21.10.2018, Miroslav Fuks

Hlavička Petra Tlustého zajistila tři body ze Žižkova!

Hlavička Petra Tlustého zajistila tři body ze Žižkova!Vysočina veze velmi cenné tři body z horké žižkovské půdy! Jihlavský tým v Praze herně nepřesvědčil, ovšem přesto dokázal prodloužit vítěznou sérii už na čtyři zápasy a osamostatnit se tak v čele tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! Zápas rozhodl rohový kop Šumského v 87. minutě, který přesně našel hlavičkujícího stopera Petr Tlustého – 0:1 (0:0)!

 
ŽižkovŽižkov
12.kolo, neděle 21.10.2018, 10:15
0:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 87. Tlustý
ŽK: 63. Rondić - 39. Levin
Rozhodčí: Nenadál – Vít, Šimáček
Diváci: 1272
Žižkov: Hrubeš – Stříž, Vilotič, Švejdík, Urbanec (46. Sintean) – Batioja, Žežulka (30. Podrazký) – Bazal, Rondić, Halgoš (78. Trapanovski) – Musa. Náhradníci: Otáhal - Čermák, Beňo, Volek.
FC Vysočina: Vízek – Fulnek, Štěpánek, Tlustý, Preisler – Levin (89. Šlein), Machuča – Šefčík (70. Šumský), Javůrek (81. Klíma), Novotný - Zoubele. Náhradníci: Vejmola – Vaculík, Hykel.
 

Komentář

Kouč Martin Svědík oproti pohárovému utkání v Opavě sáhl ke dvěma změnám, když místo Vedrala a Šumského nastoupili Tlustý a Novotný.

Po úvodním oťukávání a řadě ostrých soubojů převzala herní iniciativu Jihlava. V 10. minutě se k hlavičce při rohovém kopu dostal Tlustý a míč usměrnil jen těsně vedle branky. O chvíli později poslal Šefčík zajímavý centr do vápna, kde našel zakončujícího Javůrka, jehož „koníček“ skončil na horní síti branky. Za domácí v 16. minutě odpověděl exjihlavský Batioja, jenž ze střední vzdálenosti páli dva metry vedle. Ve 23. minutě po centru Štěpánka síť rozvlnil Javůrek, ovšem sudí gól neuznal pro ofsajdové hraní Zoubeleho. Na druhé straně se k technickému pokusu dostal Žežulka, ale brabnku přestřelil. V 31. minutě se ke střele levačkou hezky uvolnil Šefčík, ale Hrubeš balón dokázal vyrazit. Závěr prvního dějství patřil spíše Viktorii, která se dostala k několik nebezpečným centrům, ale Vízkovu branku pořádně ohrozit nedokázala.

Ve druhé půli se první šance dočkali domácí, když Sintean dostal vlevo míč za obranu, uvolnil se do střely, kterou dokázal Vízek vyrazit. V 56. minutě se do velké šance dostal žižkovský kanonýr Musa, kterého ale dokázal vychytat vyběhnuvší Vízek. V 63. minutě se po centru zprava dostal k hlavičce z malého vápna Novotný, ale míč poslal nad břevno. V 57. minutě si za vápnem našel odražený míč Machuča, ale svojí střelou Hrubeše příliš neprověřil. Zanedlouho jen skluz Štěpánka pro Musovi zachránil Vízka od inkasované branky. V 72. minutě z otočky za vápnem hezky vypálil Batioja, ale branka mu byla malá. V 79. minutě našel Javůrek centrem za obranu Šumského, jenž kulatý nesmysl hlavičkoval na branku a jen reflexivní zákrok Hrubeše uchránil Žižkov od inkasované branky. Na druhé straně akci Musi musel vyřešit odkopem na roh Preisler a následné zakončení po rohu lapil Vízek. V 83. minutě dostal míč za obranu Zoubele, ovšem gólman Hrubeš vyběhl až skoro k půlícímu kruhu a míč dokázal před jihlavským ofenzivním hráčem odpálit. Vysočina se však nakonec dočkala! V 87. minutě si na roh Šumského naskočil Tlustý a hlavou vstřelil úvodní gól utkání – 0:1! V závěrečných minutách si už Vysočina velmi cennou výhru pohlídala. Dokázala udržet míč a Žižkov do žádného ohrožení Vízkovy branky nepustila.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Žižkov - FC Vysočina | 0:1
26.kolo | FC Vysočina - Žižkov | 4:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu