27.07.2018, Miroslav Fuks

Svědík: Příliš se nám nedařilo, přesto jsme tři body dokázali urvat

Svědík: Příliš se nám nedařilo, přesto jsme tři body dokázali urvatKdo čekal, že Vysočina po Brnu výrazně přehraje i Pardubice, musel být v pátečním podvečeru zklamán. Kdo znal sílu Pardubic, rozhodně překvapen nebyl. Vysočina těžkého soka dokázala porazit, přičemž pardubický perník prolomila po pěti neúspěších v přípravných duelech od léta 2012. Ty přinesly jen 4 remízy a jednu porážku FCV.

 

Cenné a důležité vítězství na pozápasové tiskovce ocenil i kouč Martin Svědík: „Věděli jsme, že nás dnes čeká velice nepříjemný soupeř, který v uplynulém ročníku II. ligy skončil třetí. Absolvovali jsme zápas, v němž jsme si ověřili, co bude FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA obnášet, a střetli jsme se s týmem, který je v lize možná vůbec nejlepší. Pardubice se prezentovaly výborně organizovanou defenzívou, nebezpečnými protiútoky a kvalitními individuálními výkony. Už od počátku utkání bylo jasné, že to nebude jednoduchý zápas. Poměrně brzy se nám podařilo vsítit gól, ale scházel nám důraz v obranné činnosti, rychlejší dostupování soupeře a agresivnější práce v presinku. V prvním poločase jsme Pardubicím místy nechaly až moc prostoru, prohrávali jsme odražené míče ve středu hřiště a v určitých pasážích jsme byli až moc staženi do hlubokého bloku. Naše aktivita nebyla taková, jakou bychom si přáli. Přitom gólové vedení vytvářelo okýnka v defenzívě Pardubic, která umožnila naše brejkové situace nebo kombinační akce. Jenže jsme je většinou nedokázali dotáhnout do gólové šance. Buď jsme míče ztráceli už v zárodku, nebo byla naše finální fáze nepřesná. Škoda, že jsme vedení nedokázali zvýšit na 2:0, protože poté by se obraz hry asi změnil. Z hlediska celkového hodnocení mohu konstatovat, že jsme sehráli klasický zápas, v němž se vám příliš nedaří, přesto tři body dokážete urvat. O to cennější toto vítězství pro nás je.“

Po úvodních dvou kolech máte na svém kontě plný počet šesti bodů. Jste spokojen? „Já se vždy soustředím na zápas, který právě hrajeme, nebo je před námi. Dnes jsme chtěli vyhrát, což se nám povedlo. Jestli nyní méně šest bodů nebo třeba méně, to zatím nesleduju. Zajímá mne kvalita soupeřů a naše adaptace na II. ligu. Dnes si kluci ověřili, že jedině naší poctivou hrou, kterou jsme předváděli v prvním poločase v Brně, můžeme vyhrávat a dostat se do popředí tabulky. V momentě, kdy z náročného stylu hry ustoupíme, tak nás to okamžitě ztrestá,“ zdůraznil Svědík.

Duel rozhodla trefa Standy Klobásy, jenž do týmu přišel těsně před ligovým startem z Mladé Boleslavi. Byl jste to Vy, kdo jeho transfer inicioval? „Vždy si vybírám hráče, kteří zapadnou do herního systému, do způsoby hry, kterým se chceme prezentovat. Potřebovali jsme sehnat fotbalistů, který umí vstřelit gól, pokrýt míč, je na tom slušně rychlostně a je schopen nastupovat po boku Jirky Klímy nebo třeba na hrotu podporován například Lukášem Zoubelem. Standu jsem znal už z mladoboleslavského dorostu a poté z prvního týmu Mladé Boleslavi. Vím, že střílel góly na hostování ve Varnsdorfu. Do našeho způsobu hry se určitě hodí,“ dodal expardubický lodivod Martin Svědík.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenérů Martina Svědíka a Jaroslava Novotného z tiskové konference přinášíme slova střelce jediné branky utkání Stanislava Klobásy.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu