21.09.2018, Redakce

Vysočina vlašimský odpor zlomila ve druhé půli

Vysočina vlašimský odpor zlomila ve druhé půliFotbalová Vysočina v domácím duelu potvrdila nelehkou úlohu favorita a po čtyřech duelech bez tříbodového zisku se dočkala vítězství. Odpor Vlašimi a hostujícího gólmana Le Gianga se však podařilo zlomit až ve druhé půli, kdy se v rozmezí 62. a 70. minuty trefili Lukáš Zoubele a Jirka Klíma. Prvně jmenovaný zkušený záložník dal výsledku finální podobu v závěru utkání – 3:0 (0:0).

 
FC VysočinaFC Vysočina
9.kolo, pátek 21.9.2018, 18:00
3:0
(0:0)
VlašimVlašim
 
Góly: 62. Zoubele, 70. Jiří Klíma, 89. Zoubele.
ŽK: 69. Machuča – 53. Piško.
Rozhodčí: Nenadál – Pečenka, Mojžíš
Diváci: 894
FC Vysočina: Vejmola – Fulnek, Tlustý, Štěpánek, F. Novotný – Levin, Machuča – Zoubele, Čáp (73. Šlein), Javůrek (76. Vaculík) – Klíma (83. Turyna). Náhradníci: Vízek – Vedral, Šumský, Křivánek.
Vlašim: Le Giang – Mil. Kadlec, J.Štochl, Piško, Túlio – Mareček – Janda (74. Dao), Kučera (66. Plachý), Plechatý (66. Skopec) – Hadaščok, Fotr
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti utkání s Hradcem Králové sáhl hned ke čtyřem změnám, když místo Vaculíka, Preislera, Šumského a Klobásy nastoupili Novotný, Machuča, Javůrek a vůbec poprvé ve II. lize Čáp. Mezi náhradníky poprvé figuroval dorostenec Radek Křivánek.

Už sedmá minuta napověděla, jak těžkou práci bude mít Vysočina s gólmanem Le Giangem. Javůrek na něj z hranice vápna tvrdou střelu, která byla navíc tečovaná, ovšem vlašimský strážce svatyně míč dokázal vyrazit na roh. Domácí častěji drželi míč a měli řadu rohových kopů, ovšem zároveň si museli dávat velký pozor na vlašimské hroty. V 18. minutě Fotr po rychlém kontru našel Marečka, jenž ve skluzu střílel metr vedle branky. Ve 24. minutě se dostal ke střele Hadaščok, ale Vejmola zasahovat nemusel. Kolem třicáté minuty své štěstí proti Le Giangovi postupně z nejrůznějších pozic zkoušeli Klíma, Štěpánek a Javůrek, ale překonat jej nedokázali. V 39. minutě byla Vysočina nejblíže úvodní brance duelu, když míč ve vápně propadl ke Klímovi, který jej poslal k tyči a jen výborný zásah gólmana uchránil hosty od inkasované branky. A tak mohlo zahřmět před odchodem do kabin na druhé straně. Po standardce a závaru nebezpečně pálil Matějíček, ale Vejmola odolal.

Ve druhé půli se dlouho nic podstatného nedělo. Vysočina byla schopná svého soupeře uzamknout kolem jeho vápna, ale postrádala moment překvapení či kvalitní finální přihrávku. V 61. minutě v rozehrávce chybovali Machuča a po něm hlavně gólman Vejmola. K míči se dostal Fotr, obešel i gólmana, ale z velkého úhlu trefil jen boční síť. A tak platilo nedáš – dostaneš! Javůrek pronikl po pravém křídle a na malém vápně našel Zoubeleho, jenž neměl problém do otevřené branky otevřít skóre utkání – 1:0! V 64. minutě se ke střele odhodlal hostující Kučera, ale našel jen připravenou náruč Vejmoly. V 70. minutě už to bylo 2:0! Zoubele vysunul do levého křídla Novotného, ten si vyměnil míč s Čápem a uvnitř vápna poslal centr směrem na branku. Vlašimští jej s vypětím všech sil odvrátili z brankové čáry, ovšem jen ke Klímovi, jenž balón nekompromisně napálil pod břevno! V 72. minutě se do útoku hnal Fulnek, dobře vystřelil, ale Le Giang balón dokázal na zemi zkrotit. V 79. minutě se na pravém křídle krásně uvolnil Fulnek a hledal ve vápně spoluhráče, balón se dostal ke střídajícímu Šleinovi, ovšem ten z první našel jen vyrážející rukavice Le Gianga. V 82. minutě byl na konci dalšího kontru Zoubele. Zvolil technickou ránu, která těsně minula levou tyč. Zkušený krajní záložník se nakonec druhé trefy dočkal, když k němu za obranu propadl míč a Zoubele ve vápně prostřelil Le Gianga – 3:0!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Vlašim | 3:0
23.kolo | Vlašim - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu