15.09.2018, Redakce

Vysočina ve šlágru kola poprvé doma padla

Vysočina ve šlágru kola poprvé doma padlaŠlágr kola a televizní duel dvou týmů, které se pohybují na předních příčkách tabulky a netají se postupovými ambicemi, skončil lépe pro hostující celek. Jedinou branku vyrovnaného a bojovného utkání, v němž dominovaly pozorné defenzívy, zaznamenal v 65. minutě Vlkanova – 0:1 (0:0). Hradec Králové tak v Jihlavě zvítězil poprvé od roku 2003. Naopak Vysočina už čtvrtý zápas v řadě čeká na výhru a podruhé za sebou nedokázala vstřelit branku.

 
FC VysočinaFC Vysočina
8.kolo, sobota 15.9.2018, 13:00
0:1
(0:0)
Hradec KrálovéHradec Králové
 
Gól: 65. Vlkanova
ŽK: 34. Preisler, 73. Šlein – 47. Martinec.
ČK: 85. Preisler
Rozhodčí: Adámková – Koval, Šimáček
Diváci: 1033
FC Vysočina: Vejmola – Vaculík (70. Turyna), Tlustý, Štěpánek, Preisler – Fulnek, Šumský (69. Šlein), Levin, Zoubele – Klobása (82. Javůrek), Klíma. Náhradníci: Vízek – Vedral, Novotný, Čáp.
Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Zorvan – M. Černý, Vlkanova (81. Plašil), Durdević – Matoušek (14. Miker, 64. Martan)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání s Varnsdorfem sáhl ke dvěma změnám, když místo Novotného a zraněného Machuči nastoupily čerstvé posily Preisler a Šumský.

Hosté měli lepší vstup do utkání. Šance však dlouho nepřicházely ani na jedné šance. Hrál se velice bojovný, úporný a taktický svázaný duel. Ve 24. minutě hlavičkoval Tlustý po Preislerově rohu jen do Ottmarovy náruče. První vážnější příležitost se zrodila až ve 27. minutě, kdy se Klíma položil do Vaculíkova centru z pravé strany, ale v těžké pozici přestřelil. O chvíli později Klobása ve vápně oslovil právě Klímu, ale mladý útočník Vysočina ze své patičky z malého vápna vytěžil jen roh. Votroci si během prvního dějství vypracovali jen několik náznaků a střel, které prostor mezi třemi tyčemi vůbec nenalezli.

Ani druhá půle nenabídla festival gólových šancí. Ve 49. minutě s přímým kopem z nadějné pozice neuspěl Zorvan. Po hodině hry zakončoval rychlý jihlavský výpad Šumský, ale našel jen připravenou Ottmarovu náruč. Čím dál více bylo jasné, že utkání rozhodne jediný gól. A ta nakonec padla v 65. minutě do domácí sítě. Vlkanovu našel křížný centr ve vápně, hostující záložník si balón zpracoval, zasekl kolem Preislera a mezi jeho nohama přesně našel skulinku u levé tyče Vejmolovy branky. O odpověď se pokusil po rychlém kontru Fulnek, ale jeho střela neměla potřebné parametry. V 71. nebezpečně pálil Zorvan, ale Vejmola si s jeho střelou dokázal poradit. Vyrovnat mohl v 82. minutě Klíma, který se ve vápně dokázal otočit kolem obránce, ale střelou prověřil pouze Ottmara. Vysočině vzala definitivně vítr z plachet 85. minuta, kdy Preisler obdržel po faulu na Zorvana hodně přísnou druhou žlutou kartu v utkání a musel zamířit předčasně do kabin. Domácí se v oslabení snažili alespoň o vyrovnání, ale do šancí se nedostávali, neboť hosté dokázali kontrolovat míč a cenné tři body si pohlídali.

  • sestřih utkání na webu České televize - ZDE

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 0:1
22.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu