02.09.2018, Miroslav Fuks

Šmarda: Finální fázi jsme špatně řešili nebo scházel důraz

Šmarda: Finální fázi jsme špatně řešili nebo scházel důrazKdyby ve 3. minutě utkání ve Varnsdorfu Jiří Klíma zužitkoval svůj samostatný nájezd na gólmana a místo boční sítě trefil prostor mezi třemi tyčemi, duel 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY by se patrně vyvíjel jinak. Domácí by neudrželi čisté konto, museli by změnit styl hry a Jihlava nemusela ze severu Čech odjíždět bez bodového zisku. Jenže to jsou „kdyby“, na které se nejen ve fotbale nehraje. Vysočina tak musela skousnout první porážku v sezóně.

 

Skončený duel z jihlavského pohledu okomentoval asistent trenéra Michal Šmarda: „Jsme samozřejmě zklamaní. Věřili jsme, že jsme schopní tady uspět a že se prosadíme naší kvalitou. Během duelu jsme měli míč daleko více na svých kopačkách a vytvořili jsme si územní převahu. Domácí byli uskupení v bloku a čekali na naše chyby. My jsme se i proti tomuto bloku dokázali prosadit a vypracovali jsme si příležitosti. Během první půle jsme bohužel finální fázi špatně řešili nebo nám v ní scházel důraz. Varnsdorf se z brejků v úvodním poločase dostal dvou nebezpečných šancí. Do druhého dějství jsme vstoupili zase aktivně a udržovali jsme si herní převahu. Jenže k tolik potřebnému úvodnímu gólu to nevedlo. Naopak jsme po rohovém kopu inkasovali gól, když jsme nedokázali nabrat nabíhajícího domácího střelce. To varnsdorfské hráče ještě více nabudilo a semklo. My jsme se poté dostali do několika závarů či pološancí, ale nedokázali jsme se gólově prosadit. Nejenže jsme poprvé v sezóně prohráli, ale také jsme poprvé z utkání odešli bez vstřelené branky.“

Domácí během týden porazili 1:0 Hradec Králové i Vysočinu. Byli jste hrou soupeře nějak překvapeni? „To rozhodně ne. Věděli jsme, že domácí budou bojovat, že na nás budou dobře připravení a budou vycházet ze zabezpečené obrany do rychlých kontrů. Hráli zodpovědně, makali na hraně tvrdosti a byli za své úsilí odměněni. My jsme duel bohužel nezvládli. Musíme se dále připravovat a využít nadcházející reprezentační pauzy. Velká škoda, že ji díky příznivému výsledku nestrávíme ve větší pohodě. Série bez prohry je u konce. Jsme poražení a jedeme dál,“ uzavřel svůj komentář Šmarda.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentářů asistenta trenéra Michala Šmardy a domácího trenéra Davida Oulehly z tiskové konference přinášíme slova útočníka Jiřího Klímy.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu