09.09.2018, Miroslav Fuks

70 let klubu: oslava v pohodovém duchu

70 let klubu: oslava v pohodovém duchuOslava 70. výročí založení klubu se rozhodně vydařilo. Možná mohlo dorazit více, než zhruba 500 diváků a hostů, na druhou stranu parádně vyšlo počasí, vše klapalo organizačně a diváci i aktéři na zeleném trávníku se skvěle bavili. Platilo to jak pro jihlavské žáčky, první tým FCV, tak i pro hvězdy veteránského duelu FC Vysočina vs. AC Sparta Praha.

 

Bylo to právě nadšení členů jihlavské staré gardy, které všem dlouho zůstane v paměti. V kabině, na hřišti a poté u společného posezení se sešla parta fotbalistů, na nichž bylo velice znát, jak se na setkání těšili a jak si každou minutu klubové oslavy užívali. Více informací o veteránském utkání a hlavním bodu programu naleznete v referátu.

Brány stadiónu se v pátek 7. září otevřely v 16:00 hodin, čímž se rozběhl provoz nafukovacích atrakcí pro děti, první zájemce přivítal fanshop a rušno začalo být i na zeleném pažitu. Od 16:30 hodin zde nastoupili fotbalisté „áčka“ FC Vysočina proti jihlavským mladším žákům. Nejprve proti týmu U12 a ve druhém poločase proti mančaftu U13, kteří si tak mohli naplnit sen o zápase s ligovými hráči na fotbalovém stadiónu!. Pro kluky šlo o vůbec první utkání na velkém hřišti a nutno říci, že se s ním popasovali skvěle. Dokázali svůj talent a předvedli mnoho pěkných akcí i nadšení pro hru. Netradiční duel si užívali i ligoví fotbalisté a to i přesto, že museli překousnout porážku od mladších žáků. Tah s Kubou Fulnekem v brance a gólmany Vejmolou a Vízkem na hrotu útoku úplně nevyšel. :-)

Už v průběhu utkání se pod pergolou rozběhla autogramiáda. Té se nejprve účastnila menší skupina zkušených hráčů – Lukáš Vaculík, Lukáš Zoubele, Jan Javůrek a Petr Tlustý. Ty po skončení duelu vystřídali všichni aktéři „Zápasu snů“. Nejen plakáty a své hráčské kartičky podepisovali až do výkopu bitvy starých gard.

Po skončení utkání „áčka“ vs. mladší žáci se na hrací ploše stadiónu zároveň uskutečnil menší nábor chlapců ročníků 2012 a 2013 do přípravek FC Vysočina. Každý účastník se dočkal příjemného sportovního protažení a na odměny v podobě klubového trička.

Před hlavním bodem programu  došlo i na oficiality. Diváky i hosty v krátkém proslovu přivítal ředitel klubu Jan Staněk, který posléze ve spolupráci s marketingovým manažerem klubu Miroslavem Fuksem poděkoval za dlouholeté služby Věře Borkovcové, dobré duši klubového fanshopu, a také k 90. narozeninám popřál Bohuslavu Kopeckému, jedné ze zakládajících postav historie klubu a dlouholetému funkcionáři Spartaku Jihlava. Slavnostní výkop utkání si vzali na starost Vratislav Výborný, náměstek primátora Statutárního města Jihlavy, a Pavel Franěk, 1. náměstek hejtmana Kraje Vysočina. A poté už bývalí hráči Vysočiny a Sparty začali rozdávat fotbalovou radost!

Na místě je připomenout i poločasovou diváckou soutěž, jejíž účastníci byli vylosováni na základě akce na klubovém Facebooku. Při klasické střelbě do otvorů plachty, která byla napnutá v brance, byly ve hře vstupenky do multikina Cinestar, kupóny do McDonald´s, šek do restaurace Spartak, voucher do restaurace Tři Knížata a hlavní cena v podobě víkendového zapůjčení vozu KIA Stonic od pelhřimovské společnosti AUTO NEZA.

Partnery akce byly společnosti:

Fotografie z veteránského utkání ZDE
Snímky ze "Zápasu snů" TADY
Fotky z dalšího dění v průběhu oslav ZDE
Videozáznam z programu oslav 70. narozenin klubu ZDE. Video vzniklo v dílně SB Corporation.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu