09.07.2018, Redakce

Brankář Ondřej Mastný se stěhuje do Manchesteru United!

Brankář Ondřej Mastný se stěhuje do Manchesteru United!Ondřej Mastný, šestnáctiletý gólman staršího dorostu FC Vysočina, naplnil fotbalový sen milionů kluků ze všech koutů světa. Během uplynulé sezóny zaujal scouty, přesvědčil na testech a minimálně tři roky se bude fotbalově vzdělávat ve věhlasné akademii Manchesteru United!

 

„Jsem samozřejmě nadšený, je to splnění obrovského snu. Velké poděkování směřuje Fotbalové škole v Třebíči a Vysočině Jihlava, tyto fotbalové adresy mě vychovaly od prvních krůčků. Jsem na začátku cesty, vím, jak těžké to bude, ale moc se na následující měsíce a roky těším,“ řekl mladý reprezentant, který se bude chtít prosadit v týmu United do 18 let.

Jeho cesta na proslavenou adresu byla přímočará. „Zástupci Manchesteru se mě ptali na možný brankářský talent v tomto věku a Ondra byl jasnou volbou. Následně ho viděli v několika utkáních a potom obdržel pozvánku na turnaj v Severním Irsku,“ popsal začátek nevšedního příběhu Luděk Mikloško, který má v zastupující agentuře Sport Invest na starosti právě mladé brankáře. „V testu uspěl, navzdory tomu, že byl hozen takříkajíc do vody. Následovala pozvánka na další turnaj v Anglii, tam se na něj již přijeli podívat trenéři brankářů týmů do 18 a 23 let. A Ondra je okamžitě přesvědčil. V prestižním duelu s Leicesterem chytil penaltu, proti Chelsea zlikvidoval několik gólových šancí. Byl jistý, zdravě sebevědomý,“ doplnil svá slova legendární gólman, který se v Anglii těší velké úctě.

„Za rok v Jihlavě jsem měl možnost Ondru několikrát vidět a několikrát s ním mluvit. Ondra je bezesporu velký fotbalový talent, ale mnohem důležitější je jeho mentální nastavení. Je si vědom, že podpis profi smlouvy v brzkém věku představuje pouze malý krok k dalším cílům. To by si měla uvědomovat i řada jeho starších spoluhráčů, kteří se velmi rychle uspokojí s pomíjivými úspěchy. Kluci přemýšlející jako Ondra jsou budoucností českého fotbalu. Ví, čeho chce dosáhnout a co je potřeba tomu obětovat. Je to samozřejmě obrovská zásluha jeho rodinného zázemí a já pevně věřím, že k formování jeho osobnosti přispěl i náš klub a jeho trenéři, stejně jako naši kolegové z FŠ Třebíč. Tento přestup je potvrzením toho, že společné projekty fungují. Všechny kluby na Vysočině by měly fungovat jako servisní organizace pro co nejlepší výchovu hráčů a pro jejich co nejlepší uplatnění ve vrcholovém fotbale. Je skvělé, že FCV a FŠ Třebíč umožnily vyrůst hráči, který zaujal jeden z top světových klubů,“ řekl k přestupu Jan Staněk, ředitel FC Vysočina.   

Práci jihlavského klubu oceňuje také Luděk Mikloško. „Vysočina pracuje s mládeží dlouhodobě velmi dobře, mnoho odchovanců už se v seniorském fotbale výrazně prosadilo. V případě Ondry Mastného bych chtěl speciálně poděkovat Tomášovi Jansovi, který má mládežnické brankáře jihlavského celku na starosti. Ví, co dělá a své práci věnuje obrovské množství energie. Ondrův splněný sen jde hodně za ním.“

Ondřej Mastný bude nyní bojovat o šanci v mládežnických týmech, s aklimatizací mu bude pomáhat také o dva roky starší Matěj Kovář, který vyrazil do Anglie ze Slovácka. „Oficiálně je sice Matěj v klubu déle, ale to je dáno především všemi administrativními povinnostmi v případě Ondry Mastného. Paradoxně ten mladší pomohl staršímu, protože v rámci skautingu Ondry se na naše doporučení zajeli podívat také na Matěje,“ řekl s úsměvem Mikloško, který na závěr dodal: „Výsledkem jsou dva mladí Češi v organizaci United. Nikde není garantováno, že se stanou gólmany pro Premier League, ale fotbalově i lidsky je pro ně tato zkušenost obrovskou šancí do budoucna. Navíc mohou otevřít šanci dalším talentům z Česka. Každý zástupce jednotlivé země píše do jisté míry vysvědčení i pro další krajany. A já věřím tomu, že oba kluci v United nebo Víťa Jaroš v Liverpoolu mohou založit novou tradici české brankářské školy v Anglii.“

Doplňme, že Ondřej Mastný v dubnu převzal titul juniorského Sportovce Kraje Vysočina za rok 2018 a navíc letos získal i ocenění pro 3. nejlepšího sportovce do 15ti let v okresu Jihlava.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu