02.08.2018, Miroslav Fuks

Hráčem FCV za měsíc červenec jste zvolili Jirku Klímu

Hráčem FCV za měsíc červenec jste zvolili Jirku KlímuÚtočník Jiří Klíma se po jedenácti měsících znovu stal hráčem měsíce FC Vysočina. Podobně, jako za srpen 2017, byly klíčem jeho úspěchy vstřelené branky. Nyní zvítězil s výrazným náskokem před středním záložníkem Jozefem Urblíkem a pomyslný bronz bere třetí střelec dosavadních jihlavských branek ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE – Stanislav Klobása. Hráče měsíce jsme tradičně oslovili s žádostí o rozhovor.

 

Jirko, panuje i z tvého subjektivního pohledu spokojenost s červencovým vstupem do ligy?
Rozhodně mohu být spokojen. Těší mne, že jsme z úvodních dvou těžkých zápasů vybojovali plný počet bodů a že jsem k nim přispěl dvěma brankami v Brně.

Zaznamenal jsi hodně ohlasů a gratulací po úvodní vydařené bitvě v Brně?
Je pravdou, že už jsem v soutěžním utkání dlouho gól nevstřelil, tudíž nějaké zprávy a reakce proběhly. Jsem za ně samozřejmě rád, ovšem moc dobře si uvědomuji, že na tento duel potřebuji navázat dalšími brankami.

Jak se ti hrálo proti Pardubicím? Díval ses na video, zda měl platit tvůj neuznaný gól?
Osobně mi úplně nevyšlo, nebyl jsem se svým výkonem spokojen. Důležité bylo, že jsme tento náročný zvládli týmově. Co se týče neuznané branky, tak jsem si už během utkání říkal, že muselo jít o velmi těsnou situaci. A video mi tento názor jenom potvrdilo. Myslím, že takové sporné situace by rozhodčí měli pouštět.

Vyhovuje ti spolupráce s parťákem v útoku Standou Klobásou?
Zatím jsme spolu odehráli jen dva zápasy, přesto jsme snad ukázali, že si na hřišti dokážeme vyhovět. Dokážeme se doplňovat a dělit o úkoly. Je skvělé, že jsme se v úvodních duelech dokázali oba gólově prosadit.

Těšíš se na páteční návrat do Znojma? Co od utkání očekáváš?
Určitě se na zápas moc těším. Vždyť jsem tam vlastně začínal s dospělým fotbalem. V ročníku 2016/17 jsem zde nastoupil do 25 utkání ve II. lize a vstřelil jsem 5 branek. Očekávám, že se bude hrát otevřený a ofenzivní fotbal, který je Znojmu v domácím prostředí vlastní. Věřím, že herně navážeme na zápas v Brně a dokážeme i v dalším duelu na jihu Moravy bodovat naplno.

Jak s odstupem času na působení v 1.SC vzpomínáš? Jsi s některým z bývalých spoluhráčů v kontaktu?
Rozhodně vzpomínám v dobrém. Hráčský kádr, realizační tým i vedení klubu se ale ve Znojmě od té doby hodně změnily. Z tehdejšího kádru vlastně zůstali jen exjihlavští fotbalisté Helísek, Cihlář, Teplý a Malár, se kterým jsem ještě nastupoval v dorostu FC Vysočina. Plus se s námi tehdy připravovali i někteří mladší kluci, kteří dnes nastupují v druholigové sestavě.

Pořadí ankety Hráč měsíce za červenec 2018:

1. Klíma Jiří 321 b., 2. Urblík Jozef 201 b., 3. Klobása Stanislav 193 b., 4. Zoubele Lukáš 152 b., 5. Tlustý Petr 135 b., 6. Schumacher Till 102 b., 7. Vejmola Luděk 99 b., 8. Fulnek Jakub 97 b., 9. Štěpánek David 64 b.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu