13.08.2018, Miroslav Fuks

FCV vstupuje do MOL Cupu. Odčiní rok 2010?

FCV vstupuje do MOL Cupu. Odčiní rok 2010?Fotbalisté FC Vysočina v úterý 14. srpna vstoupí do druhé paralelní soutěže – MOL Cupu. Jak tomu často bývá, tak putování širokým pavoukem zahájí v 1. kole duelem proti regionálnímu klubu, který působí v nižší soutěži. Aktuální los dává vzpomenout na rok 2010, kdy druholigová Jihlava z národního poháru vypadla na půdě SFK Vrchovina. Po osmi letech se FCV do Nového Města na Moravě vrátí, aby od 17:00 hodin dali zapomenout na varující zkušenost.

 

Zatímco před osmi lety se tým kouče Luboše Urbana poměřil s nováčkem divize, tak nyní se Vrchovina pyšní historickým postupem do třetí nejvyšší soutěže – MSFL. Tým trenéra Richarda Zemana do ní vstoupil dvěma domácími duely – smolnou prohrou 1:2 s Uničovem a sobotní remízou 2:2 s Rýmařovem. Dvě branky novoměstských v posledním kole vstřelil jihlavský útočník Tomáš Duba, jenž ve Vrchovině hostuje společně se stoperem Jakubem Rychetníkem.

Připomeňme, že zmíněný osm let starý pohárový zápas pamatují čtyři hráči SFK a z jihlavského kádru pouze stoper Petr Tlustý. Vysočina tehdy šla do rychlého vedení, když Dort proměnil penaltu po faulu na Krutého. Ovšem nadšeně hrající domácí dokázali ještě do půle Smetanou vyrovnat, favorizovanou Jihlavu pouštěli jej do minima šancí a duel dovedli až k penaltovému rozstřelu. V něm za hosty neuspěli Zelinka a Gabriel, tudíž v Novém Městě na Moravě zavládla velká postupová radost.

Není bez zajímavosti, že oba úterní soupeři poměřili síly i v aktuální letní přípravě. Vysočina 14. července po velké převaze zvítězila 3:0 díky trefám Zoubeleho, Klímy a Novotného.

Kouč Martin Svědík jihlavský úkol v úvodním kole MOL Cupu pojmenoval jasně: „Do utkání v Novém Městě jdeme s jednoznačným cílem vyhrát a postoupit do dalšího kola. V poháru chceme proniknout co nejdál. Mohu deklarovat, že určitě dostanou herní příležitost hráči, kteří na ni dosud čekali a nepochybně mají kvalitu – Novotný, Machuča, Nerad nebo Vedral. Chceme, aby v sezóně měli větší zápasové vytížení, což pro nás představuje další motivaci k postupu. Naopak chceme brát ohledy na zkušené Tlustého a Vaculíka, u nichž je vhodnější jim ulevit a využívat je zejména v klasickém týdenním zápasovém cyklu.

Osm let stará momentka:

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu