03.10.2018, Miroslav Fuks

Vysočina bude chtít zastavit rozjetou Chrudim

Vysočina bude chtít zastavit rozjetou ChrudimV Jihlavě se v pátek vůbec poprvé v novodobé historii v mistrovském utkání představí fotbalová Chrudim. Tým z české části ligových soutěží, který v posledních dvaceti letech vždy působil o jedno či dvě patra níže, než FC Vysočina. Favorit se střetne s nováčkem soutěže, který však v posledních dnech dosáhl opravdu pozoruhodných výsledků!

 

Duel, který bude součásti příjemného a oblíbeného ligového projektu VÍKEND OTCŮ, vypukne v 18:00 hodin a slibuje zajímavou konfrontaci. Vysočina bude chtít potvrdit velmi cenné tři body z třinecké půdy, které ji vyhouply na přední příčky tabulky. Pohled na chrudimské výsledky však nutí k maximální opatrnosti. Tým kouče Pavla Jirouska v posledním kole šokoval výhrou ve východočeském derby, když na svém stadiónu brankou Froňka porazil Hradec Králové. Přitom hrál od 56. minuty o deseti bez vyloučeného kapitána Kesnera! To však není jediné varování do jihlavského tábora. Čtyři dny před výhrou nad Votroky dosáhla Chrudim na překvapení v MOL Cupu, neboť po výhře 2:0 vyřadila ambiciózní Mladou Boleslav!

Po 10. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY patří Chrudimi 13. příčka se ziskem 10 bodů. Krom výhry nad Hradcem do této bodové sbírky přispěla remíza na Žižkově a výhry se Znojmem a na stadiónu Táborska.

Chrudim se do II. ligy vrátila po devatenácti letech, ovšem pro Východočecha Michala Šmardu jistě tento tým není žádnou neznámou: „Chrudimský tým prošel během léta po postupu do II. ligy jen minimální obměnou. Toto mužstva se několik sezón pohybovalo na špici ČFL. Je delší dobu pohromadě, je sehrané a zdobí ho týmový duch. Nezměnil asi ani trenér, to všechno vyústilo v suverénní vítězství v soutěži. Zpočátku působení ve II. lize měli trochu problém si na tempo vyšší soutěže zvyknout. Výsledky posledních dnů však ukazují, že chrudimská ligová aklimatizace zdárně proběhla. Pohárová výhra nad Mladou Boleslaví a vítězství v derby proti Hradci Králové pro tým jistě představují velké povzbuzení. Hra našeho nadcházejícího je založena na poctivém, týmovém a důrazném výkonu. Chrudim však disponuje i řadou individualit, které jsou silné v přechodové fázi, v rychlých protiútocích a v situacích jeden na jednoho. Navíc si musíme dát pozor i na nebezpečné standardní situace a kombinace v křídelních prostorech.“

A jaká nálada podle asistenta trenéra Svědíka panuje v kabině FC Vysočina? „Po nepovedené první půli v Třinci a následném obratu ve druhém dějství se mužstvo zvedlo a semklo. Logicky nyní na hráčích registrujeme dobrou náladu, která nám pomáhá poctivě se připravit na Chrudim. Bylo by pěkné, kdybychom cenné body z třinecké půdy potvrdili před svými fanoušky. Zvlášť, když je před námi reprezentační pauza.“

Vzájemná bilance: 0 utkání

Ze vzájemných zápasů:

Zima 2017 - příprava: MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava jun.  2:2 (1:0)
Góly: 44. Luptovský, 89. Kesner - 65. Svatík, 70. Hron
Sestavy: CHR: I. půle: Trojan - Kopecký D., Holeček, Jindrák, Stránský - Luptovský, Hauf, Vavrouš, Kopecký L., Žalud (23. Dostálek) - Halbich. II. půle: Zíma - Řezníček, Krčál, Radouš, Mastík - Kesner, Kučera, Vodrážka, Dostálek - Vavrouš, Kopecký L. VYS: I. půle: Soukup - Rychetník, Vedral, Beseda, Dujmović - Demeter, Svatík - Hron, Sargsyan, Urdinov - Pěnkava. II. půle: Kolář - Pedro, Vedral, Kolčava, Urdinov - Demeter, Svatík - Hron, Sargsyan, Fiala - Pěnkava.

Léto 2016 – příprava: MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava jun.  2:0 (0:0)
Sestava: VYS: Kolář - Beseda, Včelka, Vedral, Čermák - Vitásek, Novotný - Bajer, Sargsyan, Šerý - Svatík, střídali: Pokorný, Kolčava, Dujmović.

Zima 2015 – příprava: FC Vysočina Jihlava – MFK Chrudim  2:0 (2:0)
Góly: 19. a 23. Mešanović
Sestavy: VYS: Blažek – Marek, Tlustý, Krejčí (72. Kryštůfek), Hybš (72. Batioja) – Štěpánek, Kučera (72. Přeučil) – Kliment (72. Fulnek), Šulek, Vaculík (72. Marcin) – Mešanović (60. Harba). CHR: Mrázek - Drahoš, Adámek, Radouš, Langr, Vodrážka, Kopecký, Řezníček, Vácha, Kesner, Sixta. Náhradníci: Luptovský, Krčál, Auf, Rybička, Malínský, Nadrchal, Mastík, Hannich, Vostradovský

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Klíma, 4 - Urblík, 3 - Klobása, Zoubele, 1 – Vaculík, Tlustý, Levin.
Žluté karty: 3 – Zoubele. 2 – Klobása. 1 – Urblík, Klíma, Turyna, Fulnek, Šlein, Vaculík, Vedral.

MFK Chrudim

Pravděpodobná sestava: Mrázek – Řezníček, Drahoš, Krčál, Hlavsa - Langr – Vašulín, Vodrážka, Sixta, Dostálek - Rybička.
Trenér: Pavel Jirousek
Střelci: 3 – Froněk, Kesner, 2 - Sixta, 1 – Krčál, Sulík, Vašulín.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Sixta (host. Slovan Liberec), Froněk (host. Písek), Hlavsa a Šípek (host. Hradec Králové), Krištof (host. Jablonec), Sulík (host. Štěchovice).
Odchody: Ptáček (konec host. Hradec Králové), Vavrouš (přerušení kariéry - studium v USA).

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu