03.08.2018, Miroslav Fuks

Vysočina svoji stoprocentní úspěšnost udržela i ve Znojmě!

Vysočina svoji stoprocentní úspěšnost udržela i ve Znojmě!Skvělý vstup FC Vysočina do nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pokračuje! Jihlavští fotbalisté s přehledem zvládli náročné derby na půdě Znojma, když ovládli první půli, ve které skórovali kanonýři Jiří Klíma a Stanislav Klobása. Ve druhém dějství se koncentrovali na defenzivní práci, z níž však dokázali udeřit. Na konečných 0:3 (0:2) upravil Lukáš Zoubele!

 
ZnojmoZnojmo
3.kolo, pátek 3.8.2018, 19:00
0:3
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 31. Klíma, 44. Klobása, 78. Zoubele.
ŽK: 55. Ambrozek, 89. St. Hillaire – 38. Vaculík.
ČK: 90+2. Ambrozek
Rozhodčí: Klíma – Petřík, Pochylý.
Diváci: 928
Znojmo: Buček – Helísek, Malár, Ambrozek, Cihlář – Šulc (46. St. Hillaire), Štrombach (46. Mudra), Dramé, Kučera, Beganović (79. Hlůže) – Teplý
FC Vysočina: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin - Fulnek (80. Novotný), Urblík (60. Machuča), Zoubele – Klobása, Klíma (76. Javůrek)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání s Pardubicemi neučinil žádnou změnu v základní sestavě. Jeho tým se ve Znojmě představil v nové venkovní žluté sadě dresů s bílými trenýrkami i štulpnami.

Po opatrnějším začátku převzali favorizovaní hosté otěže zápasu. V 10. minutě Klíma přiťuknul ve vápně na střelu Schumacherovi, jehož tečovaný pokus letěl nad. Chvíli poté z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Fulnek, Buček dokázal balón vyrazit a následně pálil do skrumáže Klíma. Několikrát tečovaný balón ke štěstí Znojma v síti neskončil. V 17. minutě rychlou kombinaci zakončoval Klobása, ale Buček byl u tyče včas. O čtyři minuty později se neujala ani hlavička Zoubeleho, která branku přeletěla. Ve 28. minutě parádně vypálil Urblík a jeho tečovaná střela se snášela do branky, ovšem Buček vytasil skvělý zákrok u své levé tyče. Domácí měli první šanci po půlhodině utkání, když Beganović obdržel přihrávku od Teplého, avšak míč z malého vápna netrefil ideálně a skončil v zázemí. A tak platilo klasické nedáš – dostaneš. V 31. minutě při autu výborně zakombinovali Zoubele s Vaculíkem a druhé jmenovaný svým centrem našel ve vápně skórujícího Klímu – 0:1! O šest minut se Jihlava radovala znovu, jenže vlastní gól jednoho ze znojemských hráčů po stříleném centru Zoubeleho nebyl uznán kvůli faulu hráče FCV. Přesto se hosté zasloužené branky ještě před odchodem do kabin dočkali. Vaculík ve 44. minutě rozehrál roh, Klíma míč hlavou prodloužil na zadní tyč a zde jej Klobása posunul do sítě – 0:2!

Znojmo do druhého dějství nastoupilo aktivně, když kombinaci v 50. minutě zakončoval Beganović jen do skluzujícího Tlustého. Ovšem už v 52. minutě o sobě dali vědět hráči ve žlutém, neboť gólman Buček vytáhl gólovou hlavičku Klobásy po centru Klímy. Znojmo se v dalších minutách tlačilo do útoku a vytvořilo si několik nadějných akcí, které však svěřenci kouče Kalvody nedokázali dotáhnout do zakončení. Neúspěšná byla i Vysočina se svými pokusy o rychlé kontry. V 71. minutě svým spoluhráčům pomohl Vejmola, jenž skvěle vyběhl proti zakončujícímu Kenroyovi, kterého výborně uvolnil Cihlář. A tak nastala radost na druhé straně. Zoubele v 79. minutě potáhl brejk, který se snažil ve vápně sám zakončit. Na první pokus neuspěl, ovšem zablokovaný balón se znovu odrazil k němu a zkušený záložník jej zkušeně uklidil k zadní tyči Bučkovy branky – 0:3! V 85. minutě se vyznamenal Buček po šanci Klobásy a vzápětí i při střele Novotného. Když si v závěrečné šanci příliš předkopnul míč rychlonohý Kenroy a chvíli poté byl vyloučen domácí Ambrozek, duel dospěl k zasloužené výhře FC Vysočina.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | Znojmo - FC Vysočina | 0:3
17.kolo | FC Vysočina - Znojmo | 2:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu