02.11.2018, Miroslav Fuks

Hráčem FCV za měsíc říjen jste zvolili Lukáše Zoubeleho

Hráčem FCV za měsíc říjen jste zvolili Lukáše ZoubelehoOfenzivní záložník Lukáš Zoubele se podruhé během existence ankety fanoušků FC Vysočina o Hráče měsíce stal jejím vítězem. A triumfoval hned ve dvou obdobích v řadě – za září a též nyní za říjen. V uplynulém měsíci za ním o třicet bodů zaostal stoper Petr Tlustý a třetí příčku bere gólman Patrik Vízek. Hráče měsíce jsme tradičně oslovili s žádostí o rozhovor.

 

Lukáši, panuje z tvého subjektivního pohledu spokojenost s říjnovými výsledky?
Těší mne, že se vezeme na vítězné vlně. Na druhou stranu si všichni uvědomujeme naše rezervy. Pasáže některých zápasů rozhodně nebyly ideální. Například Prostějovu jsme vzadu nabídli mnoho volných okýnek. Rozhodně stále máme na čem pracovat.

V říjnu jsi vstřelil dva velice důležité góly do sítě Chrudimi a Prostějova. Existuje na to nějaký recept?
Tyto týmy do Jihlavy přijedou zejména bránit a my dobýváme jejich koncentrovanou defenzívu. Je to pro nás složitá a nezvyklá situace, protože v lize jsme hráli hlavně na brejky. Stále se to učíme a víme, že důležitou roli v takových duelech hraje trpělivost a schopnost si na gólovou šanci počkat. Jsem moc rád, že se mi to v uvedených duelech vyplatilo a díky tomu mančaft získal cenné tři body.

Odehráno je teprve 13 kol, ale ty už nyní víš, že zažíváš střelecky vůbec nejpovedenější sezónu v profesionální kariéře? Čím si to vysvětluješ?
To je možná na delší rozbor. Zásadní však bylo mé rozhodnutí před rokem a půl, kdy jsem se odhodlal k operaci mandlí. Tím ustaly opakující se nemoci a já tak zažívám nejdelší sérii odehraných zápasů v kariéře, čehož si strašně vážím a musím to zaklepat na dřevo. Díky tomu mohu pravidelně trénovat a cítím se silnější, než dříve. Ostatně, potvrdily to i nedávné výsledky fyzických testů. A snad se to odráží i do výkonů na hřišti.

Vyhovuje ti post podhrotového hráče? Jak ses cítil na samé špici útoku, kde jsi nastoupil na Žižkově a též v poháru v Opavě?
Máme nějaká zranění, tudíž trenér neměl moc jiných alternativ, jak post hrotového útočníka vyřešit. Každopádně je to pro mne nezvyklý a těžký post, protože hrajete zády v brance, stále s obránce na zádech a musíte pro tým udržet míč, sklepnout ho, vynutit si faul. Já jsem ale spíše tahový hráč a lépe se cítím na křídle nebo na podhrotu.

Těšíš se na nedělní ligový šlágr v Českých Budějovicích? Co od utkání očekáváš?
Očekávám velmi těžké utkání proti kvalitnímu soupeři. Zápas určitě nabídne jinou hru, než když v domácím prostředí zdoláváme obrany soupeřů. Možná bude o jednom vstřeleném gólu. Do Budějovic určitě jedeme s pokorou a snahou zlepšit náš výkon. Musíme hrát pozorně do defenzívy a vycházet do rychlých protiútoků. Poté věřím, že budeme schopní z jihu Čech nějaký bodový zisk odvézt.

Pořadí ankety Hráč měsíce za říjen 2018:

1. Zoubele Lukáš 301 b., 2. Tlustý Petr 271 b., 3. Vízek Patrik 211 b., 4. Levin Vladislav 89 b., 5. Machuča Ondřej 87 b., 6. Fulnek Jakub 84 b., 7. Preisler Dominik 74 b., 8. Javůrek Jan 69 b., 9. Šefčík Samuel 64 b.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu