29.09.2018, Miroslav Fuks

Martin Svědík: Z Třince soupeři body vozit nebudou

Martin Svědík: Z Třince soupeři body vozit nebudouJihlavská sobotní dopoledni mise v Třinci měla smolný začátek, ale šťastný konec! Vysočina ze stadiónu soupeře, který v posledních dvou kolech bodoval naplno, veze nesmírně cennou výhru, která ji v průběžné tabulce posunula do čela tabulky. Zrodila se ve druhé půli díky trefám hráčů, kteří v prvním dějství zavinili penalty ve prospěch soupeře.

 

Jak vypjatou bitvu zhodnotil kouč Martin Svědík? „Třinec jsme pečlivě sledovali a věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého a že forma našeho soupeře má stoupající tendenci. Třinec výborně takticky zvládl utkání ve Varnsdorfu a bylo nám jasné, že v domácím prostředí bude chtít tyto tři body potvrdit. V prvním poločase se to rozhodně ukázalo, k čemuž jsme přispěli naší pasivitou. Neměli jsme odražené balóny a špatně jsme hráli v křídelních prostorech. Myslím si, že jsme po první půli měli prohrávat více, než 1:0. Vždyť Vejmola domácím chytil penaltu a třinečtí měli další dvě nebo tři šance. Naopak my jsme branku ohrožovali jen sporadicky a náš výkon byl velice špatný. V kabině jsme si řekli, že takto dále hrát nelze a že soupeři nabízíme úspěch v zápase. Věděli jsme, že prohráváme pouze o jednu branku a že se s výsledkem lze něco udělat. Ve druhém poločase jsme přidali na důrazu, najednou jsme měli odražené balóny a přišlo povzbuzení v podobě vyrovnávacího gólu. Zlepšený výkon pokračoval a vyústil do naší druhé branky a otočení stavu utkání. Poté už jsme příznivý stav dokázali ubránit. Třinec spíše nakopával balóny a měl pouze nějaké závary. To pramenilo z faktu, že jsme po celé utkání produkovali množství zbytečných faulů a standardek. O to více jsme moc rádi, že jsme duel zvládli za tři body. Myslím si, že z Třince soupeři body vozit nebudou.“

Jihlavský lodivod se poté vyjádřil i k brzkým změnám v sestavě: „K brzkému střídání Romana Čápa jsem sáhl s ohledem na naši nespokojenost s jeho výkonem. Poločasové nahrazení Petra Tlustého bylo vynucené. Filip Vedral na postu stopera nastoupil k prvnímu druholigovému utkání a se svou úlohou se popasoval velice dobře. Nemyslím si, že nás tyto změny nějak ovlivnily. Měly jsme je připravené. Poprvé jsme pro utkání měli k dispozici ofenzivního záložníka Samuela Šefčíka, ovšem ten dnes prostor nakonec nedostal. Měli jsme už dvakrát vystřídáno a v závěru duelu jsme za příznivého stavu, kdy jsme čelili nákopům domácích a potřebovali jsme sbírat odražené míče, potřebovali zesílit střed hřiště a upřednostnili jsme nasazení urostlého a soubojového typu hráče – Germana Šleina, který se postavil vedle Ondry Machuči.

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentářů trenérů Martina Svědíka a Jiřího Nečka z tiskové konference přinášíme slova gólmana Luďka Vejmoly a ofenzivního záložníka Romana Čápa.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu