30.08.2018, Miroslav Fuks

Jozef Urblík přestupuje do maďarského Puskás Akadémia

Jozef Urblík přestupuje do maďarského Puskás AkadémiaJednadvacetiletý střední záložník Jozef Urblík po více než dvou letech opouští FC Vysočina. Člen slovenské reprezentace U21 vymění českou II. ligu za maďarský klub Puskás Akadémia. Kreativnímu středopolaři se tak přeci jenom naplní jeho touha změnit dres a odejít do maďarské nejvyšší soutěže.

 

Urblík byl v červenci jednou nohou členem kádru úřadujícího maďarského mistra a účastníka kvalifikace Ligy mistrů - Videoton FC. Náročná jednání obou klubů tehdy dospěla k definitivní dohodě a Urblík zamířil na zdravotní testy do ambiciózního klubu z Székesfehérváru. Jejich výsledky, přes odlišná stanoviska českých lékařů, však celý transfer zhatily. Urblík tak do nového ročníku vstoupil v jihlavském dresu. Dostal se do velmi dobré formy, během šesti úvodních duelů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstřelil 4 druholigové branky a znovu zaujal maďarské scouty. Intenzivní zájem projevil klub Puskás Akadémia FC, jenž sídlí v prudce se rozvíjejícím městečku Felcsút v blízkosti hranic se Slovenskem. Klub i celé městečko jsou úzce spjaty s osobou maďarského premiéra Viktora Orbána.

„Rozumím, že fanoušci nebudou z tohoto transferu nadšení a ani já nejsem. Na druhou stranu přestupy k fotbalovému životu patří a náš klub již při příchodů talentovaných hráčů deklaruje, že cílem hráčova angažmá je maximálně se zlepšit, pomoct co nejvíce klubu po sportovní stránce a následně udělat další krok v kariéře, který zároveň přinese peníze do klubu. Jožovo angažmá bylo tímto zcela naplněno a splnilo všechny cíle. Při našem rozhodování jsme museli vzít do úvahy několik aspektů, které nakonec převážili v rozhodnutí Jožovi vyhovět a umožnit mu další kariérní krok. Nezanedbatelným důvodem je skutečnost, že hráči končí za rok smlouva a byla poslední možnost na jeho přestupu vydělat. Má to velký význam pro hospodaření klubu a jeho stabilizaci. Přihlíželi jsme i k tomu, jak by se hráč vyrovnal s tím, pokud bychom mu neumožnili přestoupit, jak by psychicky zvládl to, že ani na několikátý pokus nedostal možnost se v kariéře posunout dál. Z pohledu sportovního vedení klubu nemělo cenu tu hráče držet na sílu, když by stejně nejpozději na konci sezóny odešel. Je pro nás jednodušší z hlediska budoucnosti si zvyknout na to, že se tým musí obejít bez něj,“ okomentoval Urblíkův transfer ředitel klubu Jan Staněk.

Šéf klubu dále doplnil: „Zaznamenal jsem hlasy, že pouštíme hráče pod cenou. Nemohu komentovat, do jaké míry jsou přesné spekulativní částky uváděné v novinách, mohu však zodpovědně říct, že všechny přestupy z FCV provázejí tvrdá jednání a dosažené přestupní částky jsou z mého pohledu nejvyšší možné. Pokud by existovala možnost získat z přestupů víc, využili bychom všech prostředků, abychom dosáhli maxima. Protože chceme udělat vše pro splnění našeho cíle, kterým je umístění v první trojce, chceme nyní realizovat alespoň dva příchody k doplnění mužstva.“

„Neutuchající zájem ze strany maďarských klubů mne velmi těší. Jsem šťastný, že se Jihlava s Puskás Adadémií domluvila. Tento přestup vnímám jako svoji velkou šanci a další fotbalový posun. Je samozřejmě škoda, že jsem s týmem nemohl být od začátku sezóny. Moji aklimatizaci v novém prostředí snad usnadní fakt, že jsem napůl Maďar a vyrůstal jsem na maďarských hranicích. Jazyková bariéra tedy rozhodně nehrozí. Navíc díky maďarskému pasu mého dědy nebudu spadat do cizinecké kvóty, kterou jsou týmy v maďarské lize omezeny,“ okomentoval vytoužený přestup Jozef Urblík, jenž poté dodal: „Jihlavě moc děkuji za dva důležité roky v mé kariéře a za cenné zkušenosti, které jsem zde získal. Moc mne mrzí, že jsme vydařené jaro nezavršili záchranou a že odcházím během dobře rozehrané sezóny, v níž Vysočina bude bojovat o návrat mezi elitu. Věřím, že tým má dostatečnou kvalitu, aby tento úkol zvládl. Ještě jednou moc děkuji klubu a jeho fanouškům za podporu a přízeň. Na působení na Vysočině budu vždy rád vzpomínat.“

Jozef Urblík (nar. 22.8.1996) na Vysočinu přestoupil v červnu 2016 ze slovenské Nitry, jíž je odchovancem. Prakticky okamžitě se zařadil do základní sestavy a kreativním herním projevem zaujal fanoušky i odborníky. I vinou zranění kolena zasáhl pouze do 37 prvoligových utkání v jihlavském dresu, v nichž zaznamenal dvě branky. V probíhajícím ročníku nastoupil do všech šesti duelů, v nichž čtyřikrát skóroval. Je členem slovenské reprezentace U21.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu