01.11.2018, Miroslav Fuks

Střelecký ostrov v neděli uvidí šlágr podzimu

Střelecký ostrov v neděli uvidí šlágr podzimuNeděle 4. listopadu nabídne ve dvou nejvyšších českých fotbalových soutěžích šlágry končícího podzimu. V Praze od 17:00 hodin vypukne derby slavných „S“ a v Českých Budějovicích ve stejný čas začne duel dvou dosud nejúspěšnějších celků probíhajícího ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – SK Dynamo vs. FC Vysočina.

 

Jihlava do utkání, které hodně napoví o tom, který celek přezimuje na první příčce II. ligy, vstoupí s náskokem tří bodů na České Budějovice. Hostující celek má též o dva góly lepší skóre a náskok tří bodů v tabulce pravdy. Povzbuzení a sebevědomí do žil pro Vysočinu nepochybně představuje série pěti výher v řadě, kterou umocnili dvě poslední výhry vybojované v posledních minutách zápasů. Bilance obou celků v dosavadních šesti zápasech v I. nebo II. lize je vzácně vyrovnaná: 2 – 2 – 2 – skóre 10:10. Poslední vzájemný duel proběhl v březnu 2015 a na Střeleckém ostrově tehdy po zásluze zvítězila Vysočina 1:3, když hned dvě penalty proměnil Lukáš Vaculík a jednou se trefil Muris Mešanović.

Ročník 2014/15 byl zatím poslední, kdy Dynamo okusilo nejvyšší soutěž. Od té doby marně bojuje o návrat, přičemž se ve třech sezónách ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE postupně připsalo dvanácté, páté a naposledy šesté místo v konečném pořadí. Aktuální pohled do druholigové tabulky je z hlediska svěřenců trenéra Davida Horejše mnohem příznivější. Dynamo do soutěže skvěle vstoupilo čtyřmi výhrami, po 13. kole je s 26 body na 2. pozici a svůj stadión proměnilo v nedobytnou pevnost. Jedinou výjimku představovalo utkání se Znojmem, které v Českých Budějovicích dokázalo využít vyloučení středopolaře Havelky a zvítězit 1:2. Další ztráty už Dynamo eviduje pouze venku – prohry v Brně a v Pardubicích, remízy v Táborsku a v Chrudimi.

Kde vidí asistent trenéra Michal Šmarda silné stránky a opory Českých Budějovic? „Dynamo se doma prezentuje odlišnějším způsobem hry. Rozhodně je před svými fanoušky aktivnější, nepříjemné a silné v útočné fázi, což dokládají i výsledky. Jde o kompaktní a sehraný tým. Pozor si musíme dát na nejlepšího střelce soutěže Ledeckého či na křídelníka Mršiće. Silný je českobudějovický střed pole, kde jsou hráči silní na míči – Javorek, Kovaľ, Wermke, Grajciar či mladík Havelka. Opomenout nemohu ani konsolidovanou obranu, která nastupuje v ustálené sestavě. Pro nás to znamená, že musíme podat velmi zodpovědný a koncentrovaný výkon. Fotbal nás musí v neděli bolet z hlediska maximálního nasazení, svedených osobních soubojů a běhání. Potřebujeme, abychom byli silní na míči, schopní zakombinovat a měli kvalitní přechodovou fázi.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Českých Budějovic: 6 utkání  2 – 2 – 2  10 : 10

Poslední vzájemné utkání: 14.3.2015 - Fotbalisté FC Vysočina se zcela zaslouženě dočkali první jarní výhry, když ovládli utkání na půdě Dynama České Budějovice a ve velmi důležitém záchranářském duelu zvítězili 1:3 (1:1). Pod dvěma jihlavskými góly se proměněnými pokutovými kopy podepsal Lukáš Vaculíka a tříbodový export pečetil Muris Mešanović.   

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Klíma, Zoubele, 4 - Urblík, 3 - Klobása, 2 – Levin, Tlustý, 1 – Vaculík.
Žluté karty: 3 – Machuča, Zoubele, Klíma, 2 – Klobása, Šlein, 1 – Vejmola, Schumacher, Štěpánek, Urblík, Turyna, Fulnek, Vaculík, Vedral, Levin, Javůrek, Preisler.

SK Dynamo České Budějovice

Sestava v posledním utkání: Staněk – Kladrubský, L. Havel (73. Táborský), P. Novák, Helešic – Kovaľ (60. Wermke), Javorek (68. Grajciar), Čavoš, Havelka, Mršić - Ledecký.
Trenér: David Horejš
Střelci: 9 – Ledecký, 3 – Kladrubský, Táborský, 2 – Havel, Mršić, 1 – Helešic, Kovaľ, Šplíchal, Wermke, Grajciar.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu