27.08.2018, Miroslav Fuks

Till Schumacher přestoupil do Bohemians 1905

Till Schumacher přestoupil do Bohemians 1905Dlouhodobý zájem nejen pražských prvoligových klubů o německého levého obránce Tilla Schumachera vyústil v přestup. Dvacetiletý fotbalista FC Vysočina využil nabídky Bohemians Praha 1905 a kluby se dohodly na přestupovém transferu.

 

„Samozřejmě mě mrzí, že Tillovo angažmá u nás bylo poměrně krátké. Na druhou stranu mne ale těší, že si vybral FC Vysočina jako klub, kde začne svou kariéru v dospělém fotbale a jeho angažmá u nás se povedlo. Navíc klub nyní na jeho příchodu vydělal nejen fotbalově, ale i finančně. Je to naše strategie přivádět mladé zahraniční hráče, uvést je do profi fotbalu, umožnit jim výkonnostní růst a posunout je v kariéře dál. Důležité je, aby klubu pomohli fotbalově a následně i ekonomicky. S Tillem, ale i Marou to vyšlo nadstandardně. Na jeho místě už dostal proti Vítkovicím šanci Filip Novotný. Filip měl skvělou přípravu a má naší důvěru, že Tilla plnohodnotně nahradí. Je jasné, že nebude hrát skvěle hned od prvního zápasu, ale my mu věříme, že rychle najde zápasový rytmus a jeho výkony už půjdou jen nahoru. Proto jsme si také mohli dovolit Tilla uvolnit. Do konce přestupního období zbývá více než 10 dní a my si nyní musíme vyhodnotit uplynulých šest kol a říct si, zda nás někde tlačí bota a případně kterého z vytipovaných hráčů přivedeme,“ uvedl ředitel klubu Jan Staněk.

„Jsem velmi rád, že se kluby na mém přestupu do Bohemians domluvily. Z nabídky Klokanů jsem měl nejlepší pocit, cítil jsem ze strany Bohemians velký zájem. Nemohu se dočkat chvíle, kdy obléknu nový dres. Můj zájem umocnila i vynikající atmosféra zápasů v Ďolíčku a skvělí fanoušci. Zároveň mne těší, že pokračuje mé fotbalové působení v Česku, kde se cítím velmi dobře a dokáži si představit, že zde strávím delší čas kariéry,“ řekl ke změně dresu Till Schumacher.

Mladý německý obránce bude na působení v Jihlavě vzpomínat jedině v dobré: „V FC Vysočina jsem zažil skvělé období a mnohému jsem se zde naučil. Vždy jsem do svých výkonů dával veškerou svou energii a sílu. Velké poděkování náleží vedení klubu, mým spoluhráčům a zejména pak trenérovi Svědíkovi. Bylo mi potěšením pracovat s takto dobrým koučem. Škoda, že pokračování mého jihlavského působení narušil sestup. Jsem přesvědčen, že současný tým FC Vysočina má opravdu potenciál a bude schopen se v nejkratší době vrátit do nejvyšší soutěže. Jihlavě vždy budu přát to nejlepší. Zároveň bych chtěl velmi poděkovat fanouškům FC Vysočina za podporu, kterou mi prokazovali. Moc bych si přál, aby mé rozhodnutí změnit dres nevnímali negativně.“

Till Schumacher (nar. 10.12.1997) je odchovancem německých klubů Adler Frintrop a Rot-Weiss Essen. V sedmnácti letech zamířil do Borussie Dortmund, kde zaujal stavitele německých mládežnických reprezentací a jako kapitán týmu slavil německý mistrovský titul v kategoriích U17 a U19. Do prvního týmu slavného velkoklubu se však nikdy neprosadil, tudíž se v lednu 2018 rozhodl pro netradiční cestu k prosazení se v dospělém profesionálním fotbale. Zamířil do Česka, kde zaujal sportovní vedení FC Vysočina a došlo k jeho přestupu do Jihlavy. Nastoupil ve všech čtrnácti prvoligových duelech a společně s celým týmem zaujal kvalitními výkony. Jeho úsilí však k záchraně nejvyšší soutěže nestačilo. Schumacher nastoupil do prvních pěti zápasů aktuální sezóny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ovšem poté došlo k jeho přestupu do Bohemians Praha 1905 a tím k návratu na českou prvoligovou scénu.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu