06.09.2018, Miroslav Fuks

Trojice fotbalistů FCV míří na hostování

Trojice fotbalistů FCV míří na hostováníHned trojice fotbalistů širšího kádru FC Vysočina v závěru tohoto týdne opustila Jihlavu a zamířila na hostování za pravidelným herním vytížením v dospělém fotbale. Petr Nerad bude do konce kalendářního roku 2018 hájit barvy druholigového Táborska a bosenské duo – Amir Mašić a Ivan Dujmović – bude po stejnou dobu nastupovat za Tatran Prešov ve II. slovenské lize.

 

„Petr Nerad po svém zranění zatím nenašel v našem klubu herní vytížení, a protože potřebuje hrát, akceptovali jsme možnost jeho hostování v Táborsku. V zimě uvidíme, do jaké formy se rozehrál. Pro Ivana a Amira jsme hledali klub, kde by měli možnost adaptovat se na dospělý fotbal a zároveň jsme chtěli, aby na chvíli změnili prostředí, přeci jen jsou v Jihlavě již několik let. Slovenská druhá liga je ideální příležitost, aby ukázali, že s nimi můžeme do budoucna počítat. Přeci jen Juniorská liga konfrontaci s dospělými nenahradí,“ řekl k aktuálnímu pohybu v jihlavském kádru ředitel klubu Jan Staněk.

Čtyřiadvacetiletý středopolař Petr Nerad (nar. 6.2.1994) na sebe výrazně upozornil v dresu Bohemians, kde už v osmnácti letech debutoval v nejvyšší soutěži a začal se pravidelně objevovat v českých mládežnických reprezentacích. Zkraje jara 2015 přestoupil do Jihlavy, kde nastupoval půldruhého roku. V létě 2016 odešel za větším herním vytížením hostovat do druholigového Baníku Ostrava. Zde přispěl k postupu do I. ligy a vrátil se na Vysočinu. V letní přípravě 2017 však utrpěl vážné zranění kolena. V loňském fotbalovém ročníku tak stihl jen 5 startů za juniorku. V probíhající sezóně odehrál oba pohárové duely a v roli náhradníka naskočil do dvou druholigových utkání. Dosud nastoupil do 52 duelů v nejvyšší soutěži, v nichž pětkrát skóroval. Jeho bilance ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE činí 44 utkání a 9 branek.

Oba mladí bosenští fotbalisté mají zkušenosti z mládežnických výběrů své země a do FCV přišli v létě 2016. Dvacetiletý levý obránce Ivan Dujmović (nar. 1.4.1998) byl do kádru „áčka“ zařazen v lednu letošního roku, když předtím odehrál 25 duelů v Juniorské lize. V prvním týmu absolvoval zimní přípravu, aby poté zamířil na hostování v druholigovém Znojmě. V létě znovu bojoval o místo v jihlavském kádru, ale do užšího druholigového kádru se neprosadil. Stejně starý útočník či podhrot Amir Mašić (nar. 14.2.1998) na Vysočině dlouho laboroval se zdravotními problémy. Ty jej dosud pustily jen do 18 utkání Juniorské ligy, v nichž dokázal šestkrát skórovat. S „áčkem“ absolvoval velkou část přípravných bloků v tomto kalendářním roce.

Ivan Dujmović

Amir Mašić

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu