15.09.2018, Kamil Průša

U19: Z Dukly odjíždějí se čtyřgólovou porážkou

Staršímu dorostu U19 duel na půdě Dukly Praha vůbec nevyšel. V zápase dvou sousedů v tabulce nejvyšší soutěže gólově dominovali domácí mladíci, kteří se radovali hned ze čtyř branek - 4:0 (2:0).

 
Dukla PrahaDukla Praha
6.kolo, sobota 15.9.2018, 13:30, sestřih
4:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 26. Ullman, 35. Březina, 56. Rattay, 65. Kovernikov
Diváci: 100
Dukla Praha: Svítil – Vácha, Houha, Kovernikov, Čermák, Rattay, Studnička, Březina, Veniger, Ullman, Ferreira Náhradníci: Trávníček, Dostál, Bílek, Bican, Novák
FC Vysočina: Lancman – T. Svoboda, Crha, Pojezný, Havlín – Lokvenc (45. A. Svoboda), Trinh (68. Mir. Malata), Ritter, Křivánek – Růžička (74. Fila), Šrámek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

„V prvních dvacetipěti minutách jsme byli aktivnější. Byli jsme více u míče a nepouštěli Duklu do hry. Vytvořili jsme si také šance, ve kterých jsme bohužel nebyli přesní v koncovce. Na mysli mám jasnou příležitost Šrámka a také zablokovanou střelu Havlína. Dukla šla do vedení po povedené akci na naší pravé straně, odkud přešla přihrávka před prázdnou bránu na volného Ullmana. Do minuty jsme mohli vyrovnat. To by však musel Růžička trefit branku. Následně jsme měli další možnost z přímého kopu po jehož zahrání střílel Pojezný. Střelu ovšem kryl bez problémů domácí brankář. Ve třicáté minutě měli domácí velkou příležitost, na štěstí pro nás mířili vedle. Ve 35. minutě si do středu navedl míč Březina a z hranice našeho pokutového území přesně zakončil za naši levou tyč. Do druhé půle jsme změnili rozestavení s úmyslem více vyplnit střed hřiště. Do hry přišel Adam Svoboda, který se měl snažit v naší kombinaci o průnikové přihrávky, které nám v první půli scházely. Bohužel po jedenácti minutách přišla další rychlá akce domácích, na jejímž konci byl úplně volný Rattay. Pomyslný kalich hořkosti jsme si vypili do dna po individuální chybě v podobě ztráty míče Tomáše Svobody, po které postupoval na Lancmana tváří v tvář Kovernikov, jenž stanovil konečné skóre na hrozivých 4:0. Dukla nás dnes jak se říká „vybrala.“ Dala nám lekci v přímočarosti, rychlosti v kombinaci a hlavně přesném zakončení. Toto nám chybělo a zaslouženě jsme prohráli. I přes vysokou prohru jsem v naší hře viděl dobré věci. Výkony některých hráčů nebyly vůbec špatné. Na druhou stranu nám dnes selhali krajoví hráči, o které jsme se v předešlých zápasech opírali. Toto se ale v dorosteneckém věku může stát a stává. Nesmíme se z dnešního výsledku složit. Ukážeme si v týdnu naše nedostatky a připravíme se co nejlépe na příští domácí zápas s Příbramí. I dnes jsme viděli, že herně na nejvyšší soutěž máme. Nesmíme však hrát naivně směrem dozadu a přidat kvalitu v zakončení," upozornil kouč Kamil Průša.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu