluci zaslouží alespoň její polovinu. :-)


 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu