13.09.2018, Miroslav Fuks

Sobotní důležitá bitva: FC Vysočina vs. Hradec Králové

Sobotní důležitá bitva: FC Vysočina vs. Hradec KrálovéVe FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE se schyluje k jednomu ze šlágrů podzimu! V sobotu 15. září na sebe narazí dva exligové týmy a aspiranti postupu – FC Vysočina a Hradec Králové. Důležitý duel dvou sousedů v tabulce a celků se shodným bodovým ziskem vypukne netradičně ve 13:00 hodin. Sobotní bitva bude prestižní hned pro několik jejích aktérů!

 

Zatímco v hradeckém dresu jihlavskou stopu nenaleznete, tak kabina FC Vysočina nabízí hned několik bývalých Hradečáků. V Jihlavě hostuje gólman Patrik Vízek a černobílý dres v minulosti oblékali záložníci Roman Čáp a Jan Javůrek. Hradeckou legendou je nesporně asistent trenéra Michal Šmarda. Své trenérské začátky s Hradcem spojil kouč Martin Svědík a z Hradce pochází a zde začínal s fotbalem i ředitel FC Vysočina Jan Staněk.

Poslední vzájemné zápasy FCV a Hradce se odehrály v prvoligovém ročníku 2016/17. Jihlava na podzim na východě Čech prohrála 1:0 a na jaře naopak po výborné první půli zvítězila 3:1. Byl to právě jediný rozdílový gól v bilanci vzájemných zápasů, který nakonec při bodové shodě rozhodl o sestupu Votroků do II. ligy! V uplynulém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nenaplnili postupová očekávání a skončili „až“ na 4. příčce tabulky.

Do nového ročníku tým pod vedením nového kouče Zdenka Frťaly vykročil výborně. Ze zápasů v Táborsku, se Znojmem a v Sokolově získal 100% bodový zisk. Poté se však rozešel bez branek doma s Vítkovicemi a v Prostějově, navíc utrpěl porážku 1:0 ve Varnsdorfu. V posledním kole 3:1 porazil nepříjemnou Vlašim.

Před Michalem Šmardou, asistentem jihlavského kouče Martina Svědíka, je v sobotu velmi specifický zápas. Postaví se proti klubu, jehož je odchovancem, odehrál zde mnoho ligových utkání a v Hradci působil i v trenérské roli. Jak moc intenzivně tento náboj vnímá? „Hradecký klub je mému srdci samozřejmě blízký, strávil jsem v něm mnoho let. Nadcházející měření je pro mne určitě specifické, ale nedá se říci, že vzájemnou konfrontaci proti Hradci Králové prožívám nějak více, než jiný ligový duel.“

Ještě v prosinci loňského roku jste byl asistentem trenéra v druholigovém Hradci. Poté jste se přesunul do realizačního týmu FC Vysočina. Nakolik se kádr Votroků od té doby změnil? „V týmu nastala rotace hráčů, navíc v létě k němu přišel nový trenér. Nějaké hráčské posuny nastaly i se závěrem aktuálního přestupového období. Až teď se tedy v Hradci složení kádru ustálilo. Tým disponuje osou zkušených fotbalistů, kterou prezentují gólman Ottmar, obránce Plašil, středopolař Milan Černý a ofenzivní hráč Vlkanova. Mužstvo se snaží hrát kombinační fotbal. Není bez zajímavosti, že má v tabulce stejně bodů, jako my, přičemž my po Votrocích přebíráme soupeře. Oba jsme si doma neporadili s Vítkovicemi a oba jsme shodně 1:0 prohráli ve Varnsdorfu. Nyní jsou hradečtí nabuzení z vítězného utkání s Vlašimí, kde se otřepali z nepříznivého stavu a menší krize. Stav nakonec otočili a vyhráli 3:1. Je jasné, že nás v sobotu čeká velmi těžký zápas s nepříjemným protivníkem,“ zdůraznil Šmarda.

Jak první tým vyplnil reprezentační přestávku? Prospělo mu zvýšení konkurence v jednotlivých řadách? „V minulém týdnu jsme poctivě trénovali, absolvovali jsme funkční a diagnostické testy na FTVS v Praze a zahráli jsme si v rámci projektu „Gambrinus Kopeme za fotbal“. V tomto týdnu jsme najeli na klasický předzápasový tréninkový cyklus. V mančaftu nastal pohyb, který vítaným způsobem zvýšil početní stav i konkurenci v týmu. Noví fotbalisté se nyní postupně zabudovávají do kádru,“ dodal Michal Šmarda.

Vzájemná bilance: 16 utkání  5 – 6 – 5  18:18 / doma: 8 utkání  4 – 3 – 1  14:7 / venku: 8 utkání  1 – 3 – 4  4:11

Ze vzájemných zápasů:
Jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové  3:1 (3:0)
Gól: 23. a 27. Ikaunieks, 35. Dvořák – 52. Šípek
Sestavy: VYS: Hanuš – Tlustý (60. Kryštůfek), Krejčí, Rosa, Urdinov – Vaculík (77. Zoubele), Hronek, Urblík, D. Ikaunieks – Dvořák, Rabušic (82. Mišůn). H.K.: Ottmar – Plašil, Chleboun, Hůlka, Mudra (39. Žondra) – Schwarz (46. Trubač), Jirsák – Malinský (68. Pázler), P. Černý, Martan – Šípek.

Pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Hradec Králové - FC Vysočina Jihlava  1:0 (1:0)
Gól: 25. Holeš
Sestavy: H.K.: Ottmar – Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra – Mareš, Trubač (62. Zorvan) – Malinský, Vlkanova (68. Schwarz), Martan (80. Černý) – Žondra. VYS: Hanuš – Blaić, Krejčí, Rosa, Urdinov – Štěpánek (77. Harba), Urblík – Batioja (61. Vaculík), Hronek, Ikaunieks – Rabušic (73. Dvořák).

Jaro 15 - SYNOT liga:    FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové  2:0 (1:0)
Góly: 31. Vaculík (pen.), 55. Šulek
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Tlustý, Krejčí, Hybš – Marek, Kučera – Fulnek (46. Šulek), Harba, Vaculík (83. Jungr) – Mešanović (72. Kliment). H.K.: Koubek – Holeš, Rolko, Chleboun, Mareš (38. Shejbal) – Černý, Trubač (57. Petrus) – Štípek (79. Tito), Čermák, Malinský – Vaněček.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 4 - Urblík, 3 – Klíma, Klobása, 1 – Vaculík, Zoubele, Tlustý.
Žluté karty: 3 - Zoubele, 2 – Klobása, 1 – Fulnek, Klíma, Vejmola, Urblík, Schumacher, Turyna, Vaculík, Vedral.
Absence: -

FC Hradec Králové

Pravděpodobná sestava: Ottmar – Plašil, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Martan - M.Černý, Vlkanova, Durdević - Kropáček
Trenér: Zdenko Frťala
Střelci: 3 – Vlkanova, 1 – Durděvić, Zorvan, Kropáček, Martan, Kvída.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Kopečný (přestup Fastav Zlín), Da Silva (host. Slovan Liberec), Ďurděvič (přestup FK Varnsdorf), Finěk (z dorostu), Hašek, Jukl a Martinec (z juniorky), Hynek (host. Převýšov), Matoušek (přestup Sparta Praha), Pokorný (host. Baník Ostrava), Stejskal (konec host. Olympia Praha), Trávníček (konec host. Viktoria Žižkov).

Odchody: Hašek (host. Převýšov), Krátký (přestup Ústí nad Labem), Lindr (FK Ústí nad Labem), Mudra (přestup Znojmo), Nosek a Pajer (konec smlouvy), Pázler (přestup Slovan Liberec), Schwarz (Raków Čenstochová / POL), Súkenník (konec smlouvy), Šípek (host. MFK Chrudim), Vízek (host. Vysočina), Funda (host. Vyšehrad), Čech (host. Ústí nad Orlicí).

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu