27.08.2018, Miroslav Fuks

MOL Cup: již v úterý v Dolním Benešově

MOL Cup: již v úterý v Dolním BenešověJihlavští fotbalisté se již v úterý 28. srpna po devatenácti letech znovu představí na stadiónu v Dolním Benešově. Proti někdejšímu třetiligovému rivalovi z devadesátých let minulého století sehrají duel 2. kola MOL Cupu. Zápas proti domácímu účastníkovi MSFL vypukne v 17:00 hodin.

 

„Do utkání jdeme s jednoznačným cílem vyhrát a postoupit do dalšího kola MOL Cupu. Nehodláme nic podcenit a v poháru chceme proniknout co nejdál. O složení základní sestavy zatím nemáme jasno. Čeká nás velmi bojovný a snaživý soupeř, který nepochybně bude mít velkou touhu zaskočit druholigového soupeře a postoupit,“ řekl před úterním pohárovým duelem asistent trenéra Michal Šmarda.

Dolní Benešov v MSFL působil nepřetržitě od roku 1990 do léta 2008, odkud se datují mnohé třetiligové boje proti Spartaku či FC PSJ Jihlava. Památné byly zejména z ročníku 1999/00, kdy tento severomoravský celek náležel ke konkurentům Jihlavy v boji o postup do II. ligy. Dolní Benešov v této sezóně nakonec skončil třetí, ovšem druhé Jihlavě tehdy dokázal vzít hned čtyři body. Za podzimní domácí výhru 1:0 a za jarní remízu 1:1. Na vzájemná utkání na podzim 2005 navázala juniorka FC Vysočina v MSFL. Poslední takový souboj proběhl v květnu 2008. Dolní Benešov tehdy v Jihlavě zvítězil 1:2, ovšem jeho sestup do divize to neodvrátilo. Návrat do MSFL v Dolním Benešově oslavili až letos v létě.

Dolnobenešovský tým trenéra Marcela Meleckého je po čtyřech kolech MSFL na 4. příčce tabulky. V posledním kole na svém stadiónu podlehl Líšni. Předtím 0:3 zvítězil v Hulíně. Do 2. kola MOL Cupu postoupil na základě výhry 0:1 v Bruntále. Připomeňme, že Vysočina před čtrnácti dny zvítězila 1:3 proti SFK Vrchovina.

Sestava Dolního Benešova v posledním ligovém utkání: Chvěja - Romaněnko (73. Býma), Novák, Moravec, Haas, Strakoš, Gebauer, Rubý, Pecuch, Adamík (78. Karčmář), Labuda.

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu