02.09.2018, Miroslav Fuks

Vysočina varnsdorfský komplex nezlomila a poprvé prohrála

Vysočina varnsdorfský komplex nezlomila a poprvé prohrálaVysočina varnsdorfský komplex nezlomila. Nadále na půdě Varnsdorfu čeká na první vstřelený gól, a protože domácí se jednou trefit dokázali, připsala si v 7. kole první porážku v probíhajícím ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Ve Šluknovském výběžku jediný gól zápasu zaznamenal hlavou po rohovém kopu v 66. minutě Kozma. Domácí týden po skalpu Hradce Králové porazili i Jihlavu – shodně 1:0.

 
VarnsdorfVarnsdorf
7.kolo, neděle 2.9.2018, 17:00
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 66. Kozma
ŽK: 36. Heppner, 38. Bláha, 78. Barac – 31. Klobása, 33. Zoubele, 54. Fulnek
Rozhodčí: Cieslar - Dohnálek, Polák
Diváci: 849
Varnsdorf: Porcal – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Heppner – Dordić (73. Dzaba), Kodeš, Kocourek (77. M. Richter), Bláha, Barac – Ondráček (83. Schön).
FC Vysočina: Vejmola – Vaculík, Tlustý, Štěpánek, Novotný – Fulnek (68. Turyna), Machuča (77. Vedral), Levin, Zoubele – Klobása (63. Javůrek), Klíma. Náhradníci: Vízek – Hykel, Čáp, Nerad.
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání s Vítkovicemi sáhl ke dvěma změnám, když přestoupivšího Urblíka nahradil Machuča a místo Javůrka nastoupil uzdravený Klobása.

Moc nechybělo a Vysočina by se dočkala skvělého vstupu do duelu. Už ve 3. minutě dostal Klíma balón za obranu, obhodil si i vybíhajícího gólmana Porcala, ovšem dlouhý míč do odkryté branky nedopravil a trefil pouze boční síť. V 10. minutě však zahrozili i domácí, když po brejku z velkého úhlu zakončoval Heppner, ale na brankové čáře stihl odvrátit míč stoper Štěpánek. Vysočina o sobě znovu dala pořádně vědět ve 21. minutě, kdy Zoubele ve vápně našel Levina, ovšem jeho pohotová rána letěla těsně nad. Podobně se po půlhodině hry v šanci vedlo i Zoubelemu, kterému míč hezky vrátil Novotný, jenže zkušený záložník z první přestřelil. V 35. minutě Heppner centrem na střed hřiště našel Kocourka, který téměř z kroku vypálil bodlem a jen těsně minul branku. Ve 44. minutě balón potáhl Klíma, odhodlal se ke střele z dvaceti metrů a také on přestřelil. Poslední možnost pohnout v první půli se stavem skóre měl Tlustý, jenž hlavička po rohovém kopu Vaculíka proletěla nad břevnem.

První vážnou šanci druhé půle měli ve 49. minutě domácí, když Kocourek vyslal za obranu Barace, který z bezprostřední blízkosti trefil Vejmolu. Ten byl na místě i při následně střele odraženého míče ze strany Kocourka. V 51. minutě se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Levin, ale Porcala nepřekonal. Vysočina byla ve druhé půli aktivnějším celkem a více držela míč, ale do vedení šli domácí. Po rychlém kontru vybojovali v 66. minutě rohový kop, z nějž hlavou odrazem od země skóroval Kozma – 1:0. V 70. minutě hlavičkové štěstí z rohu pokoušel i urostlý Kouřil, ale Vejmola byl na místě. Vysočina do závěrečné dvacetiminutovky nasadila útočníka Turynu a na hrot vysunula vysokého Vedrala. Jihlava si vypracovala tlak a přicházely centry ze strany, ovšem přímé ohrožení Porcalovy branky nikoli. Blízko byl v 85. minutě Štěpánek po rohu Javůrka, ale Porcal jeho hlavičku chytil. Naopak v 87. minutě mohl rozhodnout střídající Schön po nahrávce Dzaby, ale Vejmola skvěle vyběhl a střelu vyrazil. Chvíli poté Dzaba z úhlu napálil břevno. Na druhé straně se neujal centr Fulneka – Javůrek na dlouhou nohu nedokázal přesně zakončit. Nadšeně bojující domácí nakonec své snažení dotáhli do konce. Udrželi další čisté konto a zvítězili 1:0.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | Varnsdorf - FC Vysočina | 1:0
21.kolo | FC Vysočina - Varnsdorf | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu